رئیسجمهور در لاهور، ابتدا بر آرامگاه علامه اقبال لاهوری حاضر شد و با تقدیم تاج گل به آرامگاه این متفکر، سیاستمدار و شاعر پارسی گوی پاکستانی، ادای احترام کرد و پس از قرائت فاتحه برای ایشان، دفتر یادبود این مجموعه را نیز امضا کرد.
رئیس جمهور مرز بیش از ۹۰۰ کیلومتری ایران و پاکستان را فرصتی ارزشمند برای توسعه، رفاه و رونق مناطق مرزی دانست و با تاکید بر اینکه تجارت غیر رسمی بین دوکشور باید به تجارت رسمی تبدیل شود، تحقق این هدف را نیازمند همکاری صمیمانه همه فعالان اقتصادی و تجار دو کشور دانست.
رئیسجمهور در ادامه برنامههای دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه «محمدعلی جناح» به مقام «قائد اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد.
حضور رئیس جمهور کشورمان در پاکستان، در حالی است که دولت سیزدهم تلاش می کند تا دیپلماسی منطقهای خود را همپای رویکرد ویژه برای مواجهه با تنشهای منطقهای و سناریوی ناامنسازی دشمنان، پیش ببرد.
«ای آمدنت باعث آبادی ما»، جملهای بر پارچهنوشتهای بود که همزمان با حضور رئیس جمهور کشورمان در دانشگاه تاریخی «جی.سی» شهر لاهور پاکستان، نصب شده بود.
وزیر دادگستری طی سفر به اسلام آباد (پاکستان)، پس از دیدار و گفتگو با همتای پاکستانی خود، ۲ سند همکاری در حوزه حقوقی و قضایی را امضا کرد.
«مصدق ملک»، وزیر نفت پاکستان، پس از دیدار با همتای ایرانی خود، گفت: رایزنیهای اطمینانبخشی میان دو کشور ایران و پاکستان انجام شد و ادامه خواهد داشت.
در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، فرمانده ارتش این کشور با «رئیسی»، دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر کشور گفت: درخصوص مسائل مرزی، کنترل و مراقبت بیشتر از نوار مشترک مرزی با پاکستان تبادل نظر شد و طرفین برای همکاری گستردهتر توافق کردند.
وزرای کشور ایران و پاکستان، در نشستی رسمی، با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
سفر دو روزه سید ابراهیم رئیسی به پاکستان در حالی صبح امروز انجام شد که فاصلهی ۸ ساله حضور هیاتی در رأس ریاستجمهوری بر روابط بین دو کشور سایه انداخته بود، این سفر قرار است روابط تجاری، اقتصادی و امنیتی دو کشور را بهبود ببخشد و افق روشنی را در سطح روابط دو کشور به تصویر بکشد.
«شهباز شریف»، نخستوزیر پاکستان،در مراسم امضای تفاهمنامههای همکاری بین کشورمان و پاکستان؛ از همکاری مشترک کشورش و ایران در حوزههای مرتبط با انرژی، خبر داد.
محمدرضا منافی کارشناس مسائل پاکستان اظهار داشت: مسائل مهمی چون همکاریهای اقتصادی، امنیتی، سیاسی، مسائل منطقه و البته موضوع غزه، از مهمترین برنامههای رایزنی و گفتگو بین دو کشور در جریان سفر رئیسجمهور به پاکستان خواهد بود.
۸ سند همکاری بین مقامات عالیرتبه ایران و پاکستان با حضور رئیسی و محمد شهباز شریف، به امضا رسید.
همزمان با دیدار رسمی نخست وزیر پاکستان و رئیسجمهوری کشورمان، کاخ نخستوزیری این کشور اعلام کرد که تهران و اسلامآباد مصمم به توسعه تجارت و نبرد مشترک علیه تروریسم هستند.
پس از سفر رییسجمهور کشورمان به اسلامآباد، پاکستان تصمیم گرفت یکی از اتوبانهای تازهتاسیس پایتخت خود را، به نام کشور همسایه و دوست خود، «ایران» نامگذاری کند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: اجرای خط لوله صلح، از جمله عواملی است که میتواند به توسعه تعاملات دو کشور ایران و پاکستان کمک کند.
آمارهای وزارت بازرگانی پاکستان نشان میدهد که صادرات ایران به این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی (فصل زمستان ۱۴۰۲) با رشد ۱۶ درصدی به ۲۸۶ میلیون دلار رسیده است.
وزیر دولت پاکستان، با تمجید از مواضع جمهوری اسلامی ایران در مقابله با شرارتهای رژیم اسرائیل، ایران را افتخار جهان اسلام دانست.
صبح امروز به وقت محلی، رئیسجمهور کشورمان در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی-اقتصادی، وارد پایتخت پاکستان شد و مورد استقبال رسمی نخستوزیر این کشور قرار گرفت.