متهم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران گفت: روز جمعه متوجه شده که چه اتفاقی افتاده است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ،جزئیات دستگیری قاتل دانشجوی دانشگاه تهران را تشریح کرد.
سرپرست دادسرای جنایی تهران از دستگیری متهمان پرونده قتل امیر محمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز یکشنبه ۲۸ بهمن به دنبال حادثه اخیر قتل دانشجوی دانشگاه تهران توسط دو سارق زورگیر ضمن بازدید از محیط پیرامونی و معابر خوابگاههای دو دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر تأکید کرد: تأمین امنیت خوابگاههای دانشجویی از وظایف حاکمیتی دولت است و نباید در این زمینه تأخیری صورت گیرد.
«قتل در امیرآباد» داغترین پرونده این روزهای ایران است؛ «امیرمحمد خالقی درمیان» جوان دانشجویی که از دل روستایی در استان خراسان جنوبی خود را به دانشگاه پایتخت رسانده بود، چهارشنبهشب ۲۴ بهمنماه قربانی یک سرقت مرگبار شد و بار دیگر داغ بسیاری تازه شد تا بلکه مسئولین به فکر چاره بیفتند.
پدر دانشجوی فقید دانشگاه تهران گفت: اجازه هیچگونه سوء استفاده از موضوع فرزندم را به دشمنان داخلی و خارجی ندادهایم و نخواهیم داد.
حوزه سخنگویی قوه قضاییه به دنبال ابهام پدید آمده درباره بازداشت عوامل اصلی زورگیری و قتل دانشجوی دانشگاه تهران در اطلاعیهای اعلام کرد که تا این لحظه برخی مظنونین حادثه شناسایی و بازداشت شده و در حال طی مراحل تحقیقات و بازجویی هستند.
غلامرضا ظریفیان مدیر پیشین وزارت علوم در یادداشتی نوشت: در حادثه تلخ درگذشت دانشجوی دانشگاه تهران که از سوی زورگیران به قتل رسید، هم رسانههای داخلی، هم دولت و هم دیگر نهادها با ورود بموقع و موضعگیری درست عملکرد قابل قبولی داشتند. وزیر علوم بهسرعت وارد این موضوع شد و مسئولان دانشگاه تهران نیز حضور جدی و فعال داشتند و پیگیریهای لازم انجام شد. برخی از رسانههای داخلی نیز مرجعیت اطلاعرسانی خود را حفظ کردند.
سعید آجرلو فعال رسانهای اصولگرا در یادداشتی نوشت: انکار کردنی نیست که چنین حوادثی در هر جامعهای احتمال وقوع دارد و تنها نوع مواجهه با آن است که میتواند متفاوت باشد. چنانکه در دو روز گذشته شاهد بودیم که قوا و نهادهای مختلف با توجه به سوابق تاریخی رخدادهایی که جامعه دانشجویی را متأثر ساخته بود؛ مواجهه قابل دفاعتری با این حادثه نشان دادند.
هاجر اصغری فعال دانشجویی در یادداشتی نوشت: حضور رئیس دانشگاه تهران در تجمع دانشجویان، پیگیری رئیس دانشگاه تربیت مدرس از مسئولان انتظامی و قضایی برای تأمین امنیت، ورود دادستان تهران به پرونده، عذرخواهی رسمی وزیر علوم از آحاد جامعه و اعلام دانشگاه تهران مبنی بر تجهیز مسیر مذکور، اقداماتی بود که همگی در کمتر از دو روز در صدر رسانهها دیده شد و در کاهش آلام عمومی ناشی از مرگ دانشجوی بیگناه نوزده ساله نقش قابل ملاحظهای داشت.
کامبیز نوروزی حقوقدان و فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: خبر تلخ قتل دانشجوی دانشگاه تهران ابتدا در فضای مجازی منتشر شد و متأسفانه این بار نیز فضای مجازی از رسانهها جلوتر بود. دولت و قوه قضائیه به سرعت موضع گرفتند و نسبت به این اتفاق تلخ واکنش نشان دادند.
کورش عنبری مدیر روابط عمومی تربیت مدرس در یادداشتی نوشت: در موضوع حادثه تلخ قتل مظلومانه امیرمحمد خالقی، ارائه اطلاعات دقیق، بهموقع و سریع این حادثه تلخ، به مدیریت امکانات و جلب توجه مسئولان قضایی و انتظامی برای پیگیری جدی عوامل و کشف حقیقت در این حادثه کمک کرد.
قتل «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی نخبه دانشگاه تهران بهدست زورگیران خشن چند بُعد یافت. بُعد اول و مهمتر از دیگر ابعاد، از دست رفتن یک جوان بااستعداد و باآینده بود که از یک استان کمتربرخوردار به تهران آمده بود تا آینده بهتری را بسازد.
با گذشت ۳ روز از قتل هولناک پسر دانشجو به دست ۲ سارق موتورسوار در حوالی خوابگاه پسرانه در امیرآباد تهران، پدر، برادر و هماتاقی وی جزئیات تازهای از این جوان نخبه ۱۹ ساله بیان کردند.
جلسه مشترک وزیر علوم با هیات رئیسه دانشگاه تهران که به منظور بررسی ابعاد مختلف ماجرای درگذشت دانشجوی این دانشگاه در جریان زورگیری سارقان، برگزار شد، چهار مصوبه اصلی داشت که ثبت شکایت رسمی از قاتلان و همچنین برهمزنندگان نظم تجمع دیشب دانشجویان از آن جمله است.
مهدی حسنلو در حکمی از سوی سرپرست دانشگاه تهران به عنوان سرپرست اداره کل امور خوابگاههای این دانشگاه منصوب شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با تاکید بر اینکه قوه قضاییه هیچگونه مماشاتی با سارقین و افرادی که مخل نظم و امنیت مردم هستند؛ ندارد؛ گفت: افراد مظنون در رابطه با پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند.
در پی در گذشت دانشجو امیرمحمد خالقی و ایجاد تنش در فضای دانشگاهی، وزیر علوم سفر خود به حج عمره را لغو و به تهران بازگشت تا صبح امروز در جلسه بررسی فوت دانشجو شرکت کند.
به دنبال درگذشت امیرمحمد خالقی، دانشجوی رشته کسب و کار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، جو این دانشگاه توأم با اضطراب و التهاب شد. دانشجویان این دانشکدگان خواستار برقراری هرچه بیشتر امنیت در محیطهای اطراف خوابگاهها و سایر دانشکدهها شدند.