گزارش

15316
بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی ورزش زنان

بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی ورزش زنان

بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی ورزش زنان در نشست خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش ایران ورزشی، نشست تخصصی جایگاه ورزش زنان، فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو توسط انجمن ورزش زنان و خانواده و با همکاری کمیته ورزش خانه اندیشمندان علوم انسانی عصر روز شنبه ۱۹ دی‌ماه برگزار شد.

در این نشست که جمعی از مدیران ورزشی، پیشکسوتان و اساتید دانشگاهی حوزه ورزش بانوان، فعالین اجتماعی و نمایندگان تشکل‌های ورزشی کشور حضور داشتند به موضوع این نشست پرداخته شد.

بیتا بردبار آذری رئیس انجمن ورزش زنان و خانواده و مدیر نشست، هدف از برگزاری این نشست را نزدیک سازی دو حوزه علم و عمل در ورزش برای شناسایی و حل مسائل ورزش زنان برشمرد و برگزاری این رویداد را جز اهداف ذاتی انجمن ورزش زنان و خانواده عنوان کرد.

بردبار ایجاد فضایی برای حضور، گفتگو و هم‌گرایی کنشگران ورزش زنان و خانواده و استفاده از ظرفیت‌های دانشی و فکری متخصصان و صاحب نظران را در راستای شناسایی و حل مسائل ورزش زنان و خانواده از اهداف اصلی این انجمن دانست.

دکتر مهین فرهادی زاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک به عنوان اولین سخنران این نشست، با اشاره به تاریخچه ورزش زنان بعد از انقلاب روند رو به رشد ورزش بانوان در کشور را حاصل زحمات و تلاش‌های زنان توانمند در این عرصه دانست. فرهادی زاد ضمن ارائه تجربه زیسته ورزشی خود به اقدامات زیربنایی و توسعه‌ای ورزش زنان در طی سالهای گذشته پرداخت. نایب رئیس کمیته ملی المپیک ضمن اشاره و قدردانی از زحمات اشخاص اثرگذار در ورزش بانوان، داشتن امید و عزم جدی را برای رفع چالش‌ها و ضعف‌های موجود را ضروری دانست.

متین رمضانخواه جامعه شناس و سرپرست معاونت راهبردی ریاست جمهوری دیگر سخنران این نشست بود که پیرامون نقش دولت در چالش‌ها و رفع موانع مدیریت در حوزه ورزش بانوان سخنرانی کرد.

رمضانخواه در ابتدای صحبت‌هایش مطالبه‌گری و کنشگری زنان در عرصه‌های اجتماعی را لازمه توسعه ورزش زنان برشمرد.

رمضانخواه عنوان کرد که اگر شرایط فراهم باشد زنان می‌توانند در عرصه‌های مختلف ورزش اثرگذار باشند و تلاش آنها برای آیندگان گشایش بخش خواهد بود. در این خصوص الگوهای موفق زنانه برای عبور از موانع و سقف‌های شیشه‌ای در ورزش باید شناسایی و معرفی شوند.

این جامعه شناس در خصوص اهمیت ورزش زنان در ساحت‌های سلامت فردی، سلامت نهادهای میانی مانند خانواده و سلامت اجتماعی و عمومی توضیحاتی ارائه کرد.

رمضانخواه بر تاکید دولت چهاردهم بر عدالت، از عدالت سنی و عدالت نسلی برای تقویت جامعه مدنی و دولت اشاره کرد و مشارکت تشکل‌های تخصصی و صنفی را امری مهم و راهبردی برای دولت عنوان کرد.

ژاله معماری استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا دیگر سخنران این نشست بود.

معماری در صحبت‌هایش اکثر مسائل و مشکلات ورزش کشور را مشترک و فراجنسیتی دانست. این استاد دانشگاه دامن زدن بیش از حد میان تفاوت‌ها و تاکید زیاد بر برخورداری مردان از امکانات ورزشی را از یک منظر درست ندانست. به گفته معماری ایده عدالت جنسیتی ایده کامل‌تری است و تاکید بیش از حد بر این موضوعات موجب ایجاد اختلاف و عدم تمرکز بر توسعه ورزش خواهد شد.

بیتا مدنی استاد دانشگاه و مدیر گروه تفسیری انجمن جامعه شناسی ایران وفاق ملی را کلید واژه حل بسیاری از مسائل حوزه ورزش زنان دانست. او وفاق را میان ۳ ضلع حکمرانی، کنشگران و کارشناسان مستقل از بدنه دولت تعریف کرد و وفاق را در توافق حداقلی میان همه طیف‌های جامعه دانست.

مدنی ضمن انتظار بر کاهش زخم تبعیض جنسیتی در حوزه ورزش، لزوم رویکرد انتقادی در مدیریت ورزش زنان که موجب شناخت ضعف‌ها و تهدیدها می‌گردد را لازم دانست. این جامعه شناس اظهار داشت: از سلامت زنان در جامعه تا بحث مدیریت درگیر بحث جنسیتی هستیم و با برقراری دیالکتیک تکمیلی میان مردان و زنان می‌توان چشم به پیشرفت ورزش کشور داشت.

فریده شجاعی پیشکسوت ورزش زنان در ادامه این نشست در خصوص وجود سختی‌ها و محدودیت‌های ورزش زنان تا رسیدن به جایگاه فعلی صحبت‌هایی را مطرح کرد.

سید کاظم اولیایی عضو اتحادیه مدیران باشگاه های ورزش کشور و مدیر عامل اسبق باشگاه استقلال استفاده دولت از ظرفیت‌های تشکل‌ها را یک فرصت برشمرد که باید در حوزه ورزش زنان جدی گرفته شود.

توانمندسازی تشکل‌های حوزه ورزش زنان و استفاده از پتانسیل آنها را وظیفه دولت برای حل مسایل موجود ورزش بانوان ضروری دانست.

مجید خاتونی رئیس انجمن جامعه و ورزش و فرهنگ این نشست را که مباحث اساسی و مهم در آن ارائه شد را حاصل همکاری دو نهاد غیر دولتی و حضور اهالی دغدغه‌مند و صاحب نظر ورزش کشور عنوان کرد.

این کارشناس حوزه مدیریت و جامعه شناسی ورزش برگزاری چنین رویدادها و اقداماتی را موجب پویایی و روشن نگه داشتن چراغ امید در ورزش کشور عنوان کرد چرا که ورزش به شدت دولتی ما در حال سترون شدن از ایده‌های نو و طرح‌های سازنده است که تداوم آن یک تهدید جدی به شمار می‌آید.

خاتونی با اشاره به لایحه اخیر دولت در سامان‌دهی مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و توجه به جایگاه زنان و خانواده در آن لایحه، آنرا مثبت ارزیابی کرد که باید بخشی از آن به واسطه برنامه‌ریزی و طرح‌های هدفمند به حوزه ورزش زنان و سلامت خانواده اختصاص داده شود.

فرشید رضایی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت به حضور نسل جدید در این گونه نشست‌ها به جهت کسب آگاهی و همچنین ارایه دیدگاه و نظرات خود نسبت به ورزش اشاره داشت و بیان نمود چه خوب است فعالیت ورزشی بانوان را از نقطه نظر آقایان نیز بررسی کنیم. در مباحث و بحث ها اگر گوش شنوا داشته و انتقاد پذیر باشیم قطعا اتفاقات مثبتی در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها خواهد افتاد.

در پایان این نشست که بیش از ۲ ساعت بطول انجامید، مقرر شد مباحث مطروحه دسته‌بندی و طی سلسله نشست‌های تخصصی ورزش زنان تداوم پیدا کند.

 

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش