مهری رنجبر

مهری رنجبر

گزارش

16151
مجمع عمومی و سالیانه کمیته ملی المپیک چطور گذشت؟

بدون حاشیه در کمال آرامش

مجمع عمومی و سالیانه کمیته ملی المپیک چطور گذشت؟

 برخلاف همیشه، خبری از آکادمی ملی و سالن استاد فارسی نبود. این‌بار جلسه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک در ساختمان کمیته ملی المپیک و سالن ملی پارالمپیک برگزار شد. عقربه‌ها ساعت 9 را نشان می‌دهد اما صندلی‌های خالی به چشم می‌آید. تنها محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک روی یکی از آنها نشسته است. کم‌کم سالن پر می‌شود، ساعت ۹:۱۷ دقیقه به محض ورود وزیر ورزش بعد از ادای احترام به شهدای مقاومت با نواختن سرود ملی مجمع شروع شد. احمد دنیامالی وزیر ورزش، محمود خسروی‌وفا و غفور کارگری رؤسای کمیته ملی المپیک و پارالمپیک و مهین فرهادی‌زاد و غلامرضا نوروزی نواب رئیس در صدر جلسه هستند.
 
بعضی‌ها نیامدند و بعضی‌ها هم دیر رسیدند
با شروع جلسه صندلی علیرضا دبیر، مهدی حیدری، مهدی تاج، مصطفی تکامل آزاد، عبدالمهدی نصیرزاده، مازیار ناظمی، روح‌الله حسینی، علیرضا پورسلمان و محسن رضوانی، رؤسای فدراسیون‌های کشتی، نجات غریق، فوتبال، ناشنوایان، بدنسازی، اتومبیلرانی، فوتبال، بوکس، شمشیربازی و شنا خالی بود که البته یکی‌یکی رسیدند. فاطمه هاشمی رئیس فدراسیون ورزش بیماری‌های خاص هم به خاطر فوت یکی از بستگانش چند دقیقه بعد از شروع مجمع، اولین نفری بود که رفت. با پخش کلیپی از رؤسای فقید فدراسیون‌های بعد از انقلاب، دبیران و اعضای هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک، مجمع رسمیت پیدا کرد. محمود خسروی‌وفا، رئیس کمیته ملی المپیک یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، جبهه مقاومت و همه شهدای اسلام و ایران را گرامی داشت. او از همه آنهایی که زحمت کشیدند هم تشکر کرد: «وظیفه خود می‌دانم از کسانی که برای ورزش زحمت کشیدند قدردانی کنم و با احترام به کسوت و شخصیت آنها مدیریت خوبی در زمینه کار جمعی و تیمی داشته باشیم.» سیدمناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک هم صحبت کرد. البته در این جلسه قرار شد گزارش عملکرد‌ها به صورت پاور پوینت و پخش کلیپ باشد تا به قول مناف هاشمی فرصت برای طرح مسائل بیشتر باشد. به همین خاطر بعد از توضیحات او، کلیپ گزارش عملکرد پخش شد.


 
گزارش حسابرسی که ماندگار شد
حسابرس کمیته ملی المپیک سومین نفری بود که صحبت کرد. او در گزارشش با استناد به حکم ابطال انحلال دادگاه تجدید نظر 18 مرداد 1402 درباره تصمیم‌گیری درباره بقا یا انحلال شرکت توسعه بازرگانی کمیته ملی المپیک و تصمیم‌گیری درباره زمین 4 هزارمتر مربعی بلوار اشرفی اصفهانی توضیح داد. احمد دنیامالی وزیر ورزش با تشکر از اینکه صورت‌های مالی کمیته دیگر مثل قبل پر از بند نیست، خواست تا شرکت توسعه بازرگانی ماندگار شود.
 
دبیر، متفاوت‌تر از همیشه
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی با 40 دقیقه تأخیر به مجمع رسید. او برخلاف مجامع سال‌های قبل، خیلی آرام بود و از حرف‌های حاشیه‌ای و جنجال‌سازی‌اش هم خبری نبود. دبیر وقتی رسید که حرف‌های حسابرس را شنید. او هم موافق این بود که شرکت توسعه بازرگانی بماند به شرطی که حیات خلوت نشود و البته خواست تا حسابرس هم ماندگار شود. دبیر بعد از موافقت مجمع با این پیشنهاد خیلی زود کیفش را برداشت و بعد از خوش و بش با دو، سه رئیس فدراسیون رفت.
 
تقدیر از دو پیشکسوت ورزش
تقدیر از نقی عسگری اسطوره شیرجه جهان و ناصر عظیمی، دو پیشکسوت ورزش با هدایایی توسط وزیر ورزش و هادی ساعی هم جزئی از برنامه مجمع بود. ناصر عظیمی در صحبت دو، سه دقیقه‌ای به رؤسای فدراسیون گفت: «شما به مردم بدهکارید.»


 
عاشق ورزش نیستید، دورش را خط بکشید
احمد دنیامالی در جمع‌بندی مجمع گفت: «کار فشرده نیاز داریم. در پاریس بچه‌ها زحمت کشیدند و تلاش کردند اما باید آسیب‌شناسی هم داشته باشیم. کار ما در المپیک پاریس به 2008 پکن شباهت داشت. ما در پکن موفق نبودیم ولی شباهت در این است که هنوز آسیب‌پذیریم و سبد مدال ما روی یکی، دو رشته است. در لندن چهار رشته داشتیم. وزنه‌برداری و دوومیدانی مدال گرفتند. ما اگر در همه رشته‌ها کار کنیم، ظرفیت مدال‌آوری داریم. در امریکا می‌توانیم به نسبت خدمات، نگاه IOC به ورزش ایران را تغییر دهیم. ورزش عشق است؛ اگر عاشق باشی پای بی‌پولی، طوفان، کم‌لطفی‌ها و ناجوانمردی‌ها می‌توانید اثرگذار باشید. اگر عاشق نیستید، دور ورزش را خط بکشید. ما در وزارت و کمیته و پارالمپیک این تعهد را می‌دهیم که در کنار شما باشیم و هر تلاشی لازم است، انجام می‌دهیم. اولین رسالت من ایجاد فضای همدلی در همه فدراسیون‌ها و کمیته ملی المپیک و پارالمپیک است‌‌. بضاعت ورزش ایران این نیست و خیلی بیشتر است. اگر همدلی، رفاقت و کار را باور داشته باشیم و زندگی‌مان را پای کارمان بگذاریم، می‌توانیم.» جلسه مجمع همان‌طور که آرام آغاز شد، بدون حاشیه هم تمام شد، در حالی که محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک همه حاضران را دعوت به خوردن آبگوشت می‌کرد.

 

هاشمی: فعلاً دبیرکل کمیته ملی المپیک هستم
سید مناف هاشمی بعد از مجمع در جمع خبرنگاران حضور یافت و به سؤالات جواب داد. او درباره شائبه جدایی‌اش از کمیته ملی المپیک می‌گوید: «هر کجا مؤثر باشم، کمک می‌کنم. حالا دبیرکل کمیته ملی المپیک هستم و اگر تصمیم دیگری بگیرم حتماً اطلاع می‌دهم. فرقی ندارد کجا انجام وظیفه‌ کنم اما در حال حاضر اینجا هستم.»
هاشمی اختلافش با محمود خسروی‌ را تکذیب می‌کند: «روابط خیلی خوبی با هم داریم و اصلاً اختلاف نظر نداریم. کوچکترین مطلبی بین ما نیست. در بعضی موضوعات نظرات کارشناسی می‌دهیم اما اختلاف کذب محض است.»
به گفته او دنیامالی از همه رؤسا خواست کار را جدی بگیرند: «وزیر توقعاتش را به همه فدراسیون‌ها اعلام کرد. پیام او به همه رؤسای فدراسیون‌ها، دولت و کمیته ملی المپیک بود که همه رویدادهای آینده را جدی بگیرند و خوب ظاهر شوند. برای ما بازی‌های کشورهای اسلامی مهم است. کار فدراسیون‌ها سخت‌تر می‌شود و باید برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشند.»
 
 
دنیامالی: بچه‌ها باید برای قهرمانی بجنگند
احمد دنیامالی وزیر ورزش با پایان مجمع به جمع خبرنگاران آمد و جوابگوی سؤالات آنها شد. او قول برنامه‌ریزی برای افزایش مدال طلا در رویدادهای بین‌المللی را می‌دهد: «مردم عزیز ما می‌دانند که در دنیا مدال‌آوری خیلی مهم است. زمانی برای ما سهمیه خیلی ارزشمند بود و باید تلاش می‌کردیم تا بیشترین سهمیه را بگیریم. اما از آن طرف هم این باور را داریم و این بحث در کمیته جهانی هم مصوب شده است. به هر حال رتبه‌بندی کشورها با مدال طلا مقایسه می‌شود. اگر کشورها در طلا مساوی باشند مدال نقره رتبه را تعیین می‌کند. بنابراین باید تلاش ما این باشد تا بچه‌ها برای قهرمانی بجنگند. ما حتی فاصله پاداش طلایی را بیشتر از نقره و برنز می‌کنیم ان‌شاءالله برنامه‌ریزی ما جامع است. دولت هم به ورزش توجه زیادی دارد. شخص رئیس‌جمهور هم مرتب سعی می‌کند ورزش کند. ما هم با استفاده از این ظرفیت دولت مشکلات فدراسیون‌ها را به حداقل می‌رسانیم تا حضور مؤثرتری در بازی‌های آسیایی 2026 و المپیک 2028 داشته باشیم.»
او صراحتاً از نداشتن اعتقاد به اداره فدراسیون‌ها با سرپرست می‌گوید: «به سرپرستی اعتقاد نداریم، اما در رشته‌هایی که دستگاه‌های نظارتی حرف برای انتخابات داشته باشند، قطعاً از سرپرستی عمل می‌کنیم. این به آن معنا نیست که رئیس فدراسیون نتواند در انتخابات شرکت کند؛ رئیس فدراسیون هم به شرط تأیید دستگاه‌های نظارتی می‌تواند در انتخابات شرکت کند.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش