محسن وظیفه

محسن وظیفه

گزارش

17682
مهندسی انتخابات به سبک نوین!

بلایی که سرپرستی فدراسیون‌ها بر سر ورزش آورده است

مهندسی انتخابات به سبک نوین!

 یکی از موضوعات مهم و چالشی این روزهای ورزش ایران انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌های ورزشی برای برگزاری انتخابات است. تصمیمی که احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش به طور رسمی آن را مطرح کرد و دلیل این کار را هم جلوگیری از مهندسی انتخابات اعلام کرد اما حالا به نظر می‌رسد که ماجرای مهندسی در انتخابات نه تنها از بین نرفته بلکه از فردی به فرد دیگر واگذار شده است.
پنج فدراسیون در حال حاضر به شکل سرپرستی اداره می‌شوند که یکی از این رشته‌ها در بازی‌های آسیایی برای ورزش ایران بسیار مهم است.
 کاراته، فدراسیون پزشکی ورزشی، بدنسازی، شطرنج و روئینگ پنج رشته‌ای هستند که در حال حاضر به طور سرپستی اداره می‌شوند اما در این بین کاراته و روئینگ به عنوان رشته‌های مهم و مدال‌آور در بازی‌های آسیایی ناگویا شانس کسب مدال طلا را دارند. این دو رشته می‌توانند در راستای تحقق خواسته وزیر ورزش و جوانان که کسب 25 مدال طلا در بازی‌های ناگویا را در برنامه قرار داده، نقش مهمی را ایفا کند اما این دو رشته مهم حالا در 18 ماه مانده به بازی‌های ناگویا رئیس که ندارند و کادرفنی‌ آنها هم در بلاتکلیفی کامل قرار دارند.
 
کاراته؛ پرمدال سرگردان
 22 اسفند 1401 سید حسن طباطبایی برای چهار سال دیگر به عنوان رئیس فدراسیون کاراته انتخاب شد اما اتفاقات عجیبی برای این مجمع که ریاست آن را سیدمحمد پولادگر برعهده داشت، به وجود آمد. هومان عسگری به همراه سیدحسن طباطبایی تنها نفراتی بودند که در انتخابات باید با هم رقابت می‌کردند اما غیبت عسگری از سوی دبیر مجمع به عنوان انصراف اعلام شد اما بعد از پایان مجمع عسگری شکایت کرد و مدعی شد که زمان برگزاری مجمع به درستی به اطلاع او نرسیده بوده و به همین دلیل هم از دادگاه حکم گرفت و انتخابات را باطل کرد. ابطال انتخابات باعث شد تا طباطبایی از فدراسیون کنار برود و بعد هم مدیر تیم‌های ملی و سرمربی تیم ملی از سمت خود کنار رفتند تا کاراته به عنوان ورزش پرمدال در بازی‌های آسیایی وارد یک چالش بزرگ شود.
 وزارت ورزش در حکمی مزدا صوفی را به عنوان سرپرست معرفی کرد و به صراحت اعلام شده با رعایت اصل بی‌طرفی و عدالت محوری و بدون ثبت نام برای حضور در انتخابات در اسرع وقت شرایط را برای برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فراهم کند اما صوفی چه کرده است؟ حکم سرپرستی شش ماه اعتبار دارد اما صوفی در 80 روز گذشته نزدیک به 20 حکم صادر کرده است. از جمله تعیین دو سرپرست برای هیأت کاراته استان‌های بوشهر و فارس اما هنوز خبری از زمان شروع فرایند انتخابات نیست! از این ماجرا چه برداشتی می‌توان کرد؟ احتمالاً او هم می‌خواهد مهندسی کند؛ مهندسی که یک بار مسئولان قبلی وزارت ورزش انجام دادند و حالا هم نتیجه آن را می‌بینند.
 یکی از کارهای دیگری که در فدراسیون کاراته انجام شده و جای تأمل دارد، تغییر نایب رئیس بانوان است. در حالی‌که تغییر نایب رئیس باید از سوی مجمع صورت بگیرد و برکناری و یا انتصاب فرد جدید نیاز به رأی مجمع دارد.
 
بدنسازی؛ از چاله به چاه
 فدراسیون بدنسازی 4 سال را با عبدالمهدی نصیرزاده گذارند. 13 دی دوره چهارساله نصیرزاده به پایان رسید و وزارت ورزش و جوانان 15 دی در حکمی جلال نادمی را به عنوان سرپرست معرفی کرد. این در حالی است که فرایند برگزاری انتخابات را خود نصیرزاده شروع کرده بود و حالا پنج ماه از انجام ثبت نام‌ها می‌گذرد. هیأت رئیسه فدراسیون هم اواسط اسفند را برای برگزاری انتخابات به وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده است اما هنوز این تاریخ از سوی وزارت ورزش تأیید نشده است.
 نادمی هم که به عنوان سرپرست به دنبال تغییر و تحولات در فدراسیون است. کسی که خودش هم دوست داشت در انتخابات باشد اما حالا از او به عنوان کاندیدای انصرافی نام می‌برند اما به جای اینکه به نوشته‌های وزیر ورزش و جوانان در حکم سرپرستی توجه کند به دنبال تغییر و تحولات در فدراسیون است و مجتبی ملکی را به عنوان نایب رئیس و بهمن رضایی را هم به عنوان دبیر فدراسیون معرفی کرده است. این هم یکی از آن تصمیمات عجیب است که سرپرست چطور می‌تواند بدون نظر مجمع نایب رئیس و دبیر را تغییر بدهد؟ اما وقتی در کاراته اتفاق افتاد کسی واکنش نشان نداد، طبیعی است که در سایر فدراسیون‌ها هم تکرار می‌شود.
 بدون شک دوره چهار ساله ریاست نصیرزاده در فدراسیون بدنسازی با هزار و یک انتقاد روبه‌رو است اما واقعیت این است که با این نوع برگزاری انتخابات قرار است این رشته از چاله به چاه بیفتد.
 
پزشکی ورزشی؛ درگیر با یک بیماری لاعلاج
 یکی از پولدارترین و مهم‌ترین فدراسیون‌های ورزشی ایران، پزشکی ورزشی است. فدراسیونی که در عین حال در ورزش قهرمانی ورزشکاری ندارد اما نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در بازی‌های آسیایی و المپیک دارد. دوره چهار ساله غلامرضا نوروزی در 17 دی به پایان رسید و محمداسد مسجدی به عنوان سرپرست انتخاب شد.
 حالا مسجدی باید برای برگزاری انتخابات تلاش کند. البته او کمترین تغییر را در این فدراسیون داشته اما این مجموعه که باید پرونده‌های پزشکی ورزشکاران و قهرمانان را برای حضور در بازی‌های ناگویا در دستور کار داشته باشد به بیماری واگیردار و خطرناک بی‌مسئولیتی دچار شده و مشخص نیست که چه زمانی فرایند انتخابات در این فدراسیون شروع می‌شود.
 
شطرنج؛ رکورددار بلاتکلیفی
 چیزی نمانده که دوره بلاتکلیفی فدراسیون شطرنج هم به دو سال برسد. 22 ماه از استعفای حسن تأمینی می‌گذرد و بعد از او شهرام عظیمی 6 ماه، شادی پریدر۱۰ ماه و حالا محمودرضا امیاری از ۲۱ مهرماه به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج معرفی شده‌اند اما هنوز انتخابات این فدراسیون به سرانجام نرسیده است. تاریخ جدید که اعلام شده 14 بهمن است اما هنوز مشخص نیست که قطعی در این تاریخ انتخابات برگزار می‌شود یا نه؟
 
روئینگ؛ تازه وارد در بین سرگردان‌ها
 فدراسیون روئینگ با نگاه ویژه احمد دنیامالی حرکت خود را شروع کرد. محسن شادی 10 مهر به عنوان سرپرست روئینگ انتخاب شد تا رسماً این رشته پرمدال از قایقرانی جدا شود. در این مدت هم سعی کرده که هیأت‌های استانی خود را معرفی کند اما اینکه چه زمانی قرار است انتخابات این فدراسیون برگزار شود نامشخص است. شاید این بلاتکلیفی تا زمان برگزاری بازی‌های آسیایی ناگویا هم طول بکشد اما چیزی که مشخص است توانایی این رشته برای مدال‌آوری است. این رشته اگر خوب حمایت و برنامه‌ریزی درستی برای آن شود توان رسیدن به مدال‌های متعدد را دارد.
انتهای پیام/
دیدگاه ها