فائزه زمانی

فائزه زمانی

مصاحبه

18454
امینی: کاراته نفس‌های آخرش را می‌کشد

نایب رئیسی بانوان در فدراسیون نمایشی بود

امینی: کاراته نفس‌های آخرش را می‌کشد

 اشرف امینی سرپرست نایب رئیسی بانوان کاراته تنها 58 روز بعد از بازگشتش به فدراسیون، از سمت خود استعفا داد. او که دل پری از صوفی سرپرست فدراسیون دارد، دلیل استعفایش را خودرأیی مسئولان و نمایشی بودن سمتش در فدراسیون می‌داند. در شرایطی که امینی به گفته خود با انتخاب کادرفنی جدید مخالف بوده است، مسئولان فدراسیون بدون توجه به نظر او زنگنه را به عنوان سرمربی انتخاب کرده‌اند که همین موضوع هم باعث ناراحتی و کنارکشیدن امینی شده است.
 
*دلیل اصلی استعفایتان چیست؟
 من چندین دوره به عنوان نایب رئیس بانوان فعالیت داشتم. از آنجایی که هر دوره به من قول می‌دادند که اختیارات لازم را به بنده بدهند و دستم را در انتخاب‌ها باز بگذارند و در نهایت بدقولی می‌کردند، با دیدن چنین رفتارهایی تکراری، این دوره تمایلی به قبول این مسئولیت نداشتم اما صوفی سرپرست فدراسیون گفت که من این مدلی نیستم و قول داد که اختیار لازم را به من بدهد. اما متأسفانه اوضاع این چنین پیش نرفت و در تمامی موارد خود صوفی و سرپرست سازمان تیم‌های ملی کاراته به صورت شخصی تصمیم‌گیری می‌کردند و تازه زمانی که اخبار روی سایت‌ها می‌آمد من مطلع می‌شدم. چنین رفتارهایی در شأن من و کاراته ایران نبود، وقتی وزارت ورزش سمتی تحت عنوان نایب رئیس بانوان با وظایف مشخصی در نظر گرفته پس حتماً فکر و اندیشه‌ای پشت آن بوده اما متأسفانه در فدراسیون کاراته عملاً این سمت نمایشی بود و من فقط عنوان آن را یدک می‌کشیدم. من هم آدمی نیستم که به هر قیمتی بمانم و به همین خاطر و البته برای آرامش کاراته تصمیم به استعفا گرفتم.


 *اختلاف نظرتان با صوفی به انتخاب سرمربی تیم ملی زنان برمی‌گردد؟
 من با مسائل، شخصی برخورد نمی‌کنم و در کار با هیچ کس شوخی ندارم. زمانی که بحث انتخاب کادرفنی مطرح شد، با توجه به اینکه با مربیان قبلاً کار کرده بودم و از نظر فنی و اخلاقی روی همه شناخت داشتم، تک تک ویژگی‌های آنها را برای صوفی با منطق و استدلال توضیح دادم. در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی زنان من اصرار داشتم که با توجه به کمبود زمان زودتر در این باره تصمیم‌گیری شود. تأکید کردم که با توجه به زمان پروسه صدور روادید زودتر سرمربی انتخاب شود که کارهای لازم انجام شود. روزها گذشت و تصمیمی گرفته نشد. من یک هفته قبل از مسابقات کاراته وان پاریس مجدداً در این باره با صوفی صحبت کرده بودم که در جواب به من گفتند نگران نباش. تا اینکه زمزمه‌هایی بابت انتخاب سرمربی شنیدم و به ایشان گلایه کردم که در جواب بنده گفتند زنگنه ویزا داشته و خودش هزینه اعزامش را پرداخت می‌کند، از طرفی هم او موقتاً سرمربی خواهد بود. اما بعد از مسابقات کاراته وان پاریس، فرید خمامی سرپرست سازمان تیم‌های ملی کاراته بدون هماهنگی من روی سایت‌ها اعلام کرد که زنگنه رسماً به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شده است. البته که صوفی به من گفت فرید خمامی بدون هماهنگی او این موضوع را اعلام کرده است، اما ایشان فکر کرده با بچه طرف است و مگر می‌شود سرپرست تیم بدون هماهنگی رئیس فدراسیون نام سرمربی را اعلام کند؟


 *گزینه مدنظر شما برای سرمربیگری تیم زنان چه کسی بود؟
 اسم نمی‌آورم اما گزینه‌هایی مطرح کردم که صوفی با بهانه‌جویی موافقت نکرد و اینطور گفت که این مربی مشکلاتی دارد و او را تأیید نمی‌کنند، در صورتی که بنده پیگیری کردم و او هیچ مشکلی نداشت. بحث من این است که وقتی مربی در گذشته سابقه درگیری با سرمربی تیم را داشته، امتحانش را پس داده و این را ثابت کرده که کنترل خشم ندارد، من مدیر باید این موضوع را در انتخابم درنظر بگیرم.


 *واکنش صوفی به استعفایتان چه بود؟
جالب است که صوفی در واکنش به استعفای من گفته امینی بازنشسته است و از آنجایی که نمی‌توانیم با او قرارداد ببندیم، پیشدستی کرده و استعفا داده است (با خنده). در صورتی که این صوفی بود، اصرار به بازگشت من داشت و اصلاً نمی‌خواستم این سمت را قبول کنم. از طرفی من در دوره‌های قبل هم مبلغ بسیار ناچیزی می‌گرفتم اما فکر می‌کنم برعکس است و اتفاقاً اگر دنبال پول باشی بهتر برخورد می‌کنند.


 *فدراسیون صوفی می‌تواند دردی از کاراته دوا کند؟
 دلم برای کاراته می‌سوزد. این رشته پتانسیل بالایی دارد و می‌تواند جایگاهی بهتر از این داشته باشد اما چرا الان باید چنین شرایطی داشته باشد. متأسفانه تیم‌هایی که پایین ما بودند بالا آمده‌اند و ما عقبگرد داشته‌ایم. حیف است که کاراته ما دست چنین مدیرانی افتاده و مسئولان باید فردی صادق و صالحی را که دلش برای کاراته بسوزد، در رأس فدراسیون کاراته بنشانند. ما در این رشته قحط‌الرجال نداریم اما مدیران ما نمی‌توانند از پتانسیل بالای کاراته استفاده کرده و آن را به جایگاه اصلی خود در جهان برسانند. به جرأت می‌گویم که با این فرمان کاراته نفس‌های آخرش را می‌کشد. یک زمانی حداقل، مربی و سرمربیان 20 کشور دنیا ایرانی بودند اما الان این تعداد خیلی کم شده که دلیل آن هم همین سوءمدیریت است. در دوره‌های قبل اگر هم استعفا می‌دادم، در کمال سکوت این کار را می‌کردم چرا که نمی‌خواستم برای کاراته حاشیه درست کنم اما این دوره سکوتم را شکستم که مسئولان وزارت ورزش در جریان مسائل قرار بگیرند و فکری به حال کاراته کنند.
 
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های مصاحبه