![تنها دستاورد قهرمانی فرنگیکاران در مسابقات زاگرب؛ بازگشت](https://cdn-sport.inn.ir/photo/1403/11/22/0ea2a63a77cf93ca125eab852b797b5a-a-i-s.jpg)
تنها دستاورد قهرمانی فرنگیکاران در مسابقات زاگرب؛ بازگشت
مسابقات کشتی فرنگی دارای رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی در کرواسی با قهرمانی تیم ایران همراه شد. در این رقابتها تیم ایران با دو مدال طلا، سه نقره و یک برنز و کسب ۱۴۷امتیاز بالاتر از آذربایجان و مجارستان به عنوان قهرمانی دست پیدا کرد. این قهرمانی در حالی به دست آمد که تیم ایران با ۱۷کشتیگیر راهی این مسابقات شد و شکست برخی از کشتیگیران سؤالات زیادی را درباره لزوم اعزام به این مسابقات به وجود آورد. هر چند که بازگشت علیاکبر یوسفی اولین طلایی کشتی فرنگی در فوقسنگین تاریخ مسابقات قهرمانی جهان یک اتفاق مهم بود.
روسها قهرمان واقعی
قهرمانی در تورنمنتهای بینالمللی هیچ وقت اهمیت نداشته. بلکه مهم اهداف کادرفنی از اعزام تیم به این مسابقات است. با این حال روسیه با کسب سه مدال طلا و سه مدال برنز قهرمان واقعی این مسابقات بود. این تیم در حالی راهی این رقابتها شد که تعداد نفرات این تیم به اندازه نصف تیم ایران بود. با اینحال یک طلا بیشتر از ایران گرفت که یکی از آنها هم در رقابت با کشتیگیر ایران پویا ناصرپور بود ولی امتیازات آنها حساب نشد و تیم ایران قهرمان شد.
انتخابی تیم ملی با دلار ۹۰هزار تومانی
هدف اصلی کادرفنی تیم ملی از اعزام یک لشکر کشتیگیر به کرواسی و حضور در این تورنمنت دارای رنکینگ، در وهله اول برگزاری انتخابی تیم ملی بود. با دلار ۹۰هزار تومانی اعزام یک تیم ۱۷نفره به کرواسی هزینه کمرشکنی برای فدراسیون کشتی دارد اما با اینحال فدراسیون کشتی از اعزام این تیم حمایت کرد اما حالا با یک بررسی کوچک میتوان به این نتیجه مهم رسید که این همه هزینه با این دستاورد تیم ملی همخوانی ندارد. تا زمانی که محمد بنا سرمربی تیم ملی بود همه مدعی بودند که مسابقات انتخابی تیم ملی باید در داخل و رودررو با حضور همه مدعیان برگزار شود اما حالا مرحله دوم انتخابی تیم ملی با دلار ۹۰هزار تومانی در زاگرب برگزار شد و همه زبان به دهان گرفتند. انتخابیای که البته گرهای را هم باز نکرد و حالا دوباره باید در تهران به دنبال راهکار برای حل مشکلات بگردند.
گرههای کور
در حالی ۱۷نفر را به کرواسی اعزام کردند که انتخابی برگزار کنند و گره کور نماند اما نتایج برخی کشتیگیران، گره تیم ملی را نهتنها باز نکرد بلکه گره سفتتر و سختتر شد. بهطور مثال در وزن ۷۲کیلوگرم محمدرضا گرایی و دانیال سهرابی هر دو به لوای مجار باختند. سه نفر در این وزن اعزام شده بودند، ایمان محمدی قهرمان کشور بود وگرایی و سهرابی هم که در قهرمانی کشور حضور نداشتند، به همین دلیل سه نفر با هم اعزام شدند تا تمام مدعیان این وزن باشند. محمدی بهگرایی باخت و در ادامه خودش به لوای مجار باخت و در نهایت سهرابی هم به لوای باخت. حالا کادرفنی چطور میخواهد از بین این دو نفر، یک نفر را برای قهرمانی آسیا انتخاب کند؟ برگزاری یک مسابقه رودررو شاید آسانترین راهحل باشد اما این دو کشتیگیر همین چند ماه پیش در آلبانی کشتی گرفتند. یک مسابقه هم به کرواسی رفتند و حالا یکبار دیگر باید وزن کم کنند برای انتخابی.
نکته مهمتر این تصمیم کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی این بود که اگر سهرابی در کرواسی طلا میگرفت دیگر کاری برای رسیدن به ترکیب تیم ملی در مسابقات قهرمانی جهان نداشت و این یعنی از حالا میدانست که ۸ ماه دیگر در قهرمانی جهان نفر اول تیم ملی است. با این اطمینان خاطر از انتخاب شدن چطور میخواست انگیرهاش را برای جهانی افزایش بدهد؟
وزن ۷۷کیلوگرم هم همین وضعیت را داشت، امین کاویانینژاد که در المپیک باخته بود بعد از قهرمانی کشور به همراه امیر عبدی و علی اسکو به کرواسی اعزام شد و هر سه باختند. در حالیکه رقبای چندان مطرحی هم نداشتند. یک سؤال جدی اینجا وجود دارد که در اردوهای تیم ملی چه میگذرد که ملیپوشان ایرانی زنگ تفریح کشتیگیران درجه دو میشوند؟ و سؤال مهمتر اینکه حالا با شکست این سه کشتیگیر تکلیف وزن ۷۷کیلوگرم چه میشود؟ چیزی که مشخص است اینکه میلیاردها تومان پول هزینه شده و گرهای هم باز نشده است.
قهرمانی فریبدهنده
در تورنمنتهای بینالمللی قهرمان شدن یا نشدن واقعاً اهمیتی ندارد. بلکه مهم این است که بعد از کلی هزینه کادرفنی به خواستهاش برسد. گاهی قهرمانی با رسیدن به اهداف واقعی تیم همراه میشود و گاهی هم قهرمانی به دست میآید و پوششی میشود برای نقاط ضعف و حالا قهرمانی در زاگرب پوششی برای شکستهایی است که رخ داده است. گاهی قهرمانیها مسئولان کشور را هم فریب میدهد؛ قهرمانی در زاگرب از این نوع قهرمانیهای فریبنده است که نباید فدراسیون و کادرفنی فریب آن را بخورند. باید به دنبال اشتباهات بگردند و آن را رفع کنند. اشتباهی که در برنامهریزی این چرخه به وجود آمده است.
دو طلایی درخشان
بعد از مطرح شدن نتایج ضعیف کشتیگیران فرنگیکار حالا باید از خوبیهای مسابقات کرواسی هم گفت. از درخشش علیاکبر یوسفی که بعد از چند سال دوباره این امید را زنده کرد که دارنده مدال طلای جهان در 2021 باز هم میتواند در تیم ملی بدرخشد. با وجود یوسفی، هدایتی و میرزازاده مثلث غولها در تیم ملی کشتی فرنگی تشکیل شده است. هر کدام به جهانی اعزام شوند به عنوان قهرمانی میرسند. در کرواسی یک نفر دیگر هم خوش درخشید و او غلامرضا فرخی در وزن 82کیلوگرم بود. طلای او در این وزن نوید ظهور یک پدیده را میدهد.
انتهای پیام/