محمدرضا رحیم‌پور

محمدرضا رحیم‌پور

گزارش

18963
موجی برای درددل

نگاهی به برنامه «محوطه گفت‌و‌گو» رادیو ورزش

موجی برای درددل

برنامه «محوطه گفت‌وگو» در شبکه رادیویی ورزش، یک برنامه گفت‌وگو محور است که به گفت‌وگوی خودمانی با اهالی ورزش می‌پردازد. این برنامه، با رویکرد انتقال تجربه پیشکسوتان ورزش، هر شب ساعت ۲۲ از رادیو ورزش پخش می‌شود.
این برنامه اساساً شخصیت محور است و هر قسمتش به یک شخصیت ورزشی اختصاص دارد که در آن درباره رخدادهای ورزشی، افتخارات و خاطرات خود صحبت می‌کند. جذابیت این برنامه در این است که شاید بیشتر میهمانان آن برای نسل جدید چندان شناخته‌شده نیستند و مرور خاطرات شیرین و جذاب آنها، فرصتی برای آشنایی نسل جدید با اسطوره‌های دنیای ورزش فراهم می‌آورد.
یکی از نکات برجسته برنامه، توجه به قهرمانانی است که کمتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته‌اند ضمن اینکه این برنامه تنها به ورزشکاران بسنده نکرده و سراغ افراد دیگری که در ورزش حضور داشتند هم رفته است؛ از جمله این چهره‌ها می‌توان به مدیران ورزشی، خبرنگاران و سایر افرادی اشاره کرد که نقش مهمی در شکل‌گیری برخی از رشته‌های ورزشی و ابتکارات آن داشته‌اند. در این برنامه، بین خاطرات گاهی ناگفته‌های رازآلود هم فاش می‌شود که به جذابیت آن اضافه می‌کند و محوطه گفت‌وگو را به یکی از ماندگارترین برنامه‌های صدای جمهوری اسلامی تبدیل می‌کند. این برنامه به‌صورت ضبطی در ساختمان شهدای رادیو صدا و سیما ضبط و از امواج رادیو ورزش پخش می‌شود.
میهمانان یکی از قسمت‌های این برنامه، اردلان آشتیانی، محسن کاوه و حمید بهمنی بودند. عوامل برنامه «محوطه گفت‌وگو» به ‌تازگی از خبرنگار روزنامه ایران دعوت کردند تا در پشت صحنه برنامه حضور داشته و از جزئیات و چالش‌های خود بگوید. گفت‌وگوی پیش‌رو، حاصل یک نشست یک‌ساعته با عوامل این برنامه است.
محسن ابوفاضلی، گوینده برنامه، در خصوص جزئیات آن به ایران ورزشی گفت: «این برنامه نامش تغییر پیدا کرده و پیش‌تر با عنوان «یک فنجان چای داغ» روی آنتن می‌رفت. بزرگانی چون مرحوم اسکویی، منصوریان و دیگر دوستان مجریان این برنامه بودند و اکنون افتخار گویندگی آن به بنده رسیده است. هدف ما حفظ میراث ورزشی کشور و بیان تاریخ شفاهی آن است. ما قصد داریم از تجربه و خاطرات پیشکسوتان در رشته‌های مختلف بهره‌مند شویم و ناگفته‌هایی که در مسیر قهرمان‌پروری وجود دارد را به تصویر بکشیم. طبیعی است که مجری باید اطلاعات دقیقی داشته باشد تا در صورت بروز اشتباه از سوی میهمان، بتواند او را راهنمایی کند و این موضوع کار را برای مجری دشوارتر می‌کند.»
حمید بهمنی، خبرنگار جانباز و یکی از میهمانان برنامه، در خصوص تجربه حضور در «محوطه گفت‌وگو» گفت: «از مدیران رادیو ورزش تشکر می‌کنم که چنین برنامه‌ای را شکل داده‌اند. واقعاً جای یک برنامه با این ویژگی که به ارتباط با پیشکسوتان می‌پردازد، در رسانه ملی خالی بود. مهم‌ترین نکته‌ای که این برنامه به رسانه ملی آورده، فراهم کردن بستری برای درددل‌ها ‌است. این برنامه می‌تواند نقشی مهم در روشنگری افکار عمومی داشته باشد.»
اردلان آشتیانی نیز در تجربه حضورش در این برنامه گفت: «برنامه «محوطه گفت‌وگو» این امکان را به جوانان می‌دهد که با اسطوره‌های ورزشی آشنا شوند. بسیاری از اسم‌هایی که در این برنامه ذکر می‌شوند، ممکن است باعث کنجکاوی نسل جدید شود و آنها را به جست‌وجو در مورد این شخصیت‌ها سوق دهد. من خودم را عضوی از خانواده رادیو ورزش می‌دانم و حدود هفت سال است که به‌عنوان کارشناس در این شبکه حضور دارم. قطعاً رادیو ورزش یک نقطه عطف برای تمام علاقه‌مندان به ورزش است و در روزهایی که به عید نوروز نزدیک می‌شویم و ترافیک افزایش می‌یابد، رادیو ورزش می‌تواند یک راه‌حل مؤثر برای قابل تحمل کردن ترافیک و دانش‌افزایی عاشقان ورزش باشد.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها