بارگاهی، عضو شورای عالی مدیریت مالیاتی:
نباید تنها به نشاندار کردن مالیاتها اکتفا کنیم
کلان
406
همایش آیین گرامیداشت «روز حسابدار» عصر روز شنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۳ در تالار الغدیر دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش ایران؛ همایش آیین گرامیداشت «روز حسابدار» عصر روز شنبه 17 آذر ماه 1403 با حضور اساتید برجسته کشور ، دانشجویان و اصحاب رسانه در تالار الغدیر دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران با حمایت موسسه داوری دیبا برگزار شد.
درحاشیه این مراسم «میترا وطندوست» مدیرعامل موسسه داوری دیبا درخصوص این همایش اظهارداشت : موسسه داوری دیبا در حال برگزاری دورههای آموزشی تخصصی حسابداری، مالی و مالیاتی و دورههای آمادگی آزمونهای حرفهای، حسابدار رسمی، مشاور رسمی مالیاتی و مشاور رسمی دادگستری در حوزه حسابداری، حسابرسی و مالیاتی فعالیت میکند.
وطن دوست : موسسه دیبا دورههای تکمیلی بعد از دانشگاه را برگزار مینماید
وی تصریح کرد: همه ساله در ایام و مناسبتهای مربوط به این حرفه همچون روز مالیات و روز حسابدار، دورهها و سمینارهایی برگزار میکنیم و در این جلسات از اساتید، پیشکسوتان، دانشجویان و نخبگان این رشته دعوت به عمل آورده و از پژوهشگران و فعالان این حرفه تقدیر مینماییم. این سمینار نیز به مناسبت روز حسابدار و تجلیل از مقام حسابدار در حال برگزاری است.
وطندوست درخصوص هدف از برگزاری این همایش هم عنوان داشت: از جمله اهداف این همایش میتوان به تجلیل از دانشجویان نخبه و پایاننامههای برتر نام برد؛ این تجلیل سبب ایجاد انگیزه برای دانشجویان در سالهای آینده است تا هم اساتید و پیشکسوتان را از نزدیک ببینند و با تفکرات و رویکردهای آنها آشنا شوند و از سوی دیگر این حرفه به لحاظ علمی به پویایی لازم برسد.
مدیرعامل موسسه داوری دیبا خاطرنشان کرد: همانطور که میدانید، حسابدارها قلب فعالین اقتصادی هستند که میبایست از دانش روز دنیا برخوردار باشند؛ از همین روی ما نیز در موسسه دیبا دورههای تکمیلی بعد از دانشگاه را برگزار میکنیم.
بارگاهی: نباید تنها به نشاندار کردن مالیاتها اکتفا کنیم
احمد بارگاهی دانشجوی دکترای رشته حسابداری و عضو شورای عالی مدیریت مالیاتی نیز درحاشیه این مراسم اظهارداشت؛ طبیعتاً وقتی مردم بتوانند نقش مکتب مالیات را واضحتر ببینند و حتی خودشان در جایی که میباید مالیات اخذشود تعیین کننده باشند، این امر موجب تشویق برای پرداخت مالیات میگردد و بدنبال آن سطح تمکین مالیات نیز بالا میرود.
بارگاهی افزود: نکته قابل توجه این است که نباید تنها به نشاندار کردن مالیاتها اکتفا کنیم، بلکه میبایست گزارشگری دقیق ارائه شود تا مردم در جریان کامل این روند قرار بگیرند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه درصدی از اصناف مالیات واقعی خود را پرداخت نمیکنند، نباید این امر را به تمام صنوف بسط داد.در واقع، هرچه اطلاعات دقیقتری در مورد مالیات واقعی موجود باشد، بهتر میتوان عمل کرد و بدنبال آن سطح تمکین بالا رفته و جلوی فرار مالیاتی آنها گرفته میشود.
عضو شورای عالی مدیریت مالیاتی ابرازداشت: در کشور ما میزان معافیتهای مالیاتی برای اصناف درصد بسیار پایینی است و به نظر من بعنوان کارشناس مالیاتی میبایست سطح معافیتهای مالیاتی اصناف باید در حدی باشد که سطحی از سود حاصله به خانوارها تعلق بگیرد.
وی تاکید کرد: بدنبال جلوگیری از فرار مالیاتی مرکز مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی تاسیس شده که در این سازمان سعی داریم در بدست آوردن اطلاعات اقتصادی فعالان اقتصادی از فرار مالیاتی جلوگیری کنیم.
حسینی: دراشتغال وخود اشتغالی چالشهایی درموضوع صورتهای مالی و گزارشگری داریم
مالک حسینی معاون وزیر رفاه نیز دراین همایش اظهارداشت؛ همایش امروز به مناسبت پاسداشت روز حسابدار برگزار و در این همایش، حسابرسی و گزارشگری مالی نیز بررسی و مطرح شد که میبایست برای رسیدن به سیاستهای صحیح نیاز به دادههای روز هستیم که طبیعتاً از گزارشگری مالی منتج میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضرما درحوزه اشتغال وخود اشتغالی چالشهایی درموضوع صورتهای مالی و گزارشگری داریم.در واقع، اینکه چه میزان منابع برای اشتغال در کشور صرف میشود، منجر به شغل پایدار میگردد وبخشی از راهحل معضل بیکاری به بنگاههای کوچک و بزرگ اقتصادی برمیگردد.
حسینی ادامه داد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که برای شرکتها گزارش مالی تهیه کنیم چه در قالب صورتهای مالی شرکتها و چه در قالب اظهارنامههای مالیاتی. برای بخشی هم که شامل منشور اظهارنامه مالیاتی نیستند هم در حال برنامهریزی هستیم تا بتوانیم آن را به سمتی حرکت دهیم که گزارش مالی از عملکرد خود ارائه دهد.
وی اضاف کرد: مجموعه این عوامل به ما کمک میکند تا منابع خود را بهینه مصرف کنیم که این امر موجب اشتغالزایی میگردد.در دهههای گذشته ما منابع بسیاری را با نرخهای ترجیحی به موضوع اشتغال اختصاص داده بودیم که متاسفانه روند بیکاری در کشور هیچگاه کاهش معناداری پیدا نکرد.
معاون وزیر رفاه ابراز داشت: به عقیده من، این همایش منجر به کمک از سوی مجموعه حسابداران و گزارشگران مالی گردیدتا برای تدوین سیاستها و ارزیابی دقیقترازتسهیلات ارائه شده مشاورههای لازم را ارائه کنند تا بتوانیم با هم به امر اشتغالزایی کمک کنیم.
انتهای پیام/