معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش:

تدوین نقشه راه سند تحول در آموزش و پرورش / کیفیت بخشی مهم‌ترین محور است

بهار خسروی

بهار خسروی

جامعه

64771
تدوین نقشه راه سند تحول در آموزش و پرورش / کیفیت بخشی مهم‌ترین محور است

طریفی حسینی گفت: نقشه راه سند تحول در آموزش و پرورش تدوین شده و ما در سال تحصیلی پیش رو با یک برنامه مشخص مدرسه محور کار کیفیت‌بخشی که مهم‌ترین محور تحول در نظام آموزش است را دنبال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین، طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی در نشست خبری که ظهر امروز در ساختمان علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد گفت: در دیدار با مقام معظم رهبری انتظاراتی که از معلمان وجود دارد، مطرح شد که باید با برنامه ریزی جدی برای سال تحصیلی آینده اقدام کرد. از فردا ثبت‌نام پایه اول به صورت رسمی آغاز خواهد شد و کار سازمان‌دهی برای سال تحصیلی جدید را شروع می‌کنیم تا سال متفاوتی را داشته باشیم.

تدوین نقشه راه سند تحول آموزش و پرورش

وی ادامه داد: اولین سرفصل سند تحول آموزش و پرورش تحول است که رهبر معظم انقلاب بر روی آن تاکید داشتند. نقشه راه سند تحول در آموزش و پرورش تدوین شده و ما در سال تحصیلی پیش رو با یک برنامه مشخص مدرسه محور کار کیفیت‌بخشی که مهم‌ترین محور تحول در نظام آموزش است را دنبال می‌کنیم. در این سند شاخص های یک مدرسه تراز سند تحول آمده است.

برنامه ریزی برای توانمندسازی معلمان 

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر توانمندسازی معلمان خاطرنشان کرد: امسال نظام دوره‌ای را ویژه اول ابتدایی اجرا می‌کنیم و کار برنامه ریزی و اقدامات توانمندسازی معلمان را انجام می‌دهیم که بخشی از این دوره حضوری و برخی مجازی خواهد بود. در حوزه آموزش تعامل تنگاتنگ با معاونت پرورشی داریم، هر برنامه ناظر بر ویژگی‌های پرورشی طراحی می‌شود و همچنین در حوزه تربیت بدنی هم هزار فضای ورزشی درون مدرسه‌ای ایجاد کرده‌ایم.

انجام استعدادیابی در مدارس

وی در ادامه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب به کشف و شناسایی استعداد دانش‌آموزان اشاره کردند که در این راستا در دوره ابتدایی مهارت‌آموزی را مورد توجه قرار دادیم که صد ساعت در اختیار مدارس قرار داده شده تا به صورت تخصصی برنامه ریزی کنند و متناسب با شرایط مدرسه اقداماتی درباره کشف استعدادها انجام دهند.

جذب نیروی انسانی بر اساس شایسته سالاری

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: از سال گذشته شیوه جذب نیروی انسانی تغییر کرده و رویکرد شایستگی محور ایجاد شده که ۲۸ هزار و ۸۰۰ ردیف استخدامی آموزگاری و مدارس استثنایی را داریم که تمام تلاش این است که تا تیرماه فرآیند جذب این داوطلبان کامل شود و در مهر ماه معلمان سر کلاس بروند.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته در زمینه توانمندسازی معلمان طرح توانمندسازی شهید همت را داشتیم و امسال این طرح با حضور نومعلمان انجام می‌شود. ۲۰۰ هزار استخدام در ۲ سال گذشته آموزش و پرورش صورت گرفته و اکنون معلمانی جذب شده‌اند که می‌توانند تحول در مدارس را رقم بزنند.

کیفیت بخشی؛ مهم‌ترین عنصر در نظام آموزشی

طریفی حسینی مهم‌ترین عنصر کیفیت بخش در نظام آموزشی را معلم دانست و گفت: معلمانی را جذب خواهیم کرد که کیفیت مد نظر را فراهم کند.

معاون آموزش و پرورش درباره فعالیت پروژه مهر برای آغاز سال تحصیلی توضیح داد: ستاد پروژه مهر را داریم که این فرآیند از بهمن‌ماه آغاز می‌شود و به طور جدی از اردیبهشت‌ماه فعالیت‌های ستاد صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: درباره  نقل و انتقالات دانش آموزان از مدرسه به مدرسه دیگر، در این شرایط اطلاعات دانش آموزان به مدرسه دیگر منتقل می‌شود، این به شرطی است که در محدوده بندی جغرافیایی مشکلی وجود نداشته باشد.

ارسال دستورالعمل ثبت‌نام اتباع از وزارت کشور 

طریفی حسینی عنوان کرد: متولدین ۲ مهر سال ۹۶ لغایت اول مهر سال ۹۷ می‌توانند برای کلاس اول ثبت‌نام کنند. ثبت‌نام دانش آموزان پایه اول در مناطق روستایی تا ۱۰ سالگی هم انجام می‌شود. برای ثبت نام اتباع دستورالعمل و شرایطی باید از وزارت کشور ارسال شود تا این فرآیند هم به صورت الکترونیکی انجام شود.

وی درباره محدوده بندی مدارس اظهار کرد: مدارسی که در مرز مناطق قرار دارند، با ستادهای ثبت‌نام هماهنگ کرده‌ایم و براساس ظرفیت مدرسه، وضعیت را بررسی کرده و تصمیم گیری می‌کنند.

امکان ثبت‌نام الکترونیکی وجود دارد

در ادامه این نشست مجتبی هاشمی مدیر کل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش نیز توضیحاتی را ارائه کرد.

وی درباره ثبت نام دانش آموزان گفت: در حوزه ظرفیت سازی برای ثبت‌نام مسئله‌ای در آموزش و پرورش نداریم و ۱۹ اردیبهشت آغاز ثبت نام محسوب می‌شود که یک فرآیند تدریجی است. همه تدابیر لازم برای ثبت نام انجام شده و ثبت‌نام الکترونیکی هم به‌عنوان یک گزینه اضافه شده است که خانواده‌ای که تمایل دارد به صورت حضوری و خانواده‌ای که می‌خواهد به صورت الکترونیکی ثبت نام فرزندان را انجام دهند.

وی افزود: پایه اول ابتدایی، هفتم و دهم ثبت‌ نام در مدرسه جدید را خواهند داشت اما سایر پایه‌ها پس از دریافت کارنامه انجام می‌شود. ثبت‌نام پایه هفتم و دهم پس از دریافت کارنامه‌ها انجام می‌شود. شعار ثبت نام( ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری) است که باید در اقصا نقاط کشور فضای آموزشی را داشته باشیم.

برقراری عدالت و رضایت مردم؛ خواست دولت سیزدهم

رئیس ستاد پروژه مهر خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم همه فعالیت‌ها باید براساس عدالت و رضایت مردم باشد بنابراین اصل حرمت و تکریم خانواده در فرآیند ثبت‌نام باید مورد توجه باشد. همچنین ثبت‌نام نباید پیچیده باشد که به عنوان گره فکری خانواده در آید و تسهیلاتی در این راستا را مد نظر داریم.

وی اظهار کرد: شفاف سازی در ثبت‌نام موضوع مهمی است که باید مورد توجه باشد، شفاف سازی می‌تواند به پرسش‌های خانواده پاسخ دهد. برای هدایت درست این فرآیند در ابتدا ضوابط را اعلام و ابلاغ کردیم، سپس برای داشتن نظام مناسب تسهیل‌گر در مناطق آموزش و پرورش را گذاشتیم که امسال این کار را دنبال می‌کنند در واقع هرکس در این فرآیند ثبت‌نام یه مشکل برخورد می‌تواند به منطقه مراجعه کند.

مدیر کل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش افزود: نطارت‌های میدانی در فرآیند ثبت نام صورت می‌گیرد، سال گذشته ۸۶ هزار بازدید میدانی به منظور رفع موانع در این فرآیند صورت گرفته است. کل عملیات ثبت‌نام به صورت آماری مدنظر است.

هاشمی در پایان گفت: تلاش بر این بوده که کاری مدیریتی انجام دهیم که همکاران تا ۳۱ مردادماه به درستی اقدامات لازم را مدنظر قرار دهند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه