مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان:
میزان ورودی آب به سد تهم زنجان کاهش یافته است
جامعه
100569

علی محمد نادرخانی گفت: سد تهم کمترین ورودی آب را در میان سدهای استان از ابتدای بهره برداری از سال ۸۷ تاکنون دارد و هفت و نیم میلیون مترمکعب ورودی آن در سال گذشته به چهار میلیون مترمکعب در سال جاری کاهش یافته است.
ایران آنلاین: علی محمد نادرخانی در برنامه تور یکروزه بازدید خبرنگاران استان از طرح های آب و فاضلاب شهر زنجان، افزود: ذخیره سد تهم به عنوان تامین کننده نیاز آب شهر زنجان، هم اکنون ۱۲.۵ میلیون مترمکعب است که این میزان در زمان مشابه سال قبل ۲۰ میلیون مترمکعب بود.
به گزارش ایرنا، وی با تاکید بر استفاده از ابزارهای مختلف به خصوص اطلاع رسانی جهت مدیریت بهینه مصرف و مدیریت تقاضا، اظهار داشت: شرکت آبفای استان یکی از سالهای پرچالش خود را به دلیل ناترازی در انرژی برق سپری می کند چراکه اختلال در این بخش تاثیر مستقیمی بر تامین آب دارد.
نادرخانی با اشاره به برنامه ریزی های لازم برای جلوگیری از ایجاد مشکل در تامین آب شهرها و روستاهای استان، یادآور شد: این شرکت سه وظیفه عمده، تامین آب ۲۳ شهر استان، ۶۳۷ روستای استان معادل ۹۲ درصد جمعیت روستایی استان و اجرای شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب را برعهده دارد که اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است.
وی با تبیین وضعیت سد تهم، گفت: کاهش ورودی آب به این سد موجب برنامه ریزی با بدبینانه ترین حالت برای پیشگیری از ایجاد اختلال در تامین آب شهر زنجان شده و بر این اساس پیش بینی شده است از سال آینده برداشت از این سد به ۱۵۰ لیتر در ثانیه کاهش یابد و سالهای بعد از آن تا سال ۱۴۰۷ نیز به میزان ۱۰۰ لیتر در ثانیه باشد.
نادرخانی خاطرنشان کرد: برای اینکه سد تهم را از دست ندهیم باید برداشت ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه را به ۱۰۰ لیتر در ثانیه کاهش دهیم تا این سد را برای مواقع بحرانی حفظ کنیم چراکه از دست دادن سد تهم مشکلات خاصی را در تامین آب شرب شهر زنجان ایجاد می کند و نمی توان تنش های آبی را مدیریت کرد.
وی گفت: به طور مثال در برخی ایام مانند عید مصرف بالا می رود یا قطعی برق موجب خارج شدن آنی ۲۵ حلقه چاه از مدار می شود که در این شرایط اگر نتوانیم از سد تهم اضافه برداشت کنیم نمیتوانیم تامین آب را مدیریت کنیم به همین دلیل برداشت ۳۰۰ لیتر بر ثانیه برای این مواقع برنامه ریزی شده است.
نادرخانی اظهار داشت: وضعیت منابع آب زیرزمینی دشت های شرقی زنجان نیز مطلوب نیست که برنامههای متنوعی در این خصوص تدوین شده و در این خصوص حفاری و تجهیز ۴۶ حلقه چاه عمیق در شهرهای استان در دست انجام است.
وی افزود: با اجرای این طرح ها تامین آب پایدار در استان پیش بینی شده و ۲۲ حلقه از این چاهها در شهر زنجان است و ۲۵ حلقه از آن حفاری شده و بقیه در دست اقدام است و شهرهای ماهنشان، دندی، ابهر، خرمدره، قیدار و سلطانیه و دیگر شهرهای استان را شامل میشود.
نادرخانی ادامه داد: خط انتقال مهمی نیز اجرا شده است که این قابلیت را دارد که آب از سد تهم به شرق زنجان و مخزن امیرکبیر و در صورت کمبود از این مخزن به غرب شهر زنجان منتقل شود.
وی با اشاره به دیگر برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت تدوین و در دست اجرا از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون برای تامین آب پایدار در شهرهای استان، افزود: حفاری دو حلقه چاه و احداث خطوط انتقال و جمع آوری آب چاههای جدید شمال شهر ابهر از جمله این طرحهاست که با اجرای آنها که شهریور ماه سال قبل به اتمام رسیده، تامین آب این شهرها پایدار شده است و تا سال ۱۴۰۶ می توان آب مورد نیاز این شهرها را با این شرایط حتی با ناترازی برق و ناترازی سد کینه ورس تامین کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با اشاره به برنامه ریزی و شروع احداث خط انتقال و جمع آوری چاه های جنوب شهر ابهر با هدف تامین ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه برای جبران کسری آب سد کینه ورس و تامین آب پایدار تابستان ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷، گفت: پیمانکار این طرح آغاز به کار کرده است که با اجرای آن به رغم اینکه سد کینه ورس را از دست می دهیم ولی نگرانی بابت تامین آب شرب شهر ابهر نخواهیم داشت.
نادرخانی اضافه کرد: حفاری سه حلقه چاه در خرمدره آغاز و یک حلقه آن آماده شده است که هفته اخیر وارد مدار و تا سال ۱۴۰۵ مدیریت آب انجام می شود.
وی برنامه ریزی برای شروع ۱۴۳ طرح آبرسانی روستایی به رغم کمبود اعتبارات، آبرسانی به مسکن های ملی، اصلاح تاسیسات آب و فاضلاب بلوار شهیدان کریمی را از دیگر طرح های این شرکت بیان کرد.
نادرخانی افزود: در بلوار شهیدان کریمی سه کیلومتر جابجایی خطوط انتقال آب با قطر بسیار بزرگ و ۴۰۰ متر فاضلاب در قطر ۴۰۰ و ۸۰۰ میلیمتر و هزینه ۵۰۰ میلیارد ریالی انجام شد تا پروژه روگذر و زیرگذر اجرا و ترافیک منطقه حل شود.
انتهای پیام/