معاون رئیس جمهوری مطرح کرد

تأکید دولت بر تشریفاتی نبودن موقعیت‌هایی که به زنان واگذار می‌شود

دولت

109760
تأکید دولت بر تشریفاتی نبودن موقعیت‌هایی که به زنان واگذار می‌شود

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در دولت چهاردهم، تأکید بر این است که موقعیت‌هایی که به زنان واگذار می‌شود، تشریفاتی نباشد.

ایران آنلاین: زهرا بهروز آذر شنبه ۲۱ تیر، در جمع بانوان فعال در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در محل استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: دولت چهاردهم بر این باور است که برای رسیدن به قله‌های پیشرفت ایران عزیز، دو بال پرواز لازم است: زنان و مردان، بدون حضور هر دو، پرواز ما ناقص خواهد بود و با موانع و مقاومت‌هایی مواجه خواهیم شد. رئیس‌جمهور در تمام جلسات، بویژه در نشست‌های با استانداران، تأکید دارند که باید از ظرفیت زنان، جوانان و اقوام به بهترین شکل استفاده شود. 

به گزارش ایسنا، بهروز آذر افزود: امروز، بیش از ۱۵ میلیون امضا توسط شخص رئیس‌ جمهوری در حوزه زنان انجام شده است؛ برای اولین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، چهار زن در هیئت دولت حضور دارند، در حالی که پیش از این، تعداد آنها بین یک تا دو نفر بود، همچنین، برای نخستین بار در ۴۶ سال گذشته، سخنگوی زن در دولت حضور دارد، این دستاوردها نتیجه تلاش تک ‌تک افرادی است که در این حوزه فعالیت کرده‌اند. 

وی اضافه کرد: بر اساس اصل سوم و اصل بیست‌ویکم قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است مسیر را برای حضور پررنگ‌تر زنان هموار کند. امروز، بیش از ۶۰ درصد کادر آموزشی کشور را زنان تشکیل می‌دهند و بیش از ۵۶ درصد دانشجویان دانشگاه‌ها زنند؛ سال جاری، بیش از ۶۳ درصد ورودی‌های دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند، همچنین، ۲۴ درصد ثبت شرکت‌ها در کشور توسط زنان انجام می‌شود، در حالی که میانگین جهانی این عدد بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است. 

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده بیان کرد: با وجود این دستاوردها، همچنان نقص‌هایی وجود دارد. در دولت چهاردهم، تأکید بر این است که موقعیت‌هایی که به زنان واگذار می‌شود، تشریفاتی نباشد. امروز، یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌ها، رئیس هیئت نظارت بانک مرکزی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی و رئیس سازمان استاندارد بر عهده زنان است و توسط زنان اداره می‌شود؛ این موقعیت‌ها نشان‌دهنده شایستگی‌ها و اعتماد به زنان است. 

وی گفت: با این حال، هنوز در برخی استان‌ها شاهدیم که زنان از پذیرش موقعیت‌های پیشنهادی خودداری می‌کنند. دلایل این امر می‌تواند تعادل بین زندگی شخصی و کاری یا عدم اعتماد به نفس باشد. ما باید دو طرفه به این موضوع نگاه کنیم و هم زنان را برای پذیرش مسئولیت‌ها توانمند سازیم و هم فرهنگ جامعه را برای پذیرش این حضور تقویت کنیم. 

بیش از ۷۰ درصد مشاغل خانگی در اختیار زنان است

بهروز آذر اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم مطرح‌شده، توانمندسازی اقتصادی زنان است. در دولت چهاردهم، تأکید ویژه‌ای بر این موضوع وجود دارد. در ستاد مشاغل خانگی، بیش از ۷۰ درصد مشاغل خانگی در اختیار زنان است. تسهیلات ویژه‌ای برای این حوزه در نظر گرفته شده و قول می‌دهم که این تسهیلات به راحتی در اختیار شما قرار گیرد؛ همچنین کسب‌وکارهای پشتیبان و زنجیره‌ای ایجاد خواهند شد تا زنان بتوانند در خانه و بصورت زنجیره‌ای فعالیت کنند. 

وی اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده در حوزه کسب‌وکارهای خرد و بویژه مشاغل خانگی، موضوع ضمانت برای دریافت تسهیلات است. ما این مشکل را پذیرفته‌ایم و تصمیم گرفته‌ایم که در استان خراسان رضوی، زنان بعنوان ضامن یکدیگر عمل کنند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه روستائیان و عشایر برای ما بسیار مهمند؛ چراکه مصائب و دغدغه‌های خاص خود را دارند، گفت: این موضوع در قالب کارگروه ویژه در معاونت زنان در حال بررسی است و با همکاری معاونت توسعه روستایی، بودجه قابل توجهی برای افزایش مهارت‌های شغلی آنها در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: امسال برای اولین‌بار، بودجه ویژه زنان سرپرست خانوار با هماهنگی بین دستگاه‌هایی مانند کمیته امداد، بهزیستی، صندوق کارآفرینی امید و معاونت توسعه روستایی توزیع می‌شود. امیدوارم بانک‌ها بتوانند این تسهیلات را براحتی در اختیار افراد قرار دهند و مشکلی در این حوزه وجود نداشته باشد. 

عدالت جنسیتی از دغدغه‌های اصلی ماست

بهروز آذر با تأکید بر اینکه قاعده‌مندی و عدالت جنسیتی از دغدغه‌های اصلی ماست، اظهار کرد: از ابتدای دولت چهاردهم، این موضوع در دستور کار قرار گرفته است. سازوکار آن پیچیده است، زیرا نیاز به اصلاح قانونی دارد. لایحه مربوطه به معاون اول رئیس‌جمهور، ارسال شده و در کمیسیون سرمایه انسانی در حال بررسی است؛ امیدوارم با تأمین منابع لازم و کسب رضایت سازمان‌های ذی‌ربط، این لایحه به عنوان لایحه اصلاحی به مجلس ارسال شود و با همکاری نمایندگان محترم، به نتیجه برسد. 

وی با اشاره به اینکه حضور زنان در عرصه‌های بین‌المللی، بویژه در مجامعی مانند بریکس، از اولویت‌های ماست، اظهار کرد: سال گذشته نمایندگان ما بصورت انفرادی شرکت کردند، اما امسال برای اولین‌بار فراخوان دادیم و پنج نفر برای پنج کارگروه انتخاب شدند؛ این انتخاب بر اساس شایستگی و تخصص و با استفاده از مدل ارزیابی دقیق انجام شد. دفتر زنان بریکس در معاونت زنان تشکیل شده است، اما به دلیل جنگ تحمیلی اخیر، فعالیت آن کمی کند شد و بزودی دوباره شروع به کار خواهد کرد. 

ضرورت تقویت حضور زنان در مجامع بین‌المللی

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: برای تقویت حضور زنان در مجامع بین‌المللی، جلسه‌ای ویژه با وزارت امور خارجه، معاونت اقتصادی و معاونت بین‌الملل برگزار کردیم تا نمایندگان ما با پروژه‌های ملی کشور آشنا شوند و بتوانند آنها را به بهترین شکل نمایندگی کنند. 

وی با بیان اینکه هدف ما در دولت چهاردهم، افزایش سهم زنان در کسب‌وکارهای دانش‌بنیان از ۱۲ درصد به ۳۰ درصد است، تصریح کرد: در حوزه نمایشگاه‌های خارجی و گرنت‌ها، معاونت زنان جایگاه سیاست‌گذاری و نظارتی دارد و خود دستگاه اجرایی نیست، بنابراین، از ظرفیت‌های سایر دستگاه‌ها مانند معاونت علمی، وزارت کار و سازمان فنی و حرفه‌ای استفاده می‌کنیم.

بهروز آذر اضافه کرد: در جنگ تحمیلی اخیر، همدلی و اتحاد زنان را بیش از پیش مشاهده کردیم؛ این اتحاد نشان داد که ایران برای همه ایرانیان است و همه ایرانیان برای ایران ایستادگی می‌کنند، این مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند و باید بیش از پیش به تک‌تک ایرانیان، به ویژه زنان، توجه داشته باشیم. 

سازمان‌های مردم‌نهاد شرکای کلیدی ما هستند

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه برای موفقیت در این مسیر، سه نهاد دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی  باید کنار هم باشند، گفت: ما باور داریم که سازمان‌های مردم‌نهاد شرکای کلیدی ما هستند و می‌توانند مسائل را بهتر از ما بشناسند و راهکارها را ارائه دهند. باید به سمت کارآفرینی اجتماعی حرکت کنیم و مدل‌های اقتصادی پایداری ایجاد کنیم که بتوانند بقای خود را تضمین کنند. امیدوارم با همکاری یکدیگر، بتوانیم مشکلات را برطرف کرده و مسیر پیشرفت زنان را هموار کنیم. 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت