در نشست شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

جهان

141016
در نشست شورای امنیت درباره ایران چه گذشت؟

شورای امنیت سازمان ملل متحد در ساعات پایانی روز پنجشنبه میزبان یک نشست اضطراری به درخواست آمریکا برای بررسی تحولات اخیر ایران بود.

ایران آنلاین: اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه برگزار شد و نمایندگان چین و روسیه به دفاع از مواضع جمهوری اسلامی ایران پرداختند. نمایندگان چین و روسیه ضمن به رسمیت شناختن حقوق مردم برای ابراز اعتراض قانونی دخالت‌های آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها را محکوم کردند.

به گزارش فارس، در این جلسه مسی علی‌نژاد و احمد باطبی به عنوان آنچه «نمایندگان جامعه مدنی ایران» خوانده شد حضور داشتند. آنها مانند همیشه خواستار حمله ترامپ به ایران شدند. خلاصه‌ای از مواضع کشورها در این نشست در زیر آمده است.

روسیه

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت که مسکو همبستگی خودش را با تهران اعلام می‌دارد و از دیدگاه این کشور مبنی بر اینکه نیروهای متخاصم بیرونی به دنبال سوءاستفاده از تحولات کنونی برای براندازی جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور مستقل هستند، حمایت می‌کند. نبنزنیا از ایالات متحده خواست از معرفی خودش به عنوان قاضی جهانی دست بردارد و به اقدامات تنش‌زای خود پایان دهد. مسکو همچنین از اعضای سازمان ملل خواست «از یک تنش جدید و بزرگ‌مقیاس جلوگیری کنند.»دیپلمات روسیه خاطرنشان کرد که اقدامات آمریکا خطر کشاندن منطقه به هرج و مرج‌های خونین را در پی دارد؛ هرج و مرجی که می‌تواند به آسانی به آن سوی مرزها تسری پیدا کند. نماینده روسیه با اشاره به استفاده آشوبگران از سلاح و کشتار غیرنظامیان و مأموران نیروی انتظامی و آتش زدن مراکز درمانی و عمومی در تحولات اخیر ایران خاطرنشان کرد که این اتفاقات تظاهرات مسالمت‌آمیز نبودند.

او گفت: «آنچه در ایران اتفاق می‌افتد مورد دیگری از استفاده از روش‌های نخ‌نما و قدیمی برای انقلاب‌های رنگی است؛ جایی که تحریک‌کنندگان مسلح و آموزش‌دیده تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز را به خشونت‌های بی‌دلیل تبدیل می‌کنند.»نبنزیا گفت: «همان‌طور که بارها در چندین کشور شاهد بوده‌ایم همه این اقدامات توسط نیروهایی خارجی اجرا یا حمایت می‌شوند که خواستار تغییر رژیم هستند.»

چین

نماینده چین هم با محکوم کردن دخالت‌های آمریکا گفت که مسائل داخلی ایران بایستی توسط مردم ایران حل و فصل شوند. وی گفت: «چین از حق حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران حمایت می‌کند و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که به دولت و مردم ایران در جهت غلبه بر مشکلات کنونی و حفظ امنیت ملی و ثبات اجتماعی‌اش کمک کند.»

ایران

غلامحسین درزی، معاون نماینده ایران در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که واشنگتن از لفاظی‌های حقوق بشر به عنوان پوششی جهت اقدامات بی‌ثبات‌کننده و مداخله نظامی استفاده می‌کند. او گفت: «ایالات متحده به بهانه نگرانی برای مردم ایران و ادعای حمایت از حقوق بشر در تلاش است خودش را دوست مردم ایران نشان دهد؛ حال آنکه به صورت همزمان در حال زمینه‌سازی برای بی‌ثبات‌سازی سیاسی و مداخله نظامی است.»او همچنین خاطرنشان کرد که اعتراضاتی که به صورت مسالمت‌آمیز در ایران آغاز شده بود توسط گروه‌های مسلح ربوده شد.

این دیپلمات ایرانی تأکید کرد که ایالات متحده و اسرائیل مسئولیت خونریزی در ایران را به عهده دارند. او گفت که هر گونه تهدید برای استفاده از زور علیه ایران نقض فاحش قوانین بین‌المللی است. درزی تأکید کرد که شورای امنیت مسئولیت قانونی و سیاسی دارد تا تهدید به استفاده از زور را رد کند.وی همچنین جرائم حقوق بشری آمریکا را یادآوری کرد و به کشته شدن زنی به نام «رنی گود» در ایالت مینه‌سوتا توسط مأموران اداره مهاجرت و گمرک آمریکا اشاره کرد.

ادعاهای فرانسه و انگلیس

جرومی بونافونت، نماینده فرانسه با تکرار ادعاهای رسانه‌های غربی مدعی شد که «با توجه به میزان بی‌رحمی و سرکوب علیه معترضان» جامعه بین‌المللی بایستی «این خشونت توسط ایران» را محکوم کند.وی همچنین خواستار آزادی سریع تمامی بازداشت‌شدگان و لغو حکم اعدام برای آنها شد و همچنین گفت که شورای حقوق بشر سازمان ملل بایستی به سرعت برای رسیدگی به اوضاع در ایران تشکیل جلسه دهد.

آرچیبلد یانگ، معاون نماینده انگلیس هم همانند همتای فرانسوی خود به تکرار ادعاهای اثبات‌نشده علیه ایران پرداخت و گفت که فرانسه »با شدیدترین لحن» اقدامات ایران را محکوم می‌کند. یانگ کفت وزیر خارجه کشورش به سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفته که تهران بایستی فورا تغییر مسیر دهد و به حقوق بنیادین ایرانی‌ها احترام بگذارد. او گفت چنانچه این اتفاق رخ ندهد کشورهای گروه هفت اقدام به وضع تحریم‌های اضافی بر ایران خواهند کرد.

آمریکا

مایک والتز، نماینده آمریکا نیز همانند آنچه انتظار می‌رفت به حمایت از اغتشاشات پرداخت و با یک کاسه کردن اعتراض و اغتشاش مدعی شد که «مردم ایران به شکلی که تا کنون در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه نداشته آزادی‌شان را مطالبه می‌کنند.»وی مدعی شد که پیام آمریکا واضح است: «رئیس‌جمهور ترامپ در کنار مردم ایران می‌ایستد. رئیس‌جمهور ترامپ مرد عمل است نه مرد حرافی‌های بی‌پایان مانند آنچه در سازمان ملل شاهدیم.»والتز تهدیدهای ترامپ را تکرار کرد و گفت که همه گزینه‌ها علیه ایران روی میز است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان