افزایش واردات گاز ژاپن از آمریکا و استرالی

بین‌الملل

44003
افزایش واردات گاز ژاپن از آمریکا و استرالی

در پی فشار های کشورهای غربی بر مقامات ژاپنی برای کاهش وابستگی انرژی به روسیه، توکیو تصمیم گرفته تا کسری واردات خود را از آمریکا و استرالیا جبران کند.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین از خبرگزاری رویترز، پس از حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های غرب علیه مسکو، بسیاری کشورهای متحد آمریکا از جمله ژاپن که وابستگی شدیدی به منابع انرژی از جمله گاز طبیعی روسیه داشته‌اند، برای تامین نیازهای خود بدنبال کشورهای صادرکننده گازی رفته‌اند که تحت تحریم آمریکا نباشند.

در حال حاضر ژاپن بیش از یک سوم از سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های برق خود را از طریق واردات گاز مایع (ال. ان. جی) تامین می‌کند و از این نظر دومین وارد کننده بزرگ گاز مایع بعد از چین به شمار می‌آید. توکیو در نظر دارد که پس از پایان قرارداد گازی با روسیه در سال 2030، کشورهای استرالیا و آمریکا را جایگزین روسیه کند.

یوکو نوبوکا تحلیلگر ارشد انرژی ژاپن در گروه بورس لندن در همین خصوص تاکید کرد اهمیت همکاری انرژی توکیو با متحدان خود، پس حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته است.

مسکو سومین تامین‌کننده بزرگ گاز ژاپن بود که پس از حمله به کی‌یف، توکیو وارادات انرژی از این کشور را به میزان ۱۱ درصد کاهش داده است.

دیوید بولینگ معاون نماینده تجاری آمریکا در ژاپن با بیان اینکه اعضای گروه هفت نمی‌توانند یک شبه این وابستگی به گاز روسیه را کاهش دهند، اظهار داشت: این کشورها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ میزان تقاضای گاز طبیعی از متحدان خود را افزایش داده‌اند.

هرچند که دولت ژاپن در طول یک‌سال گذشته واردات گاز مایع از روسیه را به میزان 11 درصد کاهش داده و به کمترین میزان از سال ۲۰۰۹ رسانده است، اما گاز مایع همچنان بخش مهمی از ترکیب انرژی این کشور است.

براساس همین گزارش؛ شرکت مولد برق «جرا» ژاپن از ماه گذشته با خرید ۱۵.۱ درصد از سهام شرکت انرژی «وودساید» استرالیا، موجب تحول جدیدی در پروژه اسکاربرو شد.

میدان گازی « اسکاربرو» در سواحل «پیلبارا» استرالیای غربی قرار دارد و قرار است اولین گاز تولیدی خود را در سال ۲۰۲۶ تحویل دهد. با این حال تنها حدود نیمی از تولید آینده این میدان گازی تحت قراردادهای مختلف با کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا فروخته شده است.

این میدان گازی قرار است تا شش سال دیگر میزان ظرفیت تولید خود را به ۳۰ میلیون تن گاز طبیعی افزایش دهد.

همین گزارش حاکی از آن است که شرکت‌های ژاپنی از سال ۲۰۲۲ در پنج پروژه میدان گازی استرالیا و آمریکا، سرمایه‌گذاری کرده اند.

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که کانبرا در سال گذشته قانون «مالیات کربن» را وضع و واشنگتن نیز در ماه ژانویه( ماه دی و بهمن) مجوزهای جدید صادرات گاز مایع را لغو کرد.

مالیات کربن مالیاتی است که بر انتشار کربن مورد نیاز برای تولید کالاها و خدمات اخذ می‌شود. مالیات‌های کربن برای قابل مشاهده کردن هزینه‌های اجتماعی «پنهان» انتشار کربن است، که در غیر این صورت فقط به روش‌های غیرمستقیم مانند رویدادهای اقلیمی شدیدتر احساس می‌شود. به این ترتیب، مقامات استرالیا برای کاهش دی‌اکسید کربن (CO۲)،انتشار گازهای گلخانه‌ای با افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی که هنگام سوزاندن آنها را منتشر می‌کنند. این امر هم تقاضا برای چنین کالاها و خدماتی را که تولید گازهای گلخانه‌ای بالایی دارند کاهش می‌دهد و هم انگیزه ای برای تلاش برای کاهش مصرف کربن در آنها ایجاد می‌کند.

دولت آمریکا در یک ماه گذشته تصمیم گرفته تا به طور موقت روند مجوزهای جدید صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) را به حالت تعلیق درآورد. گفته می‌شود که این وضعیت تاثیری بر عرضه واشنگتن به متحدانش در اروپا و آسیا و سایر خریداران کنونی نخواهد داشت. البته گمان می‌رود فشار گروه‌های زیست‌محیطی در اتخاذ این تصمیم موثر بوده است.

وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد که دولت بایدن به طور موقت مجوزهای صادرات گاز طبیعی مایع به کشورهای بدون توافق تجارت آزاد را به حالت تعلیق درآورده است. در این بیانیه آمده که عرضه گاز طبیعی مایع به کشورهای متحد در کوتاه مدت ادامه خواهد یافت.

تاکاشی میتسویوشی مدیر اجرایی کیوشو الکتریک در همین راستا اظهار داشت: پروژه‌های گازی آمریکایی و استرالیایی هنوز در مقایسه با پروژه‌های سایر کشورهای مختلف، ثبات عرضه دارند.

وی با بیان اینکه برخی نگران لغو قراردادهای جدید گازی از سوی واشنگتن هستند، افزود: آمریکا و استرالیا متحدان ما هستند و این بسیار معنا دارد.

ژاپن و آمریکا جز اعضای گروه هفت(ائتلاف کشورهای توسعه‌یافته) هستند و با استرالیا در یکی دیگر از گروه‌های امنیتی منطقه‌ای، گفت‌وگوی چهارجانبه امنیتی که به عنوان «کواد» نیز شناخته می شود، شریک هستند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل