«ایران آنلاین» گزارش داد؛
تمدید ریاست جمهوری ۲۵ ساله برای آخرین تزار روس
بینالملل
58328
پرونده ماراتن سه روزه انتخابات ریاست جمهوری روس ها بسته شد و همانطور که انتظار میرفت واجدین شرایط با بیشترین سهم به یک نفر آری گفتند و او کسی نبود جز؛ ولادیمیر پوتین.
گروه بین الملل ایران آنلاین: سیاستمدار ۷۱ ساله، حالا قرار است پنجمین دوره ریاست جمهوری خود را در کاخ کرملین طی ۲۵ سال اخیر جشن بگیرد. او برای ۶ سال دیگر زمام امور روسیه را در دست خواهد داشت تا همچنان پیشتاز مقابله با غرب باشد.
براساس اعلام کمیسیون انتخابات روسیه، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور فعلی این کشور با کسب ۸۷ درصد از آرا در رقابت با لئونید اسلوتسکی، نیکولای خاریتونوف، ولادیسلاو داوانکوف توانست به عنوان گزینه اول مردم روسیه برای تکیه زدن به جایگاه ریاست جمهوری معرفی شود.
مردی که دنیای غرب برای ایستادن در مقابل سیاست هایش کم خط و نشان نمیکشد و برای خدشه وارد کردن در فرآیند رای گیری در خاک این کشور همیشه دست به سینه آماده است.
آنطور که رسانه های روسی گزارش دادهاند، بیش از ۹۰ هزار حمله سایبری به وبسایت ها و پورتال های انتخاباتی در روز اول رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری روسیه رخ داده که همه آنها دفع شدند و این آمار ۸ برابر بیشتر از روز رای گیری سراسری سال گذشته در روسیه است.
اتفاقاتی که مشابهش در انتخابات ایران چه در سال های گذشته و چه در انتخابات اخیر در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ رخ داد.
انگونه که ایگور لیاپانوف، یکی از مقامات شرکت "روس تله کوم" گفته «وقتی از چنین سطح بی سابقه ای از حملات سایبری صحبت می کنیم، باید درک کنیم که غرب علیه روسیه می جنگد.»
او همچنین مدعی شده سرور هایی که برای حمله سایبری و نفوذ در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه استفاده شده ، از آدرس های IP اروپای غربی و آمریکای شمالی بوده است.
سرویس اطلاعات خارجی «SVR» روسیه هم در بیانیهای اعلام کرد: «بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط سرویس اطلاعات خارجی فدراسیون روسیه، دولت جو بایدن به سازمانهای غیردولتی (NGO) آمریکایی وظیفه داده است تا میزان مشارکت در ریاستجمهوری روسیه را کاهش دهند.»
صف های طولانی مردم چه در خاک روسیه و چه در سایر کشورها، و درصد بالای آرائ اخذ شده نشان میدهد پوتین به عنوان طولانیترین رئیس دولت از زمان جوزف استالین، علیرغم تلاشهای غرب برای اعمال تحریمهای اقتصادی سخت، قدرت خود را تثبیت کرده است.
اما انتخاب مجدد ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور روسیه، واکنش های بین المللی زیادی را هم از سوی دولت های غربی و اروپایی و هم از سوی مخالفان شخص پوتین به دنبال داشت.
به دنبال اعلام نتایج صندوق های رأی گیری، کاخ سفید طی بیانیه ای، نتیجه آراء این انتخابات را ناعادلانه و تصنعی و تقلبی توصیف کرد.
واکنشی که البته از سوی رئیس جمهور روسیه بی پاسخ نماند، پوتین درباره انتخابات آمریکا گفت: من دلایل زیادی برای این باور دارم که امروز شاهد هیچ دموکراسی در روند انتخابات در ایالات متحده نیستیم، روسیه هیچ ترجیحی برای نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا ندارد و با هر کسی که انتخاب شود، کار خواهد کرد.
رئیس جمهور اوکراین هم به طبعیت از آمریکا، بدون اینکه بخواهد اقبال و میل مردم روسیه برای ماندن پوتین در کاخ کرملین را درک کند، گفت: انتخابات روسیه کاملا ساختگی است و هیچ مشروعیتی ندارد و پوتین به دنبال باقی ماندن در راس قدرت تا "ابد" است و تقلید انتخابات مشروعیتی ندارد.
زلنسکی همچنین مدعی شد، پوتین باید در دادگاه لاهه محاکمه شود. ادعایی که رئیس جمهور اوکراین بر آن پا فشاری میکند به دنبال اخباری است که میگوید دیوان کیفری بینالمللی، دادگاه لاهه، روز جمعه ۲۶ اسفند پارسال اعلام کرد که برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به اتهام مشارکت در «ربایش کودکان اوکراینی» قرار بازداشت صادر کرده است.
جمهوری چک هم در بیانیه ای اعلام کرد: در انتخابات ریاست جمهوری روسیه، هیچ یک از استانداردهای بینالمللی رعایت نشده و این کشور برگزاری انتخابات در مناطق اشغالی (مناطق اوکراینی تحت تصرف روسیه) را محکوم می کند.
تقلبی بودن و غیر قابل قبول بودن انتخابات روسیه از سوی مخالفان پوتین در حالی مطرح میشود که بنا بر اعلام ستاد انتخابات روسیه، تعداد زیادی از ناظران خارجی در جریان انتخابات ریاست جمهوری روسیه حضور داشتند که این افراد مستقل هستند.
پس از اعلام پیروزی قطعی ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری روسیه، او در جمع خبرنگاران حاضر شد و اعلام کرد، «روسیه باید ارتش خود را قویتر کند و هر کاری که از دستش برمیآید برای حل مسایل مربوط به عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین انجام دهد».
آقای رئیس جمهور تاکید بیشتری بر جنگ اوکراین کرد و گفت: حضور غرب در اوکراین میتواند جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار دهد.
عملیت نظامی که دو سالی میشود میان روابط روسیه و اوکراین سایه انداخته و خیلی از کشورهای اروپایی و البته ایالات متحده ، آتش بیار این معرکه شدند و البته حالا به چالشی جدی برای ۶ سال آینده پیش روی ولادیمیر پوتین است.
جنگی که حالا به یکی از پر تکرارترین کلید واژه ها هم در میان مردم و هم در میان سیاستمداران و رسانه ها تبدیل شده و معلوم نیست، سرنوشت آینده این جنگ را به سمت شرق متمایل خواهد کرد یا زور ناتو آن را به سمت غرب میکشاند.
انتهای پیام/