زمینه بازگردان قانونی اشیاء تاریخی سرقت شده جیرفت به کشور فراهم شد

اقتصاد

58616
زمینه بازگردان قانونی اشیاء تاریخی سرقت شده جیرفت به کشور فراهم شد

دادگاه تجدید نظر انگلیس با نقض حکم دادگاه بدوی، سرانجام ادعای ایران را بر چند اثر تاریخی این کشور وارد دانست و راه پیگیری حقوقی برای بازگرداندن این آثار را باز کرد.

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، قضات دادگاه تجدیدنظر انگلیس جمعه گذشته، حکم دادگاه عالی را نقض و اعلام کردند که با توجه به قانون ایران که کاوش و حفاری بدون مجوز را برای آثار باستانی با قدمت بیش از یکصد سال ممنوع می داند، این کشور می تواند مالکیت خود را بر قطعات تاریخی مورد بحث ثابت کند.

حدود ۹ماه قبل،دادگاه عالی انگلیس با صدور رای، اعلام کرده بود که دولت ایران نمی تواند به علت روشن نشدن مالکیت این آثار، مانع حراج ۱۸ قطعه اثر تاریخی مربوط به دوره هخامنشیان از سوی گالری "برکت" در لندن شود. از جمله این آثار تاریخی، دو کوزه، پنج جام، شش گلدان، یک کاسه، یک ظرف و سه وزنه است که طی سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ میلادی و پس از جاری شدن سیل در دره هلیل رود در نزدیکی جیرفت در جنوب ایران گورهای باستانی این منطقه را نمایان ساخت، مورد "چپاول" قرار گرفت و به بازارهای بین المللی قاچاق شده اند.

"حاج مالک" وکیل طرف ایرانی پس از صدور حکم گفت: این پرونده از اهمیت بسیاری برای ایران برخوردار است، چرا که آنها بر این باورند که اشیایی با این کیفیت، که جزو بهترین قطعات گورهای باستانی و متعلق به کشور ایران بوده، باید در ایران باشد.

وی افزود: گالری هیچ ادعایی بر این ۱۸ قطعه ندارد، زیرا ممکن نیست که یابنده ناشناس این آثار مالکیت صحیح و قانونی بر این آثار داشته باشد.

مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این خصوص گفت: اشیای تاریخی جیرفت با رای و حکم صادره از دادگاه تجدید نظر انگلیس بزودی به ایران بازگردانده می شوند.

صنایع دستی و گردشگری، "امید غنمی" افزود: دادگاه تجدیدنظر بعد از بررسی پرونده حراج اشیای جیرفت در گالری برکت با توجه به نقض حکم دادگاه بدوی، نظر ایران را بر ۱۸ اثر تاریخی وارد دانسته و حکم نهایی خود را به نفع ایران صادر کرد.

وی اظهار داشت: سفارت ایران در انگلیس از دو سال پیش و با اطلاع از حراج آثار تاریخی ایران در گالری برکت، موضوع را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اطلاع داد.

غنمی تصریح کرد: بر همین اساس سازمان نیز از طریق دفتر خدمات حقوقی ایران در پاریس با طرح دعوی در دادگاه، تلاش برای بازگرداندن این آثار را آغاز کرد.

مدیر کل حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: سازمان در دور دوم رسیدگی به پرونده در لندن با تغییر تیم وکلای خود و بهره گیری از تجربیات وکلای خبره توانست در جهت پیروزی ایران در این دادگاه اقدام کند.

برپایه این گزارش، حدود نه ماه پیش دادگاه عالی بریتانیا رای داد که دولت ایران نمی تواندمانع حراج ۱۸ قطعه اثر تاریخی مربوط به دوره هخامنشیان از سوی گالری برکت در لندن شود.

قضات دادگاه تجدیدنظر انگلیس روز گذشته (۳۰ آذرماه ) حکم دادگاه عالی را نقض و اعلام کردند که با توجه به قوانین ایران که کاوش و حفاری بدون مجوز برای آثار باستانی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال ممنوع می باشد، این کشور می تواند مالکیت خود را بر قطعات تاریخی مورد بحث ثابت کند.

گالری برکت انگلیس ارزش مالی آثار سرقت شده جیرفت را حدود ۲۵۰ هزار پوند تخمین زده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد