متخصص بیماریهای عفونی در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
همهگیر شدن آنفولانزا در آینده قابل پیشبینی نیست
جامعه
63209
دکتر شاهین قاسمی با اشاره به اینکه آنفولانزا قرنها است که وجود دارد و سالهای آینده هم خواهد بود، گفت: اینکه بخواهیم بگوییم قطعا در آینده این بیماری همه گیر میشود چنین چیزی به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست.
دکتر شاهین قاسمی متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین درباره صحت این موضوع که میگویند آنفولانزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه گیر خواهد شد، گفت: بیماری آنفولانزا ویروسهای به شدت متنوعی دارد. قرنها است که این بیماری وجود دارد و سالهای آینده هم خواهد بود. این بیماری در صد سال گذشته چند نوبت اپیدمیهای وسیعی ایجاد کرده است. سالهای سال هم هست که برای مبارزه با آن واکسن تولید میشود.
وی در ادامه افزود: افرادی که مستعد مبتلا شدن هستند باید واکسن بزنند. این بیماری ممکن است همه گیر شود و شاید هم نشود. برای اینکه آنفولانزا همهگیر نشود راهکارهایی وجود دارد که باید انجام شود. از این راهکارها میتوان به واکسیناسیون افراد مستعد همچون افرادی که بالای ۶۵ سن دارند، بیماران قلبی، ریوی و افرادی که شیمی درمانی میشوند و ... و علاوه بر آن قرص درمانی برای بهبود در صورت ابتلا میتواند ریسک این اتفاق را در آینده کاهش دهد. ولی اینکه بخواهیم بگوییم قطعا در آینده این بیماری همه گیر میشود چنین چیزی به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست.
متخصص بیماریهای عفونی درباره اینکه چکار کنیم که به آنفولانزا مبتلا نشویم، اظهار کرد: آنفولانزا و سرماخوردگی از بیماریهای ویروسی هستند. فردی که مبتلا به آنفولانزا شده و سرفه میکند میتواند بیماری خود را از طریق دست دادن یا نفس کشیدن به دیگران سرایت دهد. بنابراین کار سادهای است که فرد مبتلا شده نزدیک اطرافیان خود و دیگران نشود، چون با نفس کشیدن، صحبت کردن، سرفه و عطسه خودبیماری را انتقال میدهد.
دکتر قاسمی درباره فرق میان سرماخوردگی و آنفولانزا بیان کرد: فردی که به آنفولانزا مبتلا میشود با یک تست مشخص میشود که با مراجعه به پزشک تشخیص داده میشود و از سرماخوردگی قابل تفکیک است. در ضمن باز هم تاکید میکنم افراد مستعد هرسال شهریورماه و مهرماه باید واکسینه شوند..
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تاثیر واکسن در برابر بیماری آنفولانزا اظهار کرد: به دلیل اینکه هرسال نوع ویروس آنفولانزا تغییر میکند، واکسنهایی که هرسال بهعنوان واکسن آنفولانزا وارد بازار میشود براساس تایید سازمان بهداشت جهانی و براساس نوع جدید این بیماری تولید میشوند. واکسنها صد درصدی جلوی ابتلا به آنفولانزا را نمیگیرند اما شدت بیماری را کم میکنند. طبیعتا آنفولانزا اگر شدید باشد خطر مرگ و میر هم دارد. بنابراین برای اینکه خطر به حداقل برسد به خصوص افراد مستعد باید واکسینه شوند. وقت تزریق واکسن هم شهریور و مهرماه است.
انتهای پیام/