احیای ۱۳ مزرعه غیرفعال تولید مرغ مادر
اقتصاد
63278
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بینیاز شد، گفت: احیای سیزده فارمِ غیرفعال تولید مرغ مادر در راستای مولدسازی و افزایش تولید در حال انجام است.
به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، در حالی که بیش از ۹۰ درصد مرغ اجداد جوجهیکروزه از کشورهای دیگر تامین میشد حال رئیس سازمان اقتصادی کوثر میگوید که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشورهای غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت. ناصر فخاری حتی میگوید که ظرفیت صادرات به کشورهای دیگر هم ایجاد شده است.
براساس آمار سامانه سماصط در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰ درصد بازار جوجهیکروزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.
نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سالها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین میدانند، اما منتخصصان کشور میگویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه خودکفایی به معنای قطع ارتباط اقتصادی با خارج نیست بلکه مقصود از خودکفایی استقلال اقتصادی و رفع وابستگی به بیگانگان است گفت: موضوع تحریمها نقطه عزیمت این سازمان برای قطع وابستگیهای کشور به بیگانگان بود و تلاشهای همکاران سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفاییهای بزرگ در حوزههای مهم اقتصادی شد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با اشاره به تحریمهای سال ۱۳۹۸ و فرمان مقام معظم رهبری در زمینه توسعه امنیت غذایی کشور تصریح کرد: سازمان اقتصادی کوثر ضمن احیای لاین آرین با تولید لاین مرغ آمین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور را بالا برد و به جرأت میگوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین میشود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.
وی گفت: از دیگر مصادیق این سازمان میتوان به مولدسازی اراضی راکد شرکت کشت و صنعت خاوردشت، با هدف کشت و برداشت کُلزا؛ مولدسازی خطوط تولید شرکت به چین سامین، بعد از بیست سال رکود و سکون؛ مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر احیا شد.
انتهای پیام/