رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در گفت‌وگو با «ایران»اعلام کرد

آغاز فعالیت ۳۰ هزار و ۸۰۰ کودکستان با ضوابط جدید

جامعه

63310
آغاز فعالیت ۳۰ هزار و ۸۰۰ کودکستان با ضوابط جدید

اساسنامه سازمان تعلیم و تربیت کودک سال ۱۳۹۹ تصویب شد و این سازمان به طور رسمی مسئولیت تعلیم و تربیت ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار کودک را برعهده گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، اساسنامه سازمان تعلیم و تربیت کودک سال ۱۳۹۹ تصویب شد و این سازمان به طور رسمی مسئولیت تعلیم و تربیت ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار کودک را برعهده گرفت. از همان ابتدای تشکیل سازمان تعلیم و تربیت، موضوع تطبیق مجوزها به عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این سازمان مطرح شد، به این معنی که براساس ماده ۵ اساسنامه، سازمان باید کودکستان‌های موجود را براساس قوانین جدید، تطبیق وضعیت دهد و این مراکز شرایط و وضعیت خود را با ضوابط اعلام شده از سوی این سازمان هماهنگ کنند. به گفته رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تاکنون ۳۰هزار و ۸۰۰ کودکستان مجوزهایشان را تطبیق داده‌اند. با این همه هنوز مراکز پیش‌دبستانی و کودکستان‌های زیادی هستند که هنوز وارد فرایند تطبیق نشده‌اند. این درحالی است که براساس مقررات و ضوابط عمومی ثبت‌نام در کودکستان‌ها که چندی قبل از سوی رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش اعلام شد، مؤسساتی که وضعیت خود را با قوانین و مقررات ناظر بر سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در مهلت مقرر قانونی تطبیق نداده باشند، اجازه فعالیت و ثبت‌نام را نخواهند داشت.
ارتقای نظارت بر کودکستان‌ها
مجتبی همتی‌فر رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در گفت‌وگو با «ایران» با اشاره به نوپا بودن سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درخصوص اقدامات تحولی سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: به‌علت نوپا بودن سازمان، این اولویت‌ها در امتداد برنامه‌های گذشته خواهد بود هرچند مهم‌ترین اولویت ما استقرار سازمان و تثبیت اقدامات آن ذیل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. برنامه‌ها و اقدامات ذیل اهداف علمیاتی و راهبردهای تعیین شده در هر حوزه اجرا می‌شود. اقداماتی نیز به ‌صورت آزمایشی اجرایی شد که در سال‌جاری به‌صورت کمی افزایش خواهد یافت.
وی درباره اولویت‌های سازمان در سال‌جاری گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف اصلی سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، ساماندهی و توسعه کمی و کیفی کودکستان‌ها است که در اولویت برنامه‌ها قرار دارد. اولویت دیگر ما ارتقای نظارت بر مراکز و کودکستان‌هاست.
طراحی سامانه کودکستان‌یاب
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در تشریح فعالیت‌های اصلی در سال گذشته گفت: در سال ۱۴۰۲، ۳۰هزار
و ۸۰۰ کودکستان در سراسر کشور با تطبیق شرایط خود با ضوابط جدید، ساماندهی و مجوز تأسیس جدید به‌ شکل الکترونیک برای آنها صادر شد. امیدواریم امسال این اقدام زیرساختی الکترونیکی بسیار مهم تکمیل شود. با توسعه دولت الکترونیک، ثبت‌نام و اعطای مجوز به مراکز گسترش خواهد یافت و تسهیل خدمت‌رسانی را شاهد خواهیم بود. همچنین برای ملموس کردن خروجی خدمات، فاز آزمایشی سامانه الکترونیکی «کودکستان‌یاب» را طراحی کرده‌ایم که حاوی اطلاعات مربوط به کودکستان‌های مجاز از جمله شهریه به تفکیک هر پایه است. برای سال جدید هم این سامانه تکمیل خواهد شد و والدین می‌توانند کودکستان‌های فعال دارای مجوز در هر منطقه به همراه شهریه مجاز را جست‌وجو کنند.
شرکت ۴۳ هزار نفر از متقاضیان تأسیس کودکستان در دوره‌های توسعه شایستگی‌ها
همتی‌فر گفت: در فرایند ساماندهی، حدود ۴۳ هزار نفر از مؤسسان باسابقه و متقاضیان جدید تأسیس کودکستان در دوره‌های توسعه شایستگی‌های فردی و حرفه‌ای ویژه مؤسسان شرکت کردند که این روند در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت. وی با اشاره به اینکه توسعه مراکز موجود حتماً در دستور کار است، افزود: مراکز فعلی باتوجه به اهداف و برنامه‌های سازمان حتماً باید گسترش پیدا کند.
پوشش صددرصدی مشمولان پیش‌دبستانی در دستور کار سازمان است
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، افق سازمان را پوشش ۱۰۰ درصدی مشمولان دوره پیش‌دبستانی دانست و گفت: برای پوشش صددرصدی در دوره پیش‌دبستانی نیازمند توسعه مراکز استاندارد و همچنین اعتبارات حمایتی برای پوشش مخاطبان و مناطقی که نیاز به توجه بیشتری دارند، هستیم که اقتضا می‌کند دستگاه‌های ذی‌ربط در این باره توجه ویژه‌ای داشته باشند تا بتوانیم ثمرات آموزشی و تربیتی آن را در دوره‌های تحصیلی آتی بویژه دوره ابتدایی مشاهده کنیم.
برنامه‌های سازمان برای توانمندسازی والدین
همتی‌فر درباره والدگری و توانمندسازی والدین گفت: توانمندسازی والدین بویژه مادران یکی از مزایا و نقاط قوت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک است. اقدامات و فعالیت‌هایی در این حوزه طراحی شده و برخی نیز به اجرا درآمده است، از جمله تشکیل دبیرخانه ملی «هوای مادری» با مشارکت مردمی و حلقه‌های میانی که آن را دنبال کرده‌ایم. هدف اصلی این برنامه‌ها تشکیل هسته‌های تربیتی «مادر و کودک» به عنوان ایده‌ای نو و تحولی است که از طریق همین دبیرخانه پیگیری می‌شود.

خبرنگار: سمیه افشین‌فر


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه