پولیتیکو مطرح کرد؛
اروپا نگرانی تبعات طرح کمک به «کییف» از محل داراییهای مسدودشده مسکو است
بینالملل
67661
رسانه آمریکایی پولیتیکو نوشت: دولتهای اتحادیه اروپا نگران هستند که پیشنهاد جدید واشنگتن مبنی بر اعطای کمک به اوکراین در قالب وام از محل داراییهای مسدود شده روسیه آنها را با تعهدات مالی مواجه کند.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، این رسانه آمریکایی در گزارش خود اضافه کرد: کشورهای اروپایی فقط با اکراه موافق فشار آمریکا برای استفاده از سود دارایی های مسدود شده روسیه برای تضمین وامی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار برای اوکراین هستند.
پولیتیکو با اشاره به نشست روز گذشته (شنبه) وزیران دارایی گروه ۷ در ایتالیا نوشت: بیشتر پایتخت های اروپایی برای انجام این طرح از آمریکا تضمین می خواهند زیرا نگران آن هستند که در نتیجه آنچه که پیشنهاد دلخواه واشنگتن قلمداد می کنند، متقبل هزینه هایی شوند.
بر اساس این گزارش، چندین ماه است که آمریکا، متحدان اروپایی اش را تحت فشار قرار داده تا راه های جایگزین را برای تامین کمک نقدی به کی یف بررسی کنند. این تلاش آمریکا در بحبوحه نگرانی ها از تمام شدن منابع مالی کمک به کشور جنگ زده اوکرین تا اوایل سال آینده انجام شده است.
به نوشته پولیتیکو، هر چند که اعضای گروه ۷ در بیانیه روز شنبه خود از «پیشرفت» در طرح پیشنهادی آمریکا برای استفاده از سود دارایی های مسدود شده روسیه برای تامین وام کمک به اوکراین سخن گفتند، [اما] کشورهایی مانند فرانسه و آلمان نگران آن هستند که مالیات پردازان آنها در صورتی که کی یف بعد از اتمام جنگ نتواند این وام را پس دهد، بدهکار شوند.
در همین پیوند جیانکارلو جورجتی (Giancarlo Giorgetti) وزیر دارایی ایتالیا که ریاست نشست روز شنبه گروه ۷ را برعهده داشت گفت: مشکلات فنی و حقوقی قابل توجهی وجود دارد.
بر اساس این گزارش، دارایی های روسیه در اروپا بی درنگ پس از حمله مسکو به کی یف در فوریه ۲۰۲۲ مسدود شد. بعد از ماه های اختلاف، آمریکا از طرح اولیه خود برای مسدود کردن کل دارایی های روسیه عقب نشینی کرد و پیشنهاد استفاده از سود آن را به عنوان تضمینی برای وام ارائه داد.
اتحادیه اروپا نقش مهم تری در این زمینه دارد زیرا حجم زیادی از دارایی های مسدود شده روسیه را در اختیار دارد اما بانک های آمریکا تنها مقادیر ناچیزی از این وجوه را نگهداری می کنند.
پولیتیکو نوشت: بعد از ماه ها اختلاف، وزیران دارایی کشورهای حاضر در نشست ایتالیا تلاش کردند جبهه واحدی را نشان دهند اما اشتیاق اندک کشورهای اتحادیه اروپا برای حمایت از این طرح اختلافات بین آنها را نمایان کرد.
دیپلمات های اروپایی برای رفع این اختلافات تا قبل از نشست گروه ۷ در ایتالیا در اواسط ماه ژوئن (خرداد) با چالش هایی مواجه هستند. اروپا نگران آن است که با موافقت با این پیشنهاد آمریکا، هرچند به معنای بُرد برای واشنگتن قلمداد می شود اما در نهایت آنها هستند که زیر بار تعهدات مالی خواهند بود.
بر اساس طرح پیشنهادی، سود سالانه حاصل از دارایی های مسدود شده روسیه برای بازپرداخت وام استفاده می شود، اما مقام های اروپایی علاقه مند به ترسیم طرحی پشتیبان برای بعد از جنگ و بازگشت احتمالی دارایی ها به روسیه هستند. در این ارتباط نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر این که مالیات دهندگان اروپایی مجبور شوند در صورت تاخیر در بازپرداخت بدهی اوکراین، مجبور به پرداخت بدهی ها شوند.
آلمان و فرانسه به عنوان دو عضو اتحادیه اروپا در گروه ۷ تاکید دارند که اگر پرداخت بهره در میانه راه تغییر کند یا اگر اوکراین نتواند بدهی خود را در سال های آتی بازگرداند، آمریکا باید سهم خود را پرداخت کند.
یکی از گزینه های در حال بررسی پرداخت وام با پایان باز یا بدون تاریخ انقضای رسمی است که خطر پرداخت نرخ های بهره بیشتر از حد انتظار را محدود می کند.
پولیتیکو در پایان گزارش خود به نگرانی دو مقام اروپایی از کشورهای اروپایی همسو با روسیه همچون مجارستان اشاره کرد که ممکن است با هر آنچه که به پیشنهاد آمریکا نزدیک است مخالفت کنند. آنها معتقدند حتی یک دولت هم می تواند مانع تمدید تحریم های ۶ ماهه روسیه شود؛ موضوعی که به تردیدها و نگرانی ها درباره روند تامین مالی اوکراین دامن زده است.
انتهای پیام/