«ایران» از خدمات صندوق بیماران خاص و صعب العلاج گزارش می دهد

حمایت خارج از ضوابط به ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت

جامعه

79584
حمایت خارج از ضوابط به 70 میلیون تومان افزایش یافت

همه چیز از سال ۱۴۰۱ شروع شد، قانونی که رقم خورد تا التیامی باشد بر زخم بیمارانی که یا درمانی ندارند یا برای درمان باید هزینه های هنگفتی بپردازند.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، در این میان خانواده ها باید دارو ندار را پای کار می گذاشتند تا بتواند جان عزیزشان را حفظ کنند اما با روی کار آمدن صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شعله های امید در چشمان بیماران و خانواده هایشان روشن شد چرا که با نشاندار شدند در این صندوق بیشتر هزینه هایشان پوشش داده می شود و پرداختی از جیب شان کمتر صورت می گیرد. به این ترتیب از آبان همان سال 9 بیماری تحت پوشش صندوق بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفت و به تدریج تعداد بیماری های تحت پوشش افزایش پیدا یافت در میان بیماری های تحت پوشش هنوز هم برخی از بیماران با وجود بیماری خاص اما بسته خدمتی ندارد که می توانند خارج از ضوابط از صندوق بیماران خاص بهره مندشود به گفته مدیرکل دفتر خدمات تخصصی بیمه سلامت در دوسال گذشته مبلغ سقف کمک هزینه خارج از ضوابط 50 میلیون تومان بود که با عنایت به بازنگری صورت گرفته، در سال جاری بیماران تا سقف 70میلیون تومان می توانند از خدمات صندوق بهره مند شوند.

بیش از دو میلیون بیمار نشاندار شدند

محمد اسماعیل کاملی در گفتگو با «ایران» با اشاره به اینکه برنامه ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب العلاج به قانون بودجه 1401 باز می گردد، می گوید: تاکنون 60 گروه از بیماری ها تحت پوشش صندوق قرار گرفته اند که برخی از مهم ترین های آنها بیماری های مزمن دیابت، فشارخون، سرطانها، نارسایی های کلیوی، پرفشاری جریان ریوی، انواع سکته مغزی، پیوند اعضا، بیماری های روانی مزمن، بیماری های که سخت درمان هستند همچون صرع مقاوم به درمان، آسیب شنوایی که نیاز به کاشت حلوزن دارند، دیسروفی های عضلانی، آسیب های نخاعی، ام اس، تالاسمی، هموفیلی و... زیرگروه صندوق بیماری های خاص قرار دارند. 

دکتر کاملی با اشاره به اینکه چه تعداد بیمار تحت پوشش صندوق بیماران خاص هستند، بیان می کند: حدود دو میلیون و 220 هزار بیمار با مشخصات بیماری نشاندار و در سامانه های سازمان بیمه سلامت ثبت شده اند. افرادی که هنوز نشانه دار نشدند حتی اگر بیماری خاص و صعب العلاج داشته باشند نمی تواند از خدمات صندوق بهره مند شوند لازمه کار نشانه دار شدند است و برای این کار چند راه وجود دارد.

سه راه نشانه دار شدند در صندوق بیماران خاص

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به روش های نشاندار شدند، عنوان می کند: مراجعه به معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی در هر شهر و تشکیل پرونده در روش دوم می تواند به ادارات بیمه شهر یا استان «بر اساس سازمان بیمه‌گر پایه» مراجعه کنند و راه سوم سامانه بیمه سلامت و درخواست به صورت برخط است افراد میتوانند از طریق سایت بیمه سلامت نشانیbimehsalamatiranian.ir  مراجعه کرده و مدارک مورد نیازشان را بارگزاری کنند.

پوشش 130 بیماری با پرداخت خارج از ضوابط صندوق

به گفته دکترکاملی با وجود اینکه در صندوق بیش از 60 گروه بیماری ثبت شده و بسته خدمتی مشخص اعم از ویزیت، دارو، آزمایش، تصویربرداری دریافت می کنند اما خارج از این گروه هنوز بیماری های هستند که بسته خدمتی برایشان تعریف نشده است برای اینکه بتوانیم آن دسته از بیمارانی که هنوز بسته خدمتی مشخصی برایشان ثبت نشده کمک های لازم را داشته باشیم و مقداری از بار هزینه های درمانشان را کاهش دهیم 5 درصد اعتبارات صندوق بیماران خاص و صعب العلاج را به عنوان اعتبارات خارج از ضوابط در نظر گرفته ایم به طوری که 130 بیماری را شامل می شود که هنوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برایشان بسته خدمتی تعریف نکرده است.

وی ادامه می دهد: به جد پیگیر موضوع هستیم تا این بیماری ها نیز مشمول صندوق بیماران خاص شوند با این وجود برای افرادی که به علت عدم تعریف بسته نتواستند به شکل خودکار از خدمات صندوق استفاده کنند با تحویل مدارک به سازمان بیمه می توانند خساراتشان را دریافت کنند.

در سال جاری نیمی از اعتبارات صندوق هزینه شده

دکتر کاملی در پاسخ به اینکه از زمان تاسیس صندوق بیماران خاص تا کنون برای افرادی که در سیستم نشانه دار شدند چقدر هزینه شده است، می گوید: سال 1401 حدود دو هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص هزینه شد، سال 1402 بیش از پنج هزارو 300 میلیارد تومان، در سال جاری اعتبار صندوق بالغ بر 9 هزار میلیارد تومان است که تاکنون نیمی از آن برای بیماران هزینه شده است.

بیش از 100 دارو شیمی درمانی تحت پوشش صندوق خاص

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به درصد پوشش خدمات در صندوق بیماران خاص می گوید: برای استفاده از خدمات صندوق دو شرط وجود دارد. اول آنکه افراد دارای بیمه پایه باشند دوم از بسترخدمات الکترونیک خدمتشان را دریافت کنند تا قابلیت رصد داشته باشند و بیمه بتواند در سیستم های مثل نسخه الکترونیک یا HIS بیمارستانی خدمات ثبت شده را رصد کند. بر اساس اساسنامه صندوق بیماران خاص مازاد هزینه های بیمه پایه و تکمیلی را صندوق پرداخت می کند به این صورت که فردی با بیمه پایه در بیمارستان دولتی بستری شود 90 درصد هزینه هایشان را بیمه پایه پوشش می دهد و مابقی هم اگر بیمه تکمیلی نداشته باشد از طریق صندوق بیماران خاص پرداخت می شود.

وی با اشاره به تحت پوشش بودن دارو در این صندوق هم می گوید: بیش از 100 نوع دارو شیمی درمانی که درکشور جزو فارماکوپه درمانیست در صندوق بیماران خاص هم تحت پوشش است.

افزایش سقف هزینه برای خارج از ضوابط

دکتر کاملی با اشاره به سقف هزینه برای برخی بیماران می گوید: برای بیمارانی که خارج از ضوابط هستند، سقف هزینه وجود دارد که در گذشته 50 میلیون تومان بود و اکنون این رقم به 70 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.

دیابت، سرطان ها و ام اس بیشترین بار هزینه ای را دارند

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص بیماری های که بیشترین بار هزینه را برای صندوق بیماران خاص دارند هم بیان می کند: با توجه به گستردگی، بیماری دیابت بیشترین بار هزینه ای را برای صندوق دارد چرا که تعداد بیمارانش زیاد است و بعد سرطان ها و در رده سوم بیماری ام اس جزو بیشترین بیماری هایی هستند که برای صندوق هزینه در پی دارند.

 

خبرنگار: محدثه جعفری


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه