واکنش پیمان جبلی به توقف برنامه «شیوه»
فرهنگ
80782
رییس سازمان صداوسیما درباره لزوم تولید و از سرگیری برنامههای گفتوگو محور داغ و چندصدایی در این رسانه، اظهار کرد: گفتوگوهای ما هیچگاه متوقف نشده بودند که از سرگرفته بشوند. فصلهای برنامههای مختلف بعد از اینکه تکمیل میشوند و نواقص آنها برطرف میشود، دوباره از سر گرفته میشوند؛ همانطور که «جامجم» از سر گرفته شد، برنامه «شیوه» بهزودی شروع خواهد شد و تمام برنامههای گفتوگو محوری که موفق بودهاند ادامه پیدا میکنند؛ حتی آنهایی که نواقصی داشتند، برطرف خواهند شد.
به گزارش گروه فرهنگی ایران آنلاین، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما در گفتوگویی در پاسخ به پرسشی درباره لزوم تولید و از سرگیری برنامههای گفتوگو محور داغ و همچنین الزام رعایت اصل چندصدایی در رسانه ملی اظهار داشت: گفتگوهای ما هیچگاه متوقف نشده بود که از سرگرفته بشوند، فصلهای برنامههای مختلف بعد از اینکه تکمیل میشوند و نواقص آنها برطرف میشود، دوباره از سر گرفته خواهند شد؛ «جامجم» از سر گرفته شد. برنامه «شیوه» بهزودی شروع خواهد شد و تمام برنامههای گفتوگو محوری که موفق بودهاند ادامه پیدا میکنند؛ حتی آنهایی که نواقصی داشتند، برطرف خواهند شد. این موضوع جدید نیست و فقط هم مختص به یک یا دو برنامه نیست. حتما برنامههای جدید هم اضافه خواهد شد.
وی دربارهی ضرورت رعایت اصل چندصدایی در صداوسیما هم به ایسنا گفت: ما ادعایی مبنی بر چندصدایی نداریم. عملکرد ما را میتوانید در تلویزیون ارزیابی کنید؛ اینکه برنامههای «شیوه» و «جامجم» چه میزان تکصدایی یا چندصدایی را رعایت کردهاند، کاملا مشخص است.
چالشهای گفتوگوهای داغ تلویزیونی از نگاه رئیس صداوسیما
جبلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر میرسد ساخت گفتوگوهای تلویزیونی داغ پس از انتخابات به حداقل رسیده است، تصریح کرد: ما قضاوت را به مخاطب میسپاریم. به هر حال فشارهایی ممکن است باشد. عزیزانی به برنامههای ما آمدند، اظهارنظرهایی را مطرح کردند و بلافاصله با آنها در بیرون از رسانه برخورد شد؛ اما چارهای نیست و در مسیر تحولمان هم نهتنها ادعای صداوسیما، بلکه عملکرد صداوسیما در سه سال گذشته نشان میدهد که تمام برنامههایی که به نوعی گفتوگومحور هستند، تلاش میکنند به مسائل و مشکلات بپردازند و برای حل مشکلات پیشنهاد بدهند. حتما با دیدگاههای مختف ـ چه در حوزههای اقتصادی و چه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ـ سعی کردیم به موضوعات بپردازیم.
رییس صداوسیما اضافه کرد: اگر محدودیتی در این زمینه وجود دارد ـ چه از طرف کارشناسان و مهمانان و چه در نتیجه فشارهایی که از بیرون بر روی بعضی از افراد و کارشناسان برای حضور در برنامههای صداوسیما تحمیل میشود ـ چالشی است که ما هم با آن روبهرو هستیم. اینکه افرادی در خارج از فضای رسانه ملی تحت فشار یا هجمه فضای ساخته شده قرار میگیرند آن را درک میکنیم اما با این وجود تلاش میکنیم برنامههایمان روز به روز قویتر و غنیتر بشود.
دلایل افول برنامههای شبکه تهران از زبان جبلی
رییس صداوسیما در پاسخ به پرسش خبرنگاری دیگر درباره ماموریت شبکه تهران، اظهار کرد: تصمیم اساسی این بود که زمانی تکلیف شبکه پنج یا تهران مشخص شود. در طول زمان این شبکه ماموریتهای مختلفی داشته که عملا در بسیاری از این ماموریتها موفق نبود. ماموریت ذاتی شبکه تهران این است که به مسائل استان تهران بپردازد. تمام استانهای ما از تلویزیونی استانی برخوردار هستند، غیر از خود استان تهران با همه جمعیت و مسائلی که دارد لازم بود شبکه ویژه استان تهران داشته باشیم.
جبلی دربارهی افول برنامههای شبکه تهران و اینکه آیا با تغییراتی مواجه خواهد شد؟ اظهار کرد: بالاخره هر تصمیم جدیدی ممکن است پسلرزههایی داشته باشد و طبیعی است. باید نواقص برطرف و تصمیم درست گرفته شود. میدانیم که مخاطب شبکه تهران به جای ۸۰ میلیون بالقوه که کل استانها و کل کشور باشند، محدود به استان تهران میشود. طبیعی است که هم در میزان مخاطب و هم در میزان دیده شدن برنامهها، تغییراتی رخ دهد. با این همه، این تصمیم اساسی است و حق مردم شهرستانهای استان تهران بر صداوسیما و رسانه ملی در طول سالها بوده که به مسائلشان به صورت جدی پرداخته شود. از طرفی هم شاید نوعی بیاحترامی به مردم استانهای دوردست در کشور است که به عنوان مثال از مسائل جزئی خیابانهای تهران مطلع شوند.
رییس سازمان صداوسیما از ارتقاء کیفیت پخش شبکه تهران به اچدی به عنوان اولین قدم این رسانه در روزهای پیشرو خبر داد و گفت: این شبکه متاسفانه هنوز اچدی نشده و برنامههای آن هم ارتقاء پیدا میکند و در آینده نزدیک مدیر شبکه آن مشخص خواهد شد.
استودیوی اصلی «موسی کلیمالله» سال آینده به بهرهوری خواهد رسید
جبلی همچنین درباره وضعیت ساخت پیشنمایش «موسی کلیمالله» در فجر و چگونگی پرداختن به دوران زندگی این پیامبر در قالب مجموعهای چندفصلی، به یکی از خبرنگاران توضیح داد: سریال «موسی کلیمالله» در پنج فصل خواهد بود. دوره کودکی حضرت موسی(ع) یکی از جذابترین فصلهای این مجموعه است و برای اولین بار چنین صحنهها و فرازهایی از دوران زندگی حضرت موسی (ع) که پر از درام، قصه و داستان است، با این کیفیت به تصویر کشیده میشود. این داستان که در حال ساخت است و سینمایی آن هم عرضه خواهد شد، در سطح بالای تراز در بین دیگر محصولات دنیا خواهد بود.
به گفته جبلی نمایش سینمایی «موسی کلیمالله» به جشنواره فجر امسال خواهد رسید و ادامه داد: زیرساخت فنی را آماده میکنیم. الان کار در استودیو مقدماتی تست پیش میرود و استودیوی اصلی که سال آینده به بهرهوری رسید، سرعت و کیفیت کار بهتر خواهد شد.
توضیح درباره دلایل رسانهای نشدن بازیگران سریالهای «پایتخت» و «موسیکلیمالله»
رییس صداوسیما در پاسخ به این پرسش که چرا حضور هنرمندان در سریالهایی چون «پایتخت» و «موسی (ع)» رسما رسانهای نمیشود، توضیح داد: برخی کارها مثل «پایتخت» و «موسی (ع)» حساسیتهای بیشتری دارند و اگر بدون حواشی رسانهای دنبال شوند، کار در فضای آرام پیشمیرود و این بر کیفیت کار هم تاثیر دارد تا اینکه دائما به دلایل مختلف در معرض حاشیهپردازی قرار بگیرند. البته بهزودی سایت اطلاعرسانی سیمافیلم تمام اطلاعات مربوط به هنرمندان و تمام مجموعههای نمایشی را بارگذاری خواهد کرد.
اظهارات جبلی درباره ضعف آثار امنیتی در تلویزیون
پیمان جبلی در پایان گفتوگو با خبرنگاران درباره ضعف آثار امنیتی در تلویزیون که اخیرا در سریال «روز خون» مشهود و مورد انتقاد برخی رسانهها بود، اظهار کرد: مجموعه «روزخون» یک مینیسریال بود که در یک زمان سریعی تولید شد. خواهش میکنم اجازه دهیم استعدادهای استانی پرورش پیدا کند و حتی اگر نقدی داریم، امیدوارکننده و روبه جلو باشد. ریسک آن را میپذیریم. به هر حال مجموعههایی که خارج از دایره سیمافیلم تولید میشوند، ممکن است به لحاظ کیفیت انتقاداتی به آنها بشود، اما شجاعانه و رو به جلو است که ما تولیدات را محدود به صدا و سیما نکنیم.
انتهای پیام/