آغاز فصل جدید کیک‌بوکسینگ بانوان؛ از اولین لیگ تا حضور در رقابت‌های جهانی

فرشته حفیظی

فرشته حفیظی

ورزش

88109
string(778) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"360","_w":"640","_y":"16.361914484341252","_x":"0","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/30\/10ca4dd5409ae2f51f4ac34c123b051e.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 160px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateY(-4.09048px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" آغاز فصل جدید کیک‌بوکسینگ بانوان؛ از اولین لیگ تا حضور در رقابت‌های جهانی

رییس فدراسیون انجمن ورزش‌های رزمی گفت: پس از هشت سال وقفه، مسابقات قهرمانی کشور کیک‌بوکسینگ بانوان با نظمی مثال‌زدنی برگزار شد و حالا فدراسیون ورزش‌های رزمی با برنامه‌هایی گسترده، از برپایی لیگ گرفته تا اعزام تیم ملی به رقابت‌های بین‌المللی، در مسیر توسعه این رشته گام برداشته است.

به گزارش گروه ورزشی ایران آنلاین، کیک‌بوکسینگ بانوان در ایران پس از سال‌ها وقفه، دوباره به مسیر رشد و توسعه بازگشته است. با برگزاری مسابقات قهرمانی کشور پس از هشت سال و برنامه‌ریزی فدراسیون ورزش‌های رزمی برای اعزام تیم ملی به رقابت‌های بین‌المللی، این رشته ورزشی در حال تجربه تحول بزرگی است. تأیید لباس اسلامی بانوان رزمی‌کار در مسابقات جهانی، برگزاری نخستین لیگ کیک‌بوکسینگ بانوان و تلاش برای افزایش بودجه و میزبانی رویدادهای معتبر، از جمله گام‌هایی است که برای رشد این ورزش برداشته شده است. در این خصوص با افشین هادی‌ چگنی گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید:

برنامه‌های فدراسیون رزمی برای توسعه و حمایت از کیک بوکسینگ بانوان در کشور چیست؟

مدت هشت سال بود که مسابقات قهرمانی کشور کیک بوکسینگ در فدراسیون انجمن ورزش‌های رزمی برگزار نشده بود که در دهه مبارک فجر این مسابقات در استان کرمان به نام جام حاج قاسم سلیمانی با نظم بسیار عالی بدون هیچ حاشیه‌ای برگزار شد. همه تیم‌های شرکت‌کننده از 31 استان کشور از روند اجرای مسابقه، میزبانی و مسائل فنی بازی کاملا رضایت داشتند. برنامه داریم که در سال آینده اردوی درون‌اردویی، انتخابی درون‌اردویی و در نهایت فیکس تیم بانوان برای اعزام به مسابقات برون‌مرزی را انجام دهیم.

حضور بانوان ورزشکار با حجاب اسلامی در مسابقات بین‌المللی چطور می‌تواند بر تصویر جهانی ورزش ایران تأثیر بگذارد؟

حضور بانوان این تیم با حجاب اسلامی اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد. حجاب به هیچ عنوان مانعی برای فعالیت قهرمانان ایران اسلامی نبوده و نیست و حتی عزت و احترام بیشتری می‌دهد. قهرمانان ما با همین حجاب به عنوان یک زن مسلمان سال‌ها در سکوی قهرمانی ایستادند و پرچم مقدس این نظام را به اهتزاز درآورند.

به دنبال همین موضوع با سازمان‌های مختلف جهانی رشته کیک بوکسینگ مکاتبه کردیم و با هماهنگی فریبا محمدیان معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان  که حمایت‌های همه‌جانبه از این فدراسیون را دریغ نکردند، تایید لباس نهایی و مصوب حضور زنان انجام شد و آن را به  سازمان‌های مختلف جهانی رشته کیک بوکسینگ معرفی کردیم.

لباس مورد تایید این سازمان‌ها قرار گرفت و زنان ما با حجاب اسلامی و پوششی که وزارتخانه آن را تایید کرده در مسابقات آسیایی و بین‌المللی شرکت کنند.

با توجه به نوسانات ارزی و هزینه‌های بالای اعزام، چه راهکارهایی برای تسهیل حضور زنان کیک‌ بوکسینگ‌ کار در مسابقات برون‌مرزی در نظر گرفته شده است؟

بهترین راهی که مقام وزارت ورزش هم روی آن تاکید می‌کند، گرفتن میزبانی‌های مختلف در مسابقات بین‌المللی و آسیایی هست. برای سال آینده دو میزبانی خوب در رشته‌های مختلف مثل کیک بوکسینگ، پنچاک سیلات، ام ام ای و...، برگزار خواهیم کرد. روزهای 8، 9 و 10 اسفند در استان بجنورد یکی از سبک‌ها مسابقات بین‌المللی برگزار می‌کند. آهسته و پیوسته به این سمت می‌رویم که با گرفتن میزبانی، به جای خروج ارز از کشور، باعث بازگشت آن به کشور بشویم.

دومین راهکار برای اینکه حضور زنان را فعال کنیم، برگزاری لیگ است؛ 33 سال است که از عمر این فدراسیون می‌گذرد و هنوز هیچ لیگی در بخش مردان و زنان نداشتیم. طی مدتی که به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شده‌ام، اولین لیگ کیک بوکسینگ جوانان را به انتها رساندیم و 9 اسفند ماه، مراسم اختتامیه این لیگ هست که با حضور مسئولین محترم و همچنین وزیر ورزش، دعوت کردیم تا در این مراسم شرکت کنند. سال آینده لیگ کیک بوکسینگ بانوان را نیز برای اولین بار افتتاح خواهیم کرد.

چه برنامه‌هایی برای افزایش بودجه فدراسیون در سال آینده وجود دارد؟

چند منبع برای افزایش بودجه وجود دارد. اول اینکه وزیر ورزش بودجه را سه برابر کند؛ نزدیک به 130 رشته زیرمجموعه فدراسیون داریم و در سال حدود 40 اعزام برون‌مرزی انجام می‌دهیم. برای جذب اسپانسر، درآمدزایی و ثبات این درآمد کردیم اما به تعداد افراد رزمی‌کار در بخش مردان و زنان باعث شد این کار کفاف تامین هزینه را ندهد. در کنار این مسئله، نیاز به یک خانه رزمی هم داریم که مراحل اداری و لجستیک در همین مکان انجام شود. یک قطعه زمین توسط وزارت ورزش برای ساخت خانه رزمی در اختیار ما قرار گرفته که اگر بودجه آن تامین اعتبار شود، ساخت مجموعه به زودی آغاز خواهد شد.

میزبانی مسابقات بین‌المللی کیک‌بوکسینگ در ایران چه تأثیری بر رشد و توسعه این رشته در کشور خواهد داشت؟

حضور زنان کیک بوکسینگ کار کشورمان در مقابل تیم‌های خارجی صاحب نام این رشته ورزشی در ایران، باعث رشد فنی تیم خواهد شد.

تأثیر برگزاری لیگ کیک‌بوکسینگ بانوان در ایران بر شناسایی و پرورش استعدادهای جدید در این رشته را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

  کمیته استعدادیابی در این زمینه داریم. در تمام رویدادها و مسابقات قهرمانی کشور، انتخابی تیم ملی و همچنین لیگ‌هایی که در حال برگزار شدن هستند حضور دارند. همانطور که می‌دانید لیگ بستر بسیار مناسبی برای کشف استعدادهای نهفته است. لیگ باعث می‌شود طی هر هفته به صورت رفت و برگشت تیم‌ها باهم رقابت کنند و سبب رشد کمی و کیفی شوند، نقطه قوت و ضعف فایترها توسط مربی شناسایی شود. مسابقه و مبارزه است که باعث رشد می‌شود.

کلام آخر

فدراسیون رزمی غیر المپیکی است و از شما و همه اصحاب رسانه که رویدادهای این فدراسیون را پیگیری می‌کنید تشکر می‌کنم. در انتها لازم است تشکر ویژه داشته باشم از مقام وزارت ورزش که همیشه حامی فدراسیون ورزش‌های رزمی هستند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار ورزش