متحدان آمریکا در شوک رسوائی اطلاعاتی دولت ترامپ

جهان

92106
string(784) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"720","_w":"1280","_y":"0","_x":"-1.50744978194408e-13","source":"\/news\/photo\/1404\/01\/10\/e61ad56960b545b83d725ba1bf673cf1.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 90px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(1.88431e-14px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" متحدان آمریکا در شوک رسوائی اطلاعاتی دولت ترامپ

تارنمای «هیل» با اشاره به نشت اطلاعاتی حساس نظامی توسط دولت «دونالد ترامپ» تاکید کرد که این رسوائی می تواند زمینه ساز کاهش همکاری های اطلاعاتی اروپایی ها و دیگر متحدان با آمریکا شود.

به گزارش گروه بین‌الملل ایران آنلاین، سیاست خارجی جنجالی «نخست آمریکا»ی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده به سرعت حتی «آهنین ترین» روابط واشنگتن با دوستانش را تحت تاثیر قرار داده و تخریب کرده است.

این تحلیل با اشاره به صحبت های اخیر مارک کارنی، نخست وزیر جدید کانادا که گفته بود «رابطه تاریخی با ایالات متحده به پایان رسیده است»، افزود: جنگ های تعرفه ای تنها یکی از مسائلی است که شرکای آمریکا را به هم ریخته و آن ها را نگران کرده است. چرخش دولت ترامپ به سمت روسیه در تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین نیز ، اروپا را به لرزه انداخته است. این در حالی است که چت گروهی اعضای امنیتی نظامی دولت آمریکا در مورد حمله به یمن، موسوم به رسوائی سیگنال یا سیگنال گیت، بی کفایتی و بی دقتی دولت آمریکا در حفظ اسرار اطلاعاتی را به لیست نگرانی های بی سابقه دولت های خارجی همسو و متحد واشنگتن اضافه کرده است.

کریگ کافورا، مدیر افکار عمومی و سیاست خارجی در شورای امور جهانی شیکاگو، هفته گذشته درباره تاثیر این درز اطلاعاتی بر متحدان آمریکا گفت: «من فکر می‌کنم این یک رسوایی است که نگرش‌های عمومی اروپایی ها نسبت به ایالات متحده را منفی خواهد کرد.»

این تحلیلگر با استناد به صحبت های کارشناسان موضوعات سیاسی و امنیتی نوشت: اشتراک‌گذاری اطلاعات بین ایالات متحده و نزدیک‌ترین شرکای آن به قدری ریشه‌دار بوده و در سطوح مختلف بوروکراسی رخ می‌دهد و بعید به نظر می‌رسد که به دلیل این رسوایی شرم‌آور متوقف شود، اما به گفته دان شاپیرو سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل (در زمان باراک اوباما) نگرانی‌های واقعی در مورد قابل اعتماد بودن ترامپ در محافل دیپلماتیک و اطلاعاتی به موضوعی جدی تبدیل خواهد شد .

بنابر این مقاله شاپیرو تاکید کرد که این موضوع هم اکنون به نگرانی های موجود دوستان آمریکا در رویکرد غیرمسئولانه ترامپ به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده و همچنین تمایلات انزواطلبانه دولتش در دوری از متحدان پیشین آمریکا و رابطه دوستانه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه اضافه شده است.

بردلی بومن، مدیر ارشد مرکز دفاع از دموکراسی ها در زمینه قدرت نظامی و سیاسی، نیز در این رابطه گفت: «اگر متحدان و شرکای آمریکا به این کشور اعتماد نداشته باشند و مطمئن نباشند که ایالات متحده اطلاعات حساس را به درستی مدیریت خواهد کرد، احتمال به اشتراک گذاری اطلاعات امنیتی آن ها با واشنگتن کمتر خواهد شد.»

هیل در پایان نوشت: در ایالات متحده، با این که دوستان جمهوری خواه ترامپ در کنگره عمدتاً از موضع دفاعی رئیس جمهور از اعضای کابینه حمایت می کنند اما حتی برخی از قانونگذاران ارشد جمهوری خواه نیز در تلاشند تا بین حمایت و پاسخگویی تفاوت قائل شوند.

جفری گلدبرگ، سردبیر نشریه «آتلانتیک» پیش از این اعلام کرده بود که شورای امنیت ملی دولت ترامپ به‌ اشتباه او را به یک گروه گفت‌وگوهای محرمانه در پیام رسان «سیگنال» اضافه کرده و اطلاعاتی را درباره حملات هوایی به مواضع انصارالله یمن با او به اشتراک گذاشته است.

وی اذعان کرد: نمی‌توانستم باور کنم که مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آن‌قدر بی‌ملاحظه باشد که مرا در جریان مسائلی از این دست که مقامات بلندپایه آمریکا از جمله معاون رئیس‌جمهوری به آن دسترستی دارند، قرار دهد.

گلدبرگ گفت که تردید دارد که زنجیره پیام‌ها یکسری «اطلاعات نادرست» باشد، بلکه محتوای آن واقعی به نظر می‌رسد و برخی جزئیات حتی دقیق هستند، مانند پیامی که در حساب جی‌دی ونس آمده بود، مبنی بر اینکه او در این جلسه (جلسه کمیته کاخ سفید) به دلیل شرکت در یک رویداد اقتصادی در میشیگان غایب خواهد بود که واقعا درست بود.

گلدبرگ که مکالمه را از طریق اپلیکیشن سیگنال دنبال می‌کرد، نوشت: «از اینکه هیچ کس در گروه متوجه حضور من نشد، متحیر شده‌ام.»


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان