تارنمای «هیل» با اشاره به نشت اطلاعاتی حساس نظامی توسط دولت «دونالد ترامپ» تاکید کرد که این رسوائی می تواند زمینه ساز کاهش همکاری های اطلاعاتی اروپایی ها و دیگر متحدان با آمریکا شود.
روابط عمومی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهار نظرهای رسانهای راجع به نحوه تبادل نامه بین آمریکا و ایران خاطرنشان کرد: حفظ محرمانگی مذاکرات و مکاتبات بینالمللی و عدم انتشار جزئیات روندهای دیپلماتیک، یک رفتار حرفهای و در راستای مصالح ملی است و مادامیکه منافع کشور اقتضاء کند ادامه خواهد داشت.
زیر خارجه پیشین ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران همه راهها را برای مذاکره نبسته، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی تاکید کرد که دولت ایالات متحده هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد.
هشت گزیده بخوانید از مصاحبه مفصل مریم سالاری، خبرنگار روزنامه ایران با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه که حجم بالایی از آن در خصوص راهبرد ایران در برخورد با رویکردهای دولت جدید آمریکا است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از اقناع نمایندگان سوال کننده از وزیر امورخارجه در جلسه این کمیسیون خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای رئیس جمهور آمریکا مبنی بر ارسال نامه به ایران گفت: خیر نامهای در یافت نشده است.
رئیس قوه قضاییه گفت: اکنون وضعیت معیشت مردم، نه تنها خوب نیست بلکه بد است و همه قوا و دستگاهها باید برای تقویت بنیه اقتصادی و تولیدی کشور که در بهبود وضعیت معیشتی مردم مؤثر است، اهتمام داشته باشند.
وزیر خارجه که به مناسبت برگزاری مسابقات جودو جام کشورهای اکو در مشهد حضور دارد از ابتکار جدید در وزارت امور خارجه خبر داد و گفت: مبحث جدیدی در وزارت خارجه به نام دیپلماسی استانی آغاز شده است.
«آیا فکرش را میکردید در مورد ایران در موقعیتی که هستیم، باشیم؟» این پرسشی بود که وقتی «جو بایدن» رئیس جمهوری امریکا در آستانه تحویل کلید کاخ سفید به «دونالد ترامپ» از مخاطبانش پرسید، خود پاسخی از پیش تعیین شده برایش داشت؛ این ادعا که ایران و روسیه تضعیف شدهاند، ایالات متحده در حال برنده شدن در رقابت جهانی است و چین در اقتصاد از امریکا پیشی نخواهد گرفت.
اهمیت موضوع سیاست خارجی در نظام حکمرانی کشور و حضور اساتید فرهیخته روابط بینالملل دانشگاههای کشور در نشست افقهای بینالمللی وفاق سبب شد تا این نشست، به عنوان یکی از جذابترین نشستهای جانبی اولین همایش گفتوگوی ملی درباره وفاق ملی که عصر پنجشنبه ۲۰ دی ماه در سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد، معرفی شود.
نصرالله تاجیک در یادداشتی نوشت: بهرهمندی از نگاه راهبردی و دوراندیش، پیشنیاز اصلی برای شناخت صحیح موضوع و ادراک درست و ارائه یک تحلیل منطبق یا نزدیک به واقعیت درباره پدیدههای روابط بینالملل و سیاست خارجی است.
نصرالله تاجیک دیپلمات پیشین
سال ۲۰۲۵ امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیدهای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد.
کارنامه دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی بسیار موفقیت آمیز بوده و در این زمینه میتوان به برقراری روابط مجدد بین ایران و عربستان و تلاش برای ارتقای روابط با آذربایجان، مصر و حل برخی از اختلافات با بحرین به منظور عادیسازی روابط بین دو کشور اشاره کرد.
حسامالدین برومند سردبیر
کارشناس مسائل بینالملل گفت: پیگیریها و پشتکار شهید رئیسی سبب شد در پیمان شانگهای و بریکس پذیرفته شویم و به عنوان یکی از اعضای تصمیمگیرنده در این دو مجمع بزرگ اقتصادی حضور داشته باشیم، در حالی که کشورهایی همچون ترکیه همچنان پشت درهای بریکس ماندهاند و خواستار حضور در آن هستند.
ژئوپلیتیک انرژی تأثیر جنبههای مختلف انرژی بر سیاستگذاری، تصمیمگیری، افزایش توانمندی و روابط گوناگون ملتها و دولتها را بررسی میکند.
سیاست خارجی براساس مصالح ملی و شرایط زمانی مختلف درحال تغییر است، اما استراتژی روابط دیپلماتیک در دهههای اخیر که با تولید ملی و فرهنگی کشور عجین شده، دیگر یک گفتوگوی سیاسی یا بده بستان سیاسی صرف نیست.