نخبگان و فعالان فرهنگی کرمانشاه در دیدار با رئیس جمهور چه گفتند؟
دولت
98792

کرمانشاه جمعی از فرهیختگان، نخبگان و فعالین فرهنگی استان کرمانشاه در دیدار با رئیسجمهور به بیان دغدغهها، مشکلات و مطالبات خود پرداختند.
ایران آنلاین: در این دیدار که شامگاه چهارشنبه(۲۴ اردیبهشت) در محل سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، هفت نفر به نمایندگی از فرهیختگان، نخبگان و فعالین فرهنگی استان سخنرانی کردند.
به گزارش ایسنا،زهرا حسینی یکی از نمایندگان نخبگان کرمانشاه بود که در این نشست بر لزوم رفع دغدغههای معیشتی، شغلی و مسکن نخبگان استان تاکید کرد.
وی همچنین خواستار نقش آفرینی نخبگان در حکمرانی استان شد و گفت: امیدواریم فضایی ایجاد شود تا نخبگان در شوراهای سیاستگذاریهای کلان حضور داشته باشند.
حسینی به همجواری کرمانشاه با کشور عراق هم اشارهای داشت و افزود: نخبگان برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت همجواری با عراق طرحها و ایدههایی دارند که باید مورد بهره برداری قرار گیرد.
دانش بنیانهای کرمانشاه به یک شهرک فناوری نیاز دارند
محمدعیسی محمدی یکی از فعالین در حوزه شرکتهای دانش بنیان استان نیز بااشاره به نرخ بالای بیکاری کرمانشاه، اعلام کرد: اگر فقط ۱۰ درصد از اعتبار مورد نیاز برای احداث یک پتروشیمی، معادل ۱۰ همت را به زیست بوم فناوری استان تخصیص دهند، میتوانیم نقش مهمی در کاهش آمار بیکاری داشته باشیم.
وی به نیاز شرکتهای دانش بنیان کرمانشاه برای احداث شهرک فناوری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری استان توانستهاند به نمونه اولیه محصول فناورانه خود دست پیدا کنند، اما توان تولید انبوه را ندارند که در این زمینه به حمایت دولت و راهاندازی شهرک فناوری نیاز دارند.
وی در پایان گفت: یکی از دلایل آمار بالای بیکاری کرمانشاه نداشتن تخصص و مهارت فارغ التحصیلان است که اگر ما مورد حمایت قرار گیریم به آنها مهارت را آموزش خواهیم داد.
شورای اقتصاد دانش بنیان شکل گیرد
سیدمحمد باقر نجفی از اساتید دانشگاهی استان نیز به برخی مشکلات کشور مانند بالا بودن نرخ تورم و ناترازی انرژی اشاره کرد و افزود: شاید یکی از دلایل مهم مشکلات کنونی ما ناشی از حکمرانی نادرست بوده است.
وی تصریح کرد: در گام اول باید در انتصاب مدیران، تخصص افراد در حوزه کاری آنها مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: همچنین باید شورای اقتصاد دانش بنیان را برای راهبری حل مشکلات مردم و مدیریت کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان، دانشگاهیان و کارشناسان مربوط تشکیل شود.
بیکاری کرمانشاه با ۸۰ همت کاهش پیدا میکند
الهام اکبری نیز به عنوان یکی از فرهیختگان و کارآفرینان استان در سخنانی با بیان اینکه کرمانشاه در ۲۹ شاخص توسعهای جایگاهی پایینتر از میانگین کشوری دارد، افزود: استان در دو شاخص بیکاری و تورم شرایط بدتری را تجربه میکند.
وی به بیان راهکارهایی برای رسیدن جایگاه استان در برخی از شاخصها به میانگین کشوری پرداخت و گفت: توسعه برنامه اشتغالزایی برای جوانان از طریق مهارت آموزی یکی از این راهکارهاست.
این فعال فرهنگی کرمانشاه در ادامه افزود: همچنین تاسیس دانشکده هنر کرمانشاه، حمایت از بانوان فناور و کارآفرین با پرداخت تسهیلات، احداث بازارچه ویژه فروش محصولات تولیدی مشاغل خانگی، آموزش و توانمندسازی زنان روستایی، احداث و تکمیل پارکهای بانوان با امکانات ویژه، تاسیس مراکز مشاوره خانواده و در اولویت قرار دادن ثبت جهانی اسب کرد از دیگر راهکارها برای برون رفت کرمانشاه از شرایط فعلی است.
جان جنگلهای بلوط زاگرس را نجات دهید
رضا موزونی از فعالان محیط زیست نیز در سخنانی بااشاره به جایگاه بلوط در زندگی مردم زاگرس، اعلام کرد: چندسالی است که آفت لورانتوس و آتش به جان درختان بلوط به عنوان شناسنامه زاگرس افتاده است.
وی افزود: سازمان محیط زیست و منایع طبیعی با امکانات محدود کنونی خود نمیتوانند با این بیماری مقابله کنند، لذا باید مورد حمایت ویژه قرار گیرند.
موزونی به وسعت جنگلهای بلوط زاگرس اشاره کرد و گفت: این جنگلها قابلیت تبدیل شدن به دغدغه اول زیست محیطی ایران را دارند و انتظار داریم شورای احیاء و حفظ جنگلهای بلوط در کشور شکل گیرد و زیرساختها و امکانات را برای حفاظت از آن افرایش دهید.
بجای تمرکز روی ساخت بیمارستانها، روی پیشگیری هزینه کنید
دکتر بابک صیاد از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز بااشاره به ظرفیت حوزه پزشکی کرمانشاه، اعلام کرد: باوجود اینکه در حوزه علمی و خصوصا اساتید یک درصد برتر جهان جایگاه خوبی در ایران داریم، اما در بحث شاخصهای سلامت مانند آلودگی هوا، تصادفات، افرایش سرطان و دیابت این درخشش وجود ندارد.
وی سیاست گذاریها و رویکردهای کشور در حوزه درمان را مورد نقد قرار داد و افزود: امروزه هزینههای زیادی برای ساخت بیمارستان برای درمان بیماریهای مختلف میکنیم، اما میتوان همین هزینهها را صرف پیشگیری کرد. البته وزارت بهداشت تنها متولی پیشگیری نیست و سایر دستگاهها نیز باید پای کار باشند.
این پزشک کرمانشاهی به افزایش بی رویه تعداد دانشجویان رشته پزشکی هم انتقاد کرد و گفت: این موضوع در آینده صدمات جبران ناپذیری را به سلامت مردم وارد میکند.
وی در پایان خواستار کمک دولت به تکمیل پردیس علوم پزشکی و راهاندازی دانشکده فناوریهای نویت و هوش مصنوعی علوم پزشکی استان شد.
از طرفیتهای موجود برای ارتقاء جایگاه کرمانشاه استفاده شود
بیژن کلهر نیا از اساتید دانشگاهی استان نیز به عقب افتادگیهای چند دههای کرمانشاه اشاره کرد و افزود: باید از ظرفیتهای کنونی خود برای رسیدن به جایگاه ملی و واقعی استان در کشور بهره بگیریم.
وی بر ضرورت کمک برای راه اندازی شورای اقتصاد دیجیتال کشور تاکید کرد و گفت: کرمانشاه میتواند به عنوان پایلوت آن را در کشور اجرا کند.
در پایان این مراسم رئیس جمهور با اهدای لوحی از خانم فرنگیس حیدر پور شیرزن گیلانغربی تقدیر کرد.
انتهای پیام/