متخصص تغذیه بالینی در گفتوگو با «ایران آنلاین» مطرح کرد؛
بایدها و نبایدهای تغذیهای در زمان امتحانات

دکتر حسین ایمانی در آستانه امتحانات به ۸ نکته مهم غذایی اشاره کرده است.
بهار خسروی - ایران آنلاین: این روزها در میانه فصل امتحانات خردادماه قرار داریم. یکی از عوامل مهمی که باید در این ایام موارد توجه قرار بگیرد، تغذیه است. تغذیه مناسب میتواند نقش مهمی در افزایش تمرکز و تقویت حافظه باشد.
خبرنگار اجتماعی ایران آنلاین در این باره با دکتر حسین ایمانی متخصص تغذیه بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به گفتوگو پرداخته است. او به هشت نکته اشاره کرده که در ادامه میخوانید.
۱. در زمان امتحانات باید هر پنج گروه مواد غذایی در برنامه تغذیهای باشد، یعنی گروه میوه، سبزیجات، کربوهیدرات و نشاستهها، پروتئینها یعنی گوشت و تخم مرغ و همچنین لبنیات.
۲. سوخت اصلی بدن ما قند است. خیلی از دانشآموزان و دانشجویان به خاطر اضافه وزن رژیم غذایی دارند، آمار چاقی و اضافه وزن در کودکان ما هم بسیار بالاست، از این بابت به افرادی که رژیم غذایی خاص دارند توصیه میکنیم به هیچ عنوان مواد نشاستهای را از برنامه غذایی خود حذف نکنند چون سوخت اصلی مغز ما را کربوهیدرات یا همان قندها تامین میکنند. وقتی نان یا برنج استفاده میشود، ترکیبات آن به قندهایی مثل گلوکز و فروکتوز تبدیل میشود.
۳. دانشآموزان و دانشجویان در زمان امتحانات به خصوص آزمونهای طولانی برای تامین قند همراه خود آبنبات یا بیسکویت داشته باشند دچار ضعف یا خستگی ذهنی نشوند.
۴. گاهی هنگام درس خواندن برخی از افراد به خوراکیهایی همچون شکلات، بیسکویت، شیرینیها و قندهای مصنوعی روی میآورند. بهتر است از قندهای طبیعی همچون خرما در میان وعده استفاده شود. شیر و عسل، میوهها یا میوههای خشک هم پیشنهاد خوبی هستند. همچنین ترکیب شیر با گرانول یا جو دوسر پرک با عسل هم مفید خواهد بود. این مواد غذایی به بدن انرژی لازم را میدهند و در عین حال سالم هستند. مصرف قهوه و کافئین بالا هم در این ایام اصلا توصیه نمیشود.
۵. شبهای قبل از امتحان وعده شام سنگین و چرب نباشد، چون هم خواب را سنگین میکند و هم کیفیت خواب را پایین میآورد. گاهی هم غذای سنگین منجر به رفلاکس معده و برگشت مواد غذایی میشود. بنابراین شب قبل امتحان غذای سبک و کم چرب مصرف شود و در این وعده از پروتئینها، سبزیجات و نشاسته بهره گرفته شود. به طور مثال از مواد غذایی همچون سیب زمینی آبپز، سالاد، برنج یا نان سبوسدار استفاده شود. هرچه معده سبکتر باشد شب قبل امتحان کیفیت خواب بهتر خواهد شد.
۶. قبل از خواب یک لیوان شیر یا دوغ کم نمک استفاده شود، چون سطح سراتونین را بالا برده و حس آرامش کمک میکند. برای همین است که میگویند لبنیات شبها مصرف شود، چون به خواب راحت هم کمک میکند. البته برخی از افراد به شیر حساسیت دارند، لاکتوز موجود در شیر باعث مشکلات گوارشی در آنها میشود که باید این مورد را در نظر داشته باشند و از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند.
۷. توصیه میشود در طول روز از میوه یا آبمیوه طبیعی بهره بگیرند چرا که میوهها سرشار از ویتامین سی هستند و باعث سرحال شدن دانشآموزان و دانشجویان در ایام امتحانات میشود.
۸. در نهایت، دانشآموزان و دانشجویان صبح روز امتحان ناشتا به سر جلسه امتحان نروند، چون قندخون میافتد و کارآیی مغز در جلسه امتحان پایین میآید. صبحانه ساده خورده شود. برای صبحانه هم دو کف دست نان، یک قوطی کبریت پنیر، خیار و گوجه یا مغز گردو دو قاشق عسل پیشنهاد میشود. اینگونه از سه گروه غذایی استفاده میشود و قند خون هم بالا نگه داشته میشود.
انتهای پیام/