تصمیم جدید دولت برای کنترل بازار

بازگشت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی

بازار

99492
بازگشت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی

نرخ ارز کالاهای اساسی به ۲۸,۵۰۰ تومان بازگشت. معاون وزیر جهاد‌کشاورزی اعلام کرد در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار، دولت تصمیم گرفت بار دیگر واردات کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی شوند. بر این اساس، اقلامی مانند گندم، روغن، دارو ، نهاده‌های دامی و ... که پیش‌تر از این نرخ بهره‌مند بودند، مجددا با همین نرخ تامین ارز خواهند شد.

ایران آنلایندر لایحه بودجه ۱۴۰۴ و همچنین مصوبه اولیه مجلس در مورد واردات کالاهای اساسی در سال آینده نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان حذف و نرخ ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان جایگزین آن شده بود که بیانگر رشد ۳۵ درصدی نرخ ارز کالاهای اساسی بود. اما با توجه به جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، اعلام کرد که نرخ ارز کالاهای اساسی برای سال آینده با همان نرخ مصوب‌ ۲۸ هزار۵۰۰ تومان تامین خواهد شد و میزان ارز مورد نیاز برای تأمین این کالاها تغییری نخواهد کرد.

به گزارش اکوایران؛ علاوه بر بازگشت ارز ترجیحی به سبد کالای اساسی معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که لایحه دو فوریتی کاهش ۹ درصدی مالیات کالاهای اساسی به مجلس ارسال شده است.

اکبر فتحی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه سی و دومین نمایشگاه آگروفود، با اشاره به تصمیمات اخیر دولت در خصوص ارز کالاهای اساسی و مالیات بخش کشاورزی، گفت: در جلسه روز گذشته دولت، تصمیم گرفته شد که تمامی کالاهای اساسی مانند سال‌های گذشته ارز مورد نیازشان را دریافت کنند. نرخ ارزی که پیش‌تر در قانون بودجه به ۳۷ هزار تومان افزایش یافته بود، اکنون به ۲۸,۵۰۰ تومان بازگشته است.  این اقدام به منظور تأمین مواد اولیه به قیمت مناسب و حمایت از تولیدکنندگان داخلی اتخاذ شده است.

وی همچنین با اشاره به لایحه دو فوریتی که برای کاهش مالیات کالاهای اساسی به مجلس ارسال شده، بیان کرد:  در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، کاهش مالیات بخش کشاورزی از ۱۰ درصد به ۱ درصد پیش‌بینی شده و این لایحه به مجلس ارسال شده است. خوشبختانه این لایحه به کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه رفته و امیدواریم به زودی در صحن مجلس به تصویب برسد.

فتحی در ادامه اظهار داشت همچنین با اشاره به ناترازی انرژی و قطعی برق که چالش مهم صنایع کشور است، افزود: دولت در تلاش است تا با همکاری صنایع و مردم این مشکل را برطرف کند.

وی همچنین به مشکلات مربوط به تامین تسهیلات سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات برای ادامه فعالیت‌های خود هستند و دولت در حال بررسی روش‌های تسهیل صدور مجوزهای لازم برای این واحدها است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین تصریح کرد که در زمینه مدیریت بحران انرژی در صنایع کشاورزی و غذایی، یکی از راهکارها صرفه‌جویی در مصرف انرژی است و  تولیدکنندگان می‌توانند خود با تولید انرژی، نیازهای خود را تأمین کنند. در این راستا، دولت تسهیلات لازم برای حمایت از سرمایه‌گذاران در زمینه تولید انرژی فراهم کرده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار