مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با اقشار مختلف بانوان، موضوعی درباره اجتهاد زنان طرح کردند که بازتابهای قابل توجهی یافت.
روز زن بهانهای شد تا در خصوص حق و حقوق و مباحثی که قانون باید در زمینه تسهیل زندگی نیمی از جامعه، یعنی زنان توجه ویژهتری داشته باشد، بپردازیم. لایحه منع خشونت علیه زنان که در طول سالها با نامهای متعددی از جمله لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، به آن اشاره شده است، این روزها با عنوان لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار، با حذف واژه خشونت روبهرو شده است تا شاید با تلطیف نامش بتواند راهی به جلو ببرد.
زنان ایرانی از گذشته تاکنون توانمندی و ارزشهای خود را همواره در عرصههای گوناگون به اثبات رساندهاند. تا جایی که زن ایرانی معاصر با گام گذاشتن در عرصههای گوناگون تحصیلی خود را از حاشیه بیرون کشید و پلههای ترقی را نسبت به دوران گذشته با سرعت طی کرد.
وقتی از جنگ میگوییم از موضوع پیچیده و گستردهای صحبت میکنیم. اگرچه از نظر زمانی در یک مقطعی تمام شده اما اثراتش تا نسلهای آینده هم بر زندگی و روابط اجتماعی ما همچنان ماندگار است. در این سه دهه که از پایان جنگ میگذرد از رشادت و دلاورمردیهای شهیدان دفاع مقدس بسیار گفته شده است اما کمتر راجع بهخاطرات و زندگینامه زنان حمایتگر، مشوقانی که همپای مردان جنگ از خانه تا خط مقدم حضور داشتند، نقل شده است.
امروز در جامعه شاهد حضور زنان در عرصههای مختلف هستیم، بنابراین تجربه مستقیم آنها از نیازهای مختلف و گروههای نیازمند نیز عمیقتر میشود.
سیمای زنان در سینمای ایران در حال تغییر است. نشانههای این تغییر را میشود در سینمای مستند و داستانی هم جستوجو کرد. اگر تا چند وقت پیش تصویر غالب در این دست آثار محدود به تصویری ترحمانگیز و بعضاً حقارتآمیز از زنانی میشد که در جدال با شرایط برآمده از فرهنگ مردسالارانه و شرایط اجتماعی کم آورده و نفس بریدهاند، حالا کمکم میتوان بخش دیگری از زنان را در آثار سینمای ایران دید؛ زنان توانمندی که مغلوب شرایط اجتماعی نشده و چهرهای فعال در بافت جامعه به خود گرفتهاند.
آرزویش رسیدن مردمان نیک سیستان و بلوچستان، دیار آفتاب و سخاوت، به جایگاه شایسته خود در عرصه ملی و بینالمللی است. «حمیرا ریگی» که بیش از ۱۹ سال همراه و همدوش مردان برای رشد و توسعه سیستان و بلوچستان تلاش کرده توانسته اولینهای زیادی را به اسم زنان ثبت کند. ۲۵ سال بیشتر نداشت که بخشدار بخش مرکزی چابهار شد. چندی بعد هم به عنوان اولین فرماندار زن در سیستان و بلوچستان سکان فرمانداری شهرستان قصرقند را به دست گرفت.
تولد حضرت زهرا، دُره نادره هستی با عنوان روز زن و مادر در کشور ما گرامی داشته میشود. موضوع زن و مسائل مربوط به او در هر فرهنگ و جامعهای متفاوت است و نحوه برخورد با این موضوع هم در هرجامعه با دیگری فرق دارد در عین حال در جوامع امروزی آگاهی زنان تا حدی بالا رفته که به دنبال مطالبات و رفع تبیعض هستند.
در جنگ ۸ ساله عراق علیه ایران بیش از ۲۰۰ هزار نفر به شهادت رسیدند که در پایان جنگ پیکر بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان، مفقودالاثر بود.
توجه به جایگاه زنان در بخشهای مختلف فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی یکی از مهمترین ملزومات هر جامعهای است؛ در این میان زنان از گذشته تاکنون همواره برای تصاحب فرصتهای شغلی و به اثبات رساندن خود در عرصههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با موانع و چالشهای بسیاری روبهرو بودهاند و تلاش آنها در ادوار مختلف برای اینکه موانع و چالشها را از سر راه خود بردارند، در بسیاری موارد ناکام و در مواردی نیز موفقیتآمیز بوده است.