بر اساس گزارشها نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۳ با کاهش ۰.۴ درصدی به ۷.۵ درصد رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی ۰.۱درصد افزایش یافته است.
نرخ بیکاری آلمان در ماه جولای به ۶ درصد رسید.
مجموعهای از ساختهای غیربهرهور، رانتی، غیرشفاف، نفتی و مولد شکاف طبقاتی بر زندگی اجتماعی نیمقرن گذشته ایران (از شوک نفتی ۱۳۵۳) حاکم بود. این ساختار شکننده از سال ۱۳۹۱ (شوک اول تحریم) موجب شد اقتصاد ایران وارد سطوح کمسابقهای از رکود تورمی شود.
آنچه بازار کار را در دولت سیزدهم نسبت به دولتهای گذشته متمایز کرده است، تغییر نگرش دولتمردان به این بازار بوده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران که اواخر سال گذشته منتشر شد، بیشترین آمار بیکاری دراستانهای چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان به ثبت رسید.
در بهار سال ۱۴۰۳، تعداد شاغلان حدود ۱۲ برابر تعداد بیکاران بوده و نرخ اشتغال در بازار کار کشور حدود ۵ برابر نرخ بیکاری کشور بوده است.
در بهار ۱۴۰۳ که فصل پایانی عملکرد دولت سیزدهم محسوب میشود، تعداد شاغلان کشور به ۲۴۷۴۵۵۲۸ نفر رسید که نسبت به بهار ۱۴۰۰ (فصل پایانی عملکرد دولت روحانی) ۱۰۶۹۶۳۴ نفر بیشتر است.
در بازه زمانی سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ در مجموع حدود ۱۶۶۹۶۷ میلیارد ریال تسهیلات با پیشبینی اشتغال مستقیم حدود ۲۹۷۷۴۷ نفر ایجاد شده است.
اشتغالزایی از شاخصهای مهم رشد اقتصاد در هر دولت محسوب شده و یکی از مهمترین برنامههای هر دولت ایجاد اشتغال و کارآفرینی است. آمارها نشان میدهد در دولت گذشته تعداد جمعیت غیرفعال یا به زبان سادهتر افرادی که از بازار کار خارج شده بودند روند افزایشی داشته بهطوری که از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ به تعداد افراد غیرفعال کشور ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اضافه شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه در دولت سیزدهم بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در کشور توسط دستگاهها ایجاد شده است، گفت: با توجه به افزایش جمعیت فعال کشور، نرخ بیکاری کاهش ۱.۲ درصدی داشته و در طول چند دهه اخیر برای نخستین بار به کانال ۸ رسید.
عناوین مهمترین خبرهای حوزه کار و تعاون در هفته جاری به برگزاری هشتمین نشست شورای عالی اشتغال، صدور ۱۱۹۴ مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای،قرار گرفتن نرخ بیکاری بیشتر استانها در کانال ۶ درصد، ثبت بیش از ۱۸ هزار و ۶۰۰ درخواست شغلی در استان تهران و عدم معافیت تعاونیهای فرش دستباف از مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی اختصاص داشت.
کاهش نرخ بیکاری یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم است؛ هدفی که از روز اول، رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی بر آن تأکید داشت و از همه دستگاههای خواست در این زمینه برنامهریزی مدون انجام بدهند.
اشتغالزایی سال ۱۴۰۲ با نام ابراهیم رئیسی گره خورده است. آنجا که نتایج درخشان بازار کار با عملکرد شهید جمهور به بار نشسته است. چنانچه بازار کار سال گذشته را سال پایان ناترازیهای بازار کار دانست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دولت سیزدهم رکورددار کاهش نرخ بیکاری در چند دهه اخیر است، گفت:با تلاش همه مسئولان و از جمله رییس جمهور شهیدمان، نرخ بیکاری کشور به ۸.۱ درصد رسید که در چند دهه اخیر بیسابقه است.
مگر میشود دختری دوست نداشته باشد لباس عروسی بر تن کند یا روزی نوزادش را در آغوش بگیرد. اتفاقاً ایرانی و خارجی هم ندارد. دختر از همان روزهایی که عروسک در بغل میگیرد، دوست دارد روزی لباس توری سفید عروسی را بر تن کند.
نرخ اشتغال ناقص در زمستان سال گذشته، کمترین رقم این شاخص از زمستان سال ۱۳۹۸ تاکنون محسوب میشود.
در پی دستور رئیس جمهور برای اقدام جهت کاهش نرخ بیکاری ۶ استان با نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشور، در جلسهای با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور تصمیمات و اقدامات لازم برای کاهش نرخ بیکاری در این استانها اتخاذ شد.
معاون اول رئیسجمهور گفت: فعال کردن مردم در عرصه اقتصاد مهمترین اولویت استانها بویژه ۶ استان با نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری است.
مرکز آمار ایران با اعلام اینکه نرخ بیکاری در زمستان سال جاری به ۸,۶ درصد رسیده است، اعلام کرد: ۴۰,۸ درصد جمعیت ۱۵ساله و بیشتر در زمستان ۱۴۰۲، از نظر اقتصادی فعال بودهاند که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (زمستان ۱۴۰۱) ۳ درصد افزایش یافته است.