عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی گفت: تدوین سند ملی توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی، نقطه عطفی در سیاستگذاری بافتهای ناکارآمد است که تلاش دارد با ارائه یک رویکرد یکپارچه، مسیر جدیدی را برای مدیریت و توانمندسازی این سکونتگاهها ایجاد کند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از کاهش صدور پروانههای ساختمانی در تهران خبر داد و گفت: تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده از ابتدای سال جاری تاکنون حدود هشت هزار پروانه است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد کاهش داشته است.
از ابتدای دولت چهاردهم، با هدف مولدسازی و ایجاد محرک توسعه در محلات هدف بازآفرینی شهری (بافتهای فرسوده)، نسبت به تدوین بسته سرمایهگذاری و تعریف پروژههای شاخص و الگوی بازآفرینی در چندین شهر اقدام شد.
طرح مسیرگشایی ۴۵ متری شهید آیتالله آلهاشم موسوم به « طرح نجات تبریز » یکی از طرح های مهم عمرانی این شهر است که به گفته شهردار تملک مسیر به پایان رسیده است و به زودی عملیات اجرایی آغاز میشود.
بیش از چهار هزار هکتار از بافت کلانشهر تهران فرسوده است، به همین واسطه نوسازی بافت فرسوده در این کلانشهر میتواند دستاوردهای مهمی همچون رونق اقتصادی، توسعه شهر، جلوگیری از بینظمی در محیط شهری، رشد ارزش اقتصادی املاک و در نهایت جذب سرمایهگذاران را به دنبال داشته باشد.
آنطور که از شهرداری تهران به گوش می رسد قرار است بافت فرسوده در مناطق ۲۲ گانه به چینی ها سپرده شود تا طی یک سال جای بافت پر معضل شهری ۲۰۰ هزار واحد مسکونی نوساز ساخته و تحویل شهروندان شود.
فردا با حضور وزیر راه و شهرسازی ۱۵ هزار واحد مسکن در بافت فرسوده شهر تهران که بعد از اعمال مشوقها و صدور پروانه به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند، افتتاح خواهد شد.
مدیر عامل بانک مسکن گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، مجموعاً تعداد ۲۰ هزار فقره تسهیلات بهسازی و نوسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری به میزان ۵۶ هزار و ۷۳۵ میلیون ریال به متقاضیان پرداخت شده است.
بنا بر اعلام مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، رکورد ۳۰ ساله نوسازی مسکن در بافت فرسوده را هم شکسته است.