برای اولین بار با تأخیرات ایجاد شده در تعمیرات پالایشگاه های گازی در تابستان، این تعمیرات به مهر و حتی آبان رسید و کاهش تخصیص گاز بهخاطر پالایشگاههایی که در مدار بهرهبرداری نبودند، پشت پرده خاموشی های پاییزه است.
دفتر مدیریت معاملات خارج از بازار برق اعلامکرد: مجموع حجم معاملات خارج از بازار برق (مجموع معاملات بورس انرژی و دوجانبه) در مهرماه ۱۴۰۳ به بیش از ۱۶ میلیارد کیلوواتساعت رسید که معادل بیش از ۵۲ درصد از کل معاملات برق است.
شاخص شامخ در مهرماه ۱۴۰۳ برای ششمین ماه متوالی زیر عدد ۵۰ ثبت شده، اما به واسطه بهبود شرایط فعالیتهای صنعتی در مهرماه به واسطه رشد تأمین برق، شرایط کلی شامخ بهبود پیدا کرده و انتظارات فعالان اقتصادی را از شرایط تولید در آبانماه ارتقا داده است.
کمتر کسی به این واقعیت توجه میکرد که این مسأله پیچیده، راهحل ساده ندارد. دولتها هم عصای جادویی ندارند که با یک تصمیم، یا در یک شب و با یک دستور، همه چیز را حل کنند. کاری که دولت پزشکیان کرد، ابتدا به رسمیت شناختن مسأله بود. اصلاً دولت پذیرفت که مسألهای وجود دارد. دولت ابتدا تصمیم گرفت و بعد اعلام کرد. تا اینجا دولت پزشکیان یک سیگنال روشن برای مردم فرستاده است: ما در حوزه برق دچار بحران هستیم و بین تأمین انرژی مردم و تأمین سلامت مردم، مجبور به انتخاب شدیم. منتقدان این تصمیم ادله خود را دارند، اما در یک موضوع ملی، نفعبرندگان چه کسانی هستند و زیاندیدگان چه کسانی؟ چگونه و با چه تصمیمی میتوان میان این دو گروه توازن برقرار کرد؟ اصلاً میان نفع و زیان این تصمیم، یعنی مصرف برق یا تنفس مازوت توازنی هست؟ یا اینکه چطور شد که ما مجبور به این انتخاب دشوار شدیم؟
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت رفع موانع پیشروی سرمایهگذاران در تولید انرژیهای پاک و بهرهگیری از فناوریهای نوین در زمینه تولید برق، گفت: تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماههای آینده، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.
مدیرعامل نیروگاه حرارتی بیستون از افزایش بیش از ۲۰ درصدی تولید برق در هفت ماه سپری شده از سال جاری در این نیروگاه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
عضو سندیکای صنعت برق گفت: برای حل ناترازی برق نیاز به ورود هر سه قوه است و وزارت نیرو بهتنهایی نمیتواند این معضل را برطرف کند.
سومین روز از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق با استقبال خوب مردم و کارشناسان همراه بود و دو وزیر نیرو و آموزش و پرورش نیز با حضور در غرفهها، از نزدیک در جریان دستاوردهای این صنعت قرار گرفتند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: شبکه برق پایتخت کاملا پایدار است و تامین برق بدون هیچ مشکلی در جریان است.
بازارگاه تخصصی خرید و فروش برق کشور با عنوان «سامانه تخصیص برق ایران(ستبا)»، به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: مقرر شده به ۱۲۶ جایگاه شارژ خودروهای برقی با ایجاد زیرساختهای لازم با اولویت استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر، برقرسانی شود.
مدیرعامل توانیر گفت: طبق آخرین مذاکرات شبکه های روسیه و آذربایجان میتوانند تبادل برق را تا ۶۰۰ مگاوات افزایش دهند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: سند نوسازی و رفع فرسودگی شبکه توزیع برق فشار متوسط شهر تهران به همت متخصصان این شرکت تدوین شد.
سخنگوی صنعت برق گفت: برای پاسخگویی به رشد بیرویه مصرف برق باید سرمایهگذاری در بخش نیروگاهی و ارتقای تولید نیروگاههای موجود سرعت گیرد.
بر اساس گزارشهای رسمی، سهم تجدیدپذیرها در تأمین برق کشور کمتر از ۵ درصد است و این درحالیست که با ناترازی شدید برق در کشور روبهرو هستیم؛ در حالیکه کشوری مانند ترکیه در همسایگی ما ۴۳ درصد از برق تولیدی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کرده است!
معاون شرکت توزیع برق استان تهران گفت: با یک درجه گرما ۱۸۰۰ بار به شبکه اضافه و موجب خاموشیهای ناخواسته می شود. این خاموشیها ناشی از آسیب به تجهیزات و عملکرد حفاظت شبکه است.
پژوهشگاه نیرو اولین گزارش بهکارگیری نتایج مطالعات پژوهشی برای بهبود کیفیت سیاستگذاری در مسیر تامین برق پایدار را منتشر کرد.
با افزایش ۹۹۵ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در ۴ ماه ابتدایی سال جاری، ظرفیت اسمی تولید برق ایران به ۹۳ هزار و ۳۸۸ مگاوات رسید.
مدیرکل دفتر اقتصاد، سرمایهگذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق گفت: از اردیبهشت با اجرای سازوکار جدید، موتور تولید بدهی صنعت برق خاموش شده است و اکنون بدهی دولت به نیروگاههای کشور حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان است.
پس از رکودشکنی ۲۸ مرتبه مصرف برق طی دو هفته گذشته حجت بر پرمصرفها تمام شد و طبق اعلام وزیر نیرو برق مشترکان پرمصرف بدون چون و چرا قطع میشود.