سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی تاکید کرد که دولت ایالات متحده هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد.
انتخابات ریاست جمهوری که سه سال قبل باعث دوری سیدعباس عراقچی از تیم هستهای شده بود، در تابستان داغ ۱۴۰۳ دوربرگردانی برای بازگشت قدرتمندتر او بود؛ زمانی که مطابق پیشبینیها به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد و بعد از رأی اعتماد قاطع مجلس در کسوت وزیر جانشین حسین امیرعبداللهیان شد. عراقچی یکی از مذاکرهکنندگان هستهای ایران در دولت حسن روحانی بود که در ماههای پایانی دولت او هدایت مذاکرات ایران با گروه ۱+۴ برای احیای برجام را در وین برعهده گرفت. آن هم در زمانی که از یک سو خروج دونالد ترامپ از «برجام» و بازگشت تحریمها در چهارچوب «کمپین فشار حداکثری» زمین مذاکره را ناهموار و نابرابرتر کرد و از سوی دیگر مذاکره بر سر احیا یا تداوم توافقی بود که عراقچی در مسیر تحقق آن تجربهای گرانقدر اندوخته بود. این دیپلمات کارآزموده درحالی کلید پرونده مذاکرات احیای برجام را تحویل دولت سیزدهم داد که هرچند کار توافق را به ایستگاه پایانی رسانده بود اما با چرخش مواضعی که جایگزینش از خود نشان داد، معلوم شد قرار نبود برجام در ریل قرار گیرد.
هشت گزیده بخوانید از مصاحبه مفصل مریم سالاری، خبرنگار روزنامه ایران با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه که حجم بالایی از آن در خصوص راهبرد ایران در برخورد با رویکردهای دولت جدید آمریکا است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از اقناع نمایندگان سوال کننده از وزیر امورخارجه در جلسه این کمیسیون خبر داد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران: تأسیسات هستهای ایران در نقاط مختلفی در کشور پراکنده شده است و مطمئن هستیم که قابل از بین بردن نخواهند بود، تکنولوژی هستهای در مغزهای ما قرار دارد و قابل بمباران کردن نیست. برنامه هستهای ایران از طریق عملیات نظامی قابل از بین بردن نیست.
وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: امنیت واقعی نه از حمایت قدرتهای فرامنطقهای، بلکه از توانمندی داخلی، تکیه بر ظرفیتهای ملی و اتکا به مردم حاصل میشود.