رئیس کل بانک مرکزی، سیاست تثبیت را محور سیاست بانک مرکزی در سال جاری اعلام کرد و در تشریح برنامه های این بانک در سال سرمایه گذاری برای تولید گفت: هدف بانک مرکزی در سال جاری، تثبیت نرخ ارز بازار تجاری در کانال مشخص و پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی است.
بانک مرکزی اعلام کرد: حجم نقدینگی در بهمن سال ۱۴۰۳ نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۲۶.۲ درصد و نرخ دوازدهماهه نقدینگی در بهمن سال ۱۴۰۳ معادل ۲۷.۸ درصد رشد کرده است.
یک مطالعه که توسط مرکز پژوهشهای امور اقتصادی وزارت اقتصاد انجام شده نشان میدهد نوسانات نرخ دلار نقش کلیدی در شکلگیری انتظارات تورمی در ایران ایفا میکند. بطوریکه افزایش هزینههای تولید ناشی از نوسانات ارزی، خود به افزایش نرخ تورم دامن میزند و این چرخه معیوب ادامه مییابد. در واقع، یک رابطه علت و معلولی دوطرفه بین نرخ ارز و تورم وجود دارد که میتوانند به «دلاریزه» شدن بیشتر اقتصاد و کاهش رشد پایدار منجر شوند. بنابراین، تقویت ارزش پول ملی و کاهش نرخ تورم به عنوان کلیدهای اصلی ایجاد ثبات اقتصادی باید در نظر گرفته شوند.
بازار سرمایه در دو روز اول معاملاتی هفته گذشته با اینکه با رشد شاخص همراه بود؛ اما ارزش معاملات خُرد به کانال ۸ هزار میلیارد تومان سقوط کرد و در ادامه با استیضاح وزیر اقتصاد، شاخص کل نیز ریزش شدید داشت و در نهایت ارزش معاملات خُرد به کانال ۶ هزار میلیارد تومان سقوط کرد و شاخص کل در مدت یک هفته با افت ۱.۹ درصدی همراه شد.
بانک مرکزی با انتشار گزارشی درباره تحولات پولی کشور در آذرماه گذشته، از افزایش خالص دارایی های خارجی این بانک خبر داد.
حجم نقدینگی تا پایان آبان ماه امسال از ۹ هزار و ۳۹۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده است؛ فقط در ۸ ماهه امسال ۱۵۰۰ همت رشد نقدینگی داشتیم!
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به توافق با وزیر راه و شهرسازی و واریز ۱۵ همت به بانک مسکن برای عمل به تعهدات قبلی طرح ملی مسکن گفت: رشد نقدینگی در ماههای گذشته به دلیل برخی تنگناها افزایش یافت، اما سعی میکنیم آن را در کانال ۲۵ درصد حفظ کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: رشد نقدینگی در ماههای گذشته به دلیل برخی تنگناها افزایش یافت، اما سعی میکنیم آن را در کانال ۲۵ درصد حفظ کنیم.
مقایسه متغیرهای اقتصادی در زمان تغییر دولت در سال ۱۴۰۰ و مقطع کنونی نشان میدهد صادرات نفت ایران به بالاترین میزان در ۶ سال گذشته رسید که نرخ رشد نقدینگی از ۴۲٫۸ درصد به ۲۴ درصد کاهش یافت، همچنین رشد اقتصادی متوسط ۵ درصد در عمر دولت سیزدهم در مقایسه با رشد اقتصادی متوسط زیر یک در دهه ۹۰ محقق شد، امنیت سرمایهگذاری به بهترین وضعیت از زمستان ۹۶ تاکنون رسید، نرخ تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد در بهار ۱۴۰۰ به ۲۳ درصد در بهار ۱۴۰۳ رسید، شاخص امنیت سرمایهگذاری به بهترین وضعیت از زمستان ۹۶ تاکنون رسید و رکورد ۲۰ ساله ترانزیت ایران در سال ۱۴۰۲ شکسته شد.
موفقیت دولت سیزدهم در کنترل رشد نقدینگی بهعنوان یکی از متغیرهای مهم اثرگذار بر تورم غیرقابل انکار است. بهطوری که درکنار آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مراجع داخلی، نهادهای بینالمللی نیز بر آن صحه گذاشتهاند. طبق اعلام بانک مرکزی، در دولت سیزدهم رشد نقدینگی به میزان ۱۶.۲ واحد درصد کاهش یافته است که نشاندهنده بالاترین میزان کنترل رشد نقدینگی در دولتهای مختلف است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در دولت مردمی، تمام متغیرهای پولی تأثیرگذار بر تورم بعد از سالها کاهشی شدند، گفت: نرخ رشد نقدینگی که در ۲۵ سال گذشته به طور متوسط ۲۸.۲ و در ۶۲ سال اخیر ۲۵.۷ بود، در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد کاهش یافت.