سخنگوی صنعت آب کشور اعلام کرد: ۱۵ درصد منابع آب زیرزمینی توسط چاههای غیرمجاز مصرف میشود و این بلایی است که این چاهها بر سر منابع آب ارزشمند کشور میآورند.
سخنگوی صنعت آب گفت: در افق نقشه راه آب نسبت به وضعیت موجود، حجم اقتصاد میتواند در بخش خدمات ۲.۶ برابر، در بخش صنعت ۲.۲ برابر و در بخش کشاورزی ۱.۷ برابر شود، همچنین، نیاز آب بخش صنعت به میزان ۴۵ درصد از طریق منابع آب متعارف و ۵۵ درصد از طریق منابع آبی نامتعارف شامل آب دریا و پساب تأمین خواهد شد و بهرهبرداری از آب دریا به بیش از ۵ برابر ارتقاء پیدا میکند.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: بهرهبرداری آزمایشی از سومین واحد نیروگاهی سد دز با ظرفیت ۹۰ با موفقیت انجام شد.
در زمان حاضر با وجود ۳۴ میلیارد و ۳۱۰ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده در سدهای کشور، ۶۶ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۳۴ درصد این ظرفیت خالی است.
سخنگوی صنعت آب گفت: شرایط بارشی ۹ استان کشور همچنان مطلوب نیست، بنابراین ضروری است تا ۲۰ درصد مدیریت مصرف انجام شود.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه خشکسالی هیدرولوژیکی همچنان در کشور برقرار است، گفت: هماکنون ۶ استان کشور با تنش آبی روبرو هستند که به ترتیب شامل تهران، بوشهر، قزوین، فارس، سمنان و چهارمحال و بختیاری میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از پرداخت جایزه خوشمصرفی به مشترکان این شرکت خبر داد.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: تا ۱۶ اردیبهشت، «درصد پرشدگی سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت ۲۶ درصد بوده» و با کاهش ۵ درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو هستیم.
میزان آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه ۱۴۰۲) تا پنجم خرداد ماه با رشد هفت درصدی نسبت به سال گذشته همراه شد.
مدیرعامل آب منطقهای گیلان گفت: ۷۳۰ میلیون متر مکعب آب هماینک در سدسفیدرود ذخیره شدهاست.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به بارشهای مناسب هفتههای گذشته، میزان پرشدگی سدهای کشور تا ۳۰ اردیبهشت ماه را ۶۸ درصد اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: علیرغم بارشهای خوب بهاری در بخشهایی از استان، با توجه به خشکسالی شدید و پیاپی در چهار سال گذشته، کماکان ذخیره سدهای مشهد و استان خوب نیست.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: شرکتهای آب و فاضلاب در کنار تولید و تامین آب شرب و جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب، دنیای دانش، تخصص و اطلاعات هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به بارندگیهای اخیر در این استان گفت: در حال حاضر در سدهای استان ۱۴ درصد معادل ۲۱۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است.
بارانهای فروردین و اردیبهشت تاکنون بهطور متوسط ۶۷ درصد مخازن سدها را پر کرده است.
سرپرست معاونت بهره برداری شرکت فاضلاب تهران گفت: در کل کشور حدود ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چاه فاضلاب داریم که بالغ بر ۳۷ میلیون نفر تحت پوشش فاضلاب بوده و تقریبا ۵۴ درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه جمعآوری فاصلاب هستند.
مجموع آب ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۲ اردیبهشت در حالی به رقم ۳۰.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده که این میزان در سال آبی گذشته ۳۱.۱۲ میلیارد مترمکعب بوده که ۳ درصد کاهش دارد.
محسن سلیمانی