دکتر محمد فاضلی، جامعهشناس، در گفتوگو با ایران تاریخ معاصر را مورد کنکاش قرار داده تا بتواند بر مبنای این بازنشانی از گذشته تصویری از آینده را ارایه کند.
مصاحبه رئيس سازمان برنامه در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۸۳ با سالنامه ایران ۱۴۰۳ را از دست ندهید مخصوصا اگر به مباحث برنامهریزی و سند چشمانداز علاقه دارید.
عباس عراقچی در روزهای پایانی سال پرتلاطم ۱۴۰۳ و در نخستین گفتوگوی خود با رسانههای داخلی، در مصاحبهای تفصیلی با «ایران» از موضع خود در قبال مذاکرات با آمریکا سخن گفته بود.
روایتی از زرنج افغانستان؛ شهری که سر و ته کار و کسب اغلب مردم به یک چیز ختم میشود: «قاچاق»؛ چه قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، قاچاق کالا از سمت ایران و کمی هم از پاکستان.
کتاب «تهران مخوف» به قلم آقای مرتضی مشفقکاشانی. این رمان نمایانگر تضادهایی بود که جامعه پسامشروطه با آن روبهرو شده بود و نوعی رهاشدگی جامعه از هنجارهای زماناش را تصویر میکرد.
باید به این نتیجه برسیم كه انسان صرفاً حیوانی ناطق نیست بلكه موجودی اهل تخیل است و بدون تخیل و تصویر نیز نه جهانی برای ما وجود خواهد داشت و نه ما به مثابه سوژهای برای جهان. در آن هنگامه اسباب لازم برای اندیشیدن به ایرانی فراتر از وضع موجودش و چالشهای سخت در حوزه زندگی روزمره و زیست اجتماعی و اقتصادی ممكن خواهد شد.