فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه رهبری استدلال موافقین تصویب FATF را جدی و معقول میدانند، گفت:پشت استدلال مخالفان این موضوع جز مواضع سیاسی حرف جدی نمی بینم و معتقدم حل این مشکل و پیوستن ایران به این مجموعه کاهش ریسک سرمایهگذاری و بهبود وضعیت اقتصادی در کشور را به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از تشکیل کمیته ویژهای در دولت برای رفع ناترازی برق با تأکید بر ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر با حضور نماینده اتاق ایران خبر داد.
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تکذیب انتشار اسامی موافقان و مخالفان FATF، گفت: اسامی منتشرشده از مخالفان و موافقان FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گمانهزنی و در راستای فشارهای سیاسی به مجمع است.
«فضاسازیهایی که صورت میگیرد غیرمنصفانه است. زیرا این یک بحث فنی و مرتبط با مصالح کشور است که نباید با فضاسازیهای سیاسی آن را تحتالشعاع قرار داد.»
دبیرکل جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، گفت: در شرایط فعلی کشور باید اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسیر طبیعی خودش در جهت بررسی لوایح FATF و پالرمو حرکت کند تا نتیجه آن با بررسی های دقیق کارشناسی مشخص شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۲۰ نماینده در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از مخاطرات موجود در مورد دو کنوانسیون FATF و CFT را بیان کردند.
کار بررسی مجدد لوایح مرتبط با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) چند روزی است که با تشکیل کمیسیون تخصصی در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شده است؛ اما باید دید که فعالان اقتصادی به عنوان لایه اول ذینفعان از عضویت ایران در این نهاد درباره آن چه میاندیشند؟
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با رد ادعای ارتباط بین FATF و تحریمهای خزانه داری آمریکا گفت: آنچه به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) وزن و اعتبار بینالمللی داده است، ساختار تشکیلاتی و سازمانی و یا اعضای اصلی FATF نیست بلکه، توصیهها و استانداردهای این گروه است که توسط بیش از ۲۰۰ کشور دنیا پذیرفته و اجرایی شده است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اراده دولت چهاردهم در حل مشکلات در مسیر پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) گفت: توسعه و تقویت تجارت خارجی بدون افایتیاف محقق نمی شود.
دستیابی به رشد ۸ درصد اقتصادی بویژه در سایه تحریمها و رکود تورمی برجای مانده از گذشته، به چالشی بزرگ تبدیل شده است. به همین خاطر موانع متعدد همچون کاهش سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، عدم دسترسی به منابع مالی و ناپایداریهای اقتصادی، بهوضوح بر مسیر تحقق این میزان رشد اثر سوء گذاشتهاند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: پذیرش و توسعه FATF ضمن بهبود شفافیت مالی موجب توسعه روابط بینالمللی، سرمایهگذاری خارجی، کاهش خطرپذیری، رفع پولشویی از اقتصاد کشور و رونق تجارت خارجی و کاهش هزینههای مبادلات مالی برای کشور خواهد شد.
با توجه به اینکه نپیوستن ایران به FATF و لوایح پالرمو و CFT مسائل و مشکلاتی را ایجاد کرده و کشورمان را از دسترسی به منابع مالی دنیا محروم کرده بود؛ ظاهراً آقای رئیسجمهوری در این زمینه با مقام معظم رهبری صحبت کردند و موافقت کردند که دوباره این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شود.
با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، امکان خروج ایران از لیست سیاه کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) فراهم میشود. این مطلب را روز گذشته عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در شبکه xنوشت که «از رئیس جمهوری محترم شنیدم مقام معظم رهبری درخصوص موضوع FATF، با طرح مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت موافقت فرمودهاند.»
یحیی آلاسحاق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق
خبر بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بازتاب زیادی داشت. مبدأ خبر نشست رئیس جمهوری و اعضای اتاق بازرگانی ایران بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از موافقت رهبر معظم انقلاب برای بررسی مجدد لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.
«گروه ویژه اقدام مالی» که به اختصار FATF نامیده میشود، نهادی بینالدولی است که ماموریت آن به تناسب بروز تهدیدهای نظام مالی بینالمللی قابل گسترش است. این نهاد در حوزههایی مانند مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، استانداردها و مقررات فنی و حقوقی را تدوین کرده که از سوی بسیاری از دولتها پذیرفته شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص پیوستن ایران به «افایتیاف» و بررسی آن در این مجمع گفت: این موضوع یک بحث فنی است و اگر به مجمع بیاید، بررسی میکنیم.
موضوع FATF مثال خیلی خوب است که نشان میدهد چطور یک مسأله اساسی و مرتبط با منافع ملی، دچار سیاسی کاری شده و به ابزار رقابتهای جناحی تبدیل میشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به گزارش معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه در جلسه امروز این کمیسیون گفت: طبق صحبتهای آقای صفری، FATF مانع کار اقتصادی کشور نیست؛ همچنین فردا اولین قطار از ایران به سمت چین میرود.