زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

نقدی به پدیده‌ای به اسم باج‌نیوزها

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار آوردن تولید و منتشر می‌شود. اینجاست که پدیده‌ای به نام «باج‌نیوز» شکل می‌گیرد.

فرهنگ

اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از فعالان اقتصادی/ شناسایی ۱۶ نفر از اعضای شبکه

اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از فعالان اقتصادی/ شناسایی ۱۶ نفر از اعضای شبکه

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان این که رصد و پایش هوشمندانه فعالیت های مجرمان و مفسدان اقتصادی در فضای حقیقی و سایبری صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پلیس امنیت اقتصادی فراجا قرار دارد گفت: اعضای یک شبکه سازمان یافته موسوم به باج نیوز از برخی از افراد سرشناس در حوزه اقتصادی بیش از سه همت اخاذی کرده‌اند.

استان‌ها

باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم

احمد میدری:

باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امیدواریم با تلاش مشترک دولت و رسانه‌ها بتوانیم باج‌نیوزها را از صحنه خبر حذف کرده و رسانه‌های بزرگ داشته باشیم.

دولت

«باج نیوز»؛ فساد رسانه‌ای پنهان در پس نقاب روزنامه‌نگاری تحقیقی

«باج نیوز»؛ فساد رسانه‌ای پنهان در پس نقاب روزنامه‌نگاری تحقیقی

در سپتامبر سال ۲۰۱۴، رسانه‌ها و افکار عمومی چین با افشای یک رسوایی بزرگ در صنعت روزنامه‌نگاری روبه‌رو شدند. پلیس شانگهای اعلام کرد که وب‌سایت خبری متعلق به روزنامه معتبر اقتصادی «۲۱st Century Business Herald» با دامنه «۲۱cbh.com» درگیر فعالیت‌های غیرقانونی موسوم به «باج نیوز»[۲] بوده است؛ نوعی از فساد رسانه‌ای که طی آن خبرنگاران، سردبیران و بخش تبلیغات، با تهدید شرکت‌ها به انتشار گزارش‌های منفی، مبالغ قابل توجهی تحت عنوان «هزینه تبلیغات» یا «روابط عمومی» دریافت می‌کردند.

فرهنگ