نخست وزیر عراق گفت که بغداد بر موضع خود مبنی بر ایستادن در کنار دولت و ملت سوریه تاکید میکند.
نشست سه جانبه وزیران خارجه ایران، عراق و سوریه در بغداد آغاز شد.
منابع رسانهای از دفع حمله تروریستها به لاذقیه توسط ارتش سوریه و آرایش مجدد نیروهای نظامی این کشور در حومه حماه و درگیری آنها با تروریستها در این منطقه خبر دادند.
پدافند هوایی سوریه ۲ پهپاد در حال پرواز در حریم هوایی دمشق را ساقط کرد.
فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه از نفوذ تروریستها به حماه و استقرار نیروهای این کشور در خارج از این شهر خبر داد.
وزیران امور خارجه ایران و مصر بر حمایت از حاکمیت سوریه تاکید کردند.
در پی حمله شبهنظامیان تحت امر آمریکا به هفت روستای تحت کنترل دولت سوریه در حومه «دیرالزور»، عشایر این منطقه در پیامی به واشنگتن نسبت به تکرار این تجاوزات هشدار دادند.
اتفاقات سوریه که در امتداد جنگ جاری در غزه و لبنان به وقوع پیوست، بار دیگر توجه کارشناسان را به موضوع «بازیگران غیر دولتی» در خاورمیانه جلب کرده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سفر وزیر امور خارجه به سوریه و ترکیه، در شرایط حساس کنونی که در منطقه ایجاد شده حاوی پیام حمایت ایران از کشورهای محور مقاومت است.
طبق گزارشها، ارتش سوریه همزمان با کنترل بر چندین روستا در حومه حماة، در حلب نیز پیشروی کرد.
پیشروی سریع و ناگهانی گروه های مسلح تروریستی در مناطق شمالی سوریه، سؤالات متعددی را در اذهان تحلیلگران ایجاد کرده است؛ از جمله اینکه سرچشمه حمایت مالی، طراحی عملیات و پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی این گروهکها کجاست؟ و اینکه چرا بازیگران منطقهای و فرامنطقهای این زمان را برای این اقدام تهاجمی انتخاب کردند؟ برای دستیابی به پاسخ برخی از این پرسشها، گفت و گویی با سرلشکر «حسن احمد حسن» از فرماندهان ارتش سوریه داشتیم که مشروح آن نقل می شود.
ارتش سوریه در تازهترین بیانیه خود اعلام کرد که در نبردهای خود طی ۲۴ ساعت گذشته در حلب و ادلب، بیش از ۴۰۰ تروریست را به هلاکت رسانده و ۵ مقر فرماندهی، به علاوه ۷ انبار تسلیحاتی آنها را منهدم کرده است. فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه در بیانیه خود افزود: در ۲۴ ساعت گذشته با همکاری نیروهای روسیه، به هدف قرار دادن عناصر مسلح تروریستی ادامه دادیم. پایگاههای تروریستها و انبارهای تسلیحاتی آنها در ریف حلب و ادلب را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانهای قرار دادیم.
مهدی عباسی پژوهشگر امریکا
مواضع اعلامی وزرای خارجه ایران و ترکیه در نشست خبری روز گذشته در آنکارا پرده از اختلاف نظر دو کشور پیرامون علل و زمینههای ظهور دوباره تکفیریها در سوریه برداشت و خط قرمز و رویکردهای حل و فصل دیپلماتیک این بحران را از منظر طرفین علنی کرد.
ارتش سوریه اعلام کرد ظرف ۲۴ ساعت گذشته پنج مقر فرماندهی و هفت انبار سلاح و مهمات تروریستها را منهدم کرده و بیش از ۴۰۰ تروریست را از پای درآورده است.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران و گروههای مقاومت پشتیبان سوریه هستند و هرگونه پشتیبانی که لازم باشد، انجام خواهند داد.
پس از حملات گروههای چند ملیتی تکفیری مستقر در شمال سوریه به شهر حلب، این گروهها سعی کردند دامنه حملات خود را افزایش بدهند که با واکنش سنگین نیروهای سوری و متحدان نظامی شان مواجه شدند.
میدان منازعهای که در حلب ایجادشده است آیا شباهتی با بحران سال ۲۰۱۱ سوریه دارد؟ این پرسش اصلی سیاست بینالملل طی ۳ روز گذشته است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه چند روز پس از روشن شدن آتش تازه تکفیریها در سوریه عزم سفر کرد تا در همنشینی با مقامهای دمشق و آنکارا، امکانی برای طرح دغدغهها و راهکارهای برونرفت از بحران را با مقامهای این دو کشور فراهم آورد. او درحالی با پیام حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی از سوریه به دیدار «بشار اسد» رئیسجمهور این کشور شتافت که دیپلماسی را مسیری برای ظهور و تثبیت قدرت کشور در میدان خواند و تجمیع این هر دو را هموارکننده روند تحقق منافع ملی کشور توصیف کرد.
دکتر امین الدریوسی سردبیر روزنامه تشرین سوریه