معاون اول رئیسجمهور در جمع خبرنگاران: وزیر اقتصاد تجربه اجرایی موفقی در همه امور داشته است، تصمیمات در بخشهای اقتصادی فردی نبوده است.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط فعلی موقعیت مناسبی برای استیضاح نیست گفت: معتقدم که باید فرصت کافی به مجموعه اقتصادی دولت داده شود تا بتوانند ایرادات مورد نظر را مرتفع کنند تا وضعیت اقتصادی به حالت ثبات برگردد.
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور در واکنش به طرح استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، نوشت: باید به این سوال مهم رئیس جمهور پاسخ داده شود که آیا گناه مشکلات فعلی بر عهده یک نفر است؟
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور نوشت: رئیس جمهور با تمام وجود در پی راهحلهای واقعی برای بهبود شرایط ایران است، اما به این سئوال مهمش باید پاسخ داد: آیا گناه مشکلات فعلی بر عهده یک نفر است؟
دبیری، معاون پارلمان رئیس جمهور در حاشیه حیاط هیات دولت: پیشرفت قابل توجهی صورت گرفته و امیدواریم که نمایندگان به استیضاح وزیر اقتصاد رای منفی دهند، جلسات متعددی اقناعی در ارتباط با توضیح شفافیت فعالیت وزارت امور اقتصاد و دارایی با نمایندگان مجلس برگزار شده است. در جلسات اقناع نمایندگان برای استیضاح همتی هیچ هدیهای داده نشده، این توهین به نمایندگان است.
معاون رئیسجمهور در امور مجلس با بیان اینکه جلسات متعدد اقناعی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شده و پیشرفت قابل توجهی بدست آمده ،گفت: امیدواریم استیضاح وزیر اقتصاد رأی نیاورد.
ابراهیم بهشتی معاون سردبیر در یادداشتی نوشت: ۱۲ اسفند، طرح استیضاح عبدالناصرهمتی، وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس مطرح میشود. این طرح استیضاح از ایستگاههای مختلفی همچون حضور وزیر در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس و حتی توضیحات مبسوط تیم اقتصادی دولت به همراه رئیسجمهوری در جلسه غیر علنی مجلس گذشته و حالا به ایستگاه آخر رسیده است.
سود تضعیف و اختلافافکنی در تیم اقتصادی دولت به جیب چه کسی میرود؟ این سؤالی است که باید پرسیده شود. بعد از قرار دادن وزیر اقتصاد زیر سایه استیضاحی که قرار است یکشنبه آینده برگزار شود، پروژه دیگری کلید زده شد که هدف اصلی آن ایجاد تصویری مغشوش از رابطه ارکان دولت است. در این پروژه بهطور مشخص رابطه معاون اول رئیسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی هدف قرار گرفت.
رئیس جمهور در دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان همدان در واکنش به طرح «استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی» گفت: با تغییر آدمها مشکل حل نخواهد شد. اقتصاد و تلاطمهای اقتصادی تاثیر زیادی از اخبار و اتفاقات میگیرد و در این اوضاع که گاهی یک تصمیم حتی در کشورهای دیگر بازار را دچار نوسان میکند؛ با این توصیف خبر استیضاح وزیر اقتصاد هم به بیثباتی بازار دامن زده است.
فضاسازیهای بیرون از مجلس باهدف همراه کردن تعداد بیشتری از نمایندگان با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه دارد. در این میان فعل و انفعالات داخل مجلس هم جالبتوجه است. ابتدای فرآیند استیضاح، نمایندگانی بودند که دو ماه پیش طرح استیضاح را نوشتند و با این قول که اسامی را رسانهای نمیکنند، توانستند با حدود ۸۰ امضا آن را به مرحله اعلام وصول در هیأت رئیسه برسانند.
سید حسین نقوی حسینی نماینده ادوار مجلس در یادداشتی نوشت: شرایط اقتصادی کشور خوب نیست. کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ دلار اثرات روانی نامطلوبی بر جامعه داشته است. اما این وضع نمیتواند نتیجه عملکرد ۳ ماه یا ۵ ماه یک وزیر یا یک دولت باشد. هیچ دولتی نمیتواند فرآیند وضع موجود اقتصادی را در چند ماه بهبود ببخشد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: آقای همتی چوب جادو ندارد و حل برخی مشکلات نیازمند تصمیمگیری در سطوحی بالاتر از وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
از روزی که آقای همتی به عنوان وزیر اقتصاد شروع به کار کرد، تصمیماتی اتخاذ کرد که کاملاً کارشناسی بوده و جای بحثی باقی نمیگذارد. در حوزه ارز و دریافت ارزهای دولتی که رانت گستردهای را ایجاد کرده یا درباره انتصابات بخشهای مختلف، تصمیماتی گرفت که کاملاً کارشناسی شده بود. اما اینکه چرا حاصل چنین تصمیماتی به صورت مؤثر بر ارز، معیشت و قیمتها تأثیر نداشت، به سایر عوامل اثرگذار در اقتصاد باز میگردد. اقتصاد ایران اقتصادی سیاسی است.
رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه ریشه مشکلات اقتصادی با استیضاح حل نمیشود، گفت: هر اقدامی که منجر به بی ثباتی مدیریتی و کاهش اعتماد عمومی شود، باید مورد بازنگری قرار گیرد.
مجلس دهم که آقایان کرباسیان یا ربیعی را استیضاح کرد با مجلس فعلی متفاوت بود. نمایندگان هم از دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب بودند. در همان مجلسی که اصلاحطلب و طرفدار آقای روحانی بودند، کرباسیان استیضاح شد. ضمن اینکه در مجلس دهم موضوعات سیاسی نبود، بلکه عملکرد و اقدامات افراد بود.
استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی یکشنبه هفته آینده در حالی در دستور کار قرار میگیرد که یک پرسش جدی پیش روی مردم و نمایندگان قرار دارد. پرسش این است: استیضاح عبدالناصر همتی چه تأثیری بر وضعیت اقتصاد کشور خواهد گذاشت و با فرض رأی موافق مجلس به استیضاح، آیا بازارها بهتر خواهند شد؟شاید پاسخ به این سؤالات به سطحی از آیندهپژوهی نیاز دارد، اما با رجوع به وضعیت مشابه در گذشته یافتن این پاسخ چندان سخت نیست. زیرا در گذشته هم بودند نمایندگانی که در وضعیتی مشابه امروز، راهحل اقتصاد را استیضاح وزیر وقت اقتصاد میدانستند. اما آن نمایندگان که در گذشته طراح استیضاح وزیر اقتصاد وقت هم بودند، امروز با دراختیار داشتن نتایج عینی آن تجربه، در صف مخالفان استیضاح ایستادهاند. زیرا آن تجربه به این نمایندگان نشان داده است که استیضاح نتوانسته و حالا هم نمیتواند راهکار عملی پاسخ به مسائل و حل مشکلات باشد.
وزیر اقتصاد گفت: باید سیستم مالیات و یارانهها یکی شود تا از خانوارهایی که نیازمند یارانه هستند مالیات نگیریم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: هجمهها برای تخریب و تداوم بیاخلاقی در برنامه صبح بخیر، باعث نمیشود که از جنگ اقتصادی ترامپ غافل شویم.
ساعاتی پس از اعلام وصول استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس جمهوری با حضور سرزده در این وزارتخانه، این بار به دفاع از وی پرداخت.
هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی روز گذشته طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی را که به امضای ۹۱ نماینده رسیده بود، اعلام وصول کرد. بر اساس اعلام احمد نادری، عضو هیأت رئیسه، جلسه استیضاح یکشنبه ۱۲ اسفند برگزار خواهد شد.