سوژه‌های داغ

17619
ستارگان ترکیه به ایران می‌آیند؟

لزوم اجرایی شدن تفاهمنامه همکاری

ستارگان ترکیه به ایران می‌آیند؟

به گزارش ایران ورزشی طی روزهای اخیر، خبر عقد تفاهمنامه همکاری بین فدراسیون فوتبال ایران و ترکیه، در رسانه‌های ورزشی کشور خبرساز شد. تفاهمنامه‌ای که می‌تواند در بحث اردوهای، مشترک، بازی‌های تدارکاتی در رده‌های سنی مختلف و برگزاری اردوی تیم ملی در ترکیه به ایران کمک کند، البته در صورتی که این تفاهمنامه، واقعی و برای فوتبال ایران راهگشا باشد. رئیس فدراسیون فوتبال در مصاحبه خود راجع به این همکاری گفته: «به همراه علی پروین، حسن روشن و امیر قلعه‌نویی برای عقد قرارداد خواهرخواندگی به ترکیه خواهیم رفت و روز پنجشنبه این کار نهایی می‌شود. بر این اساس برگزاری مسابقات دوستانه در رده‌های امید، جوانان و نوجوانان هم در دستور کار قرار خواهد گرفت. ممکن است یک دیدار دوستانه ایران و ترکیه در کشورمان برگزار شود.»
با وجود همسایگی با ترکیه و مراودات خوب ایران با این کشور، ایران و ترکیه تنها یک‌بار طی سال‌های اخیر در یک مسابقه تدارکاتی به مصاف هم رفته‌اند که این مسابقه، به پیش از جام جهانی ۲۰۱۸ و پیروزی تیم ملی این کشور مقابل ایران با نتیجه دو بر یک برمی‌گردد. از سویی دیگر، نتایج خوب ترکیه در سال‌های اخیر و حضور در جمع هشت تیم برتر یورو ۲۰۲۴، به اعتبار جهانی تیم ملی این کشور افزوده و برگزاری دیدارهای تدارکاتی با این تیم، می‌تواند فرصت خوبی برای آماده‌سازی تیم ملی ایران برای جام جهانی ۲۰۲۶ باشد؛ البته در صورتی که این مسابقات تدارکاتی در ایران یا ترکیه، با حضور بازیکنان و ستارگان اصلی تیم ملی ترکیه مانند هاکان چالهان‌اوغلو و آردا گولر و سایر بازیکنان مطرح ترکیه‌ای حاضر در سطح اول فوتبال اروپا برگزار شود و مانند سایر مسابقات تدارکاتی تیم ملی، ما شاهد تقابل ملی‌پوشان با تیم دوم یا سوم کشورهای مختلف نباشیم. اتفاقی که در جدال‌های تدارکاتی سال‌های اخیر ما برابر تیم‌هایی چون روسیه و الجزایر رخ داده است.
البته تمام این اتفاقات، منوط به اجرای درست این تفاهمنامه‌هاست. برای مثال در سال۹۳، تفاهمنامه‌ای بین لیگ‌های فوتبال ایران و ژاپن امضا شد که در آن، تبادل اطلاعات لازم برای ارتقای سطح لیگ فوتبال ایران و ژاپن، تبادل اطلاعات و میزبانی سمینارهای مدیریت باشگاه‌ها و لیگ حرفه‌ای خصوصاً در زمینه بازاریابی، میزبانی رقابت‌های دوستانه و اردوهای آموزشی مشترک برای رده‌های سنی پایه، اجرای پروژه CSR (مسئولیت اجتماعی شرکتی) در ایران، تبادل اطلاعات در زمینه اقدامات علیه تبانی و فساد، تبادل محصولات آموزشی شامل کتاب، سی‌دی، نشریات و سایر تبادل‌ها بین فوتبال ایران و ژاپن انجام شود که به خودی خود، موضوع مثبتی بود اما در نهایت اجرایی نشد و حتی یک بازیکن ژاپنی نیز از طریق این تفاهمنامه به فوتبال ایران نیامد.
به جز فدراسیون فوتبال ایران، باشگاه‌های فوتبال کشور نیز سابقه عقد قرارداد خواهرخواندگی با باشگاه‌های خارجی را دارند که مطرح‌ترین قرارداد آن، بین باشگاه‌های سپاهان و زنیت روسیه بوده که موجب برگزاری رقابت‌های تدارکاتی بین این تیم‌ها نیز شده است. این قرارداد در آبان ۱۴۰۳، برای دو سال دیگر تمدید شد تا بجز فوتبال، شاهد همکاری این دو باشگاه در دیگر رشته‌های ورزشی نیز باشیم. موضوعی که می‌تواند به رشد بین‌المللی فوتبال ایران در سطوح مختلف کمک کند و امیدواریم که فدراسیون فوتبال برخلاف قرارداد خود با ژاپنی‌ها، در تفاهمنامه همکاری با ترکیه بیشترین سود ممکن را از این قرارداد به فوتبال ایران برساند.
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های سوژه‌های داغ