گزارش

22329
مسیر موازی سازمان لیگ و فدراسیون

بلاتکلیفی سهمیه‌های لیگ برتری ادامه دارد

مسیر موازی سازمان لیگ و فدراسیون

به گزارش ایران ورزشی، پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان و دشوارتر شدن جذب بازیکنان خارجی برای تیم‌های لیگ برتری، معادلات نقل و انتقالاتی لیگ برتر فوتبال ایران تغییر کرد.

در حالی که سازمان لیگ در یک قانون درست برای شکست قیمت بازیکنان نه‌چندان باکیفیت داخلی دست به افزایش سهمیه بازیکنان خارجی در باشگاه‌های مختلف لیگ زده بود و باشگاه‌ها به سراغ جذب بازیکنان خارجی رفته بودند، حالا باشگاه‌ها به دنبال جذب بازیکنان لیگ برتری و داخلی هستند و پر شدن سهمیه خارجی برای آنها مأموریتی غیرممکن به نظر می‌رسد. باشگاه‌ها پیش از این هفت سهمیه لیگ برتری داشتند که می‌توانستند با توجه به آن، هفت خرید لیگ برتری خود را ثبت کنند و باشگاه پرسپولیس که از این هفت خرید، شش خرید خود را انجام داده بود، به عنوان اولین باشگاه درخواست جدی مبنی بر افزایش سهمیه بازیکنان لیگ برتری را مطرح کرد. پس از پرسپولیس نیز سپاهان با جذب آرش رضاوند به پر کردن شش سهمیه لیگ برتری خود رسید و حالا باشگاه‌های مدعی لیگ برتر، به دنبال افزایش سهمیه لیگ برتری هستند. این در حالی است که ریکاردو ساپینتو سرمربی جدید استقلال نیز در نخستین مصاحبه خود به عنوان سرمربی باشگاه، از میل خود به تقویت تیم با جذب بازیکنان جدید خبر داده و به نظر می‌رسد که استقلالی‌ها نیز به دنبال افزایش سهمیه برای جذب بازیکنان باشند. مهدی تاج در صحبت‌های پیشین خود با توجه به اختیارات خود در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، از این موضوع گفته بود که قوانین نقل و انتقالات باید متناسب با شرایط کنونی کشور تنظیم بشود و باشگاه‌ها، بخشی از خانواده فوتبال هستند.

از این صحبت‌ها این موضوع برداشت می‌شد که فدراسیون و سازمان لیگ، در صدد افزایش سهمیه خرید لیگ برتری هستند اما صحبت‌های روز گذشته حیدر بهاروند نایب‌رئیس دوم فدراسیون فوتبال و رئیس سازمان لیگ، به تردیدها در خصوص قوانین نقل و انتقالاتی فوتبال ایران اضافه کرد: «همان چیزی است که قبلاً اعلام شده و دستورالعمل دارد. این امکان وجود ندارد که همه ساله سهمیه‌ها را عوض کنند اما ممکن است سهمیه خارجی تغییر کند. سهمیه بازیکنان لیگ برتری هم همان است که قبلاً اعلام شده است. باشگاه‌ها هفت بازیکن پیش از آغاز فصل و سه بازیکن هم در فیفادی‌ می‌توانند جذب کنند. برای افزایش سهمیه بازیکنان لیگ برتری باید شرایط همه باشگاه‌ها به خصوص تیم‌های نیمه دوم جدول را هم در نظر بگیریم که تا چه حد توان دارند و اگر بخواهیم افزایش دهیم تیم‌های دیگر بازیکنان خوب را جذب می‌کنند و به همین دلیل دستورالعمل قبلی همچنان سر جای خودش است.»

با توجه به این صحبت‌ها، مشخصاً حیدر بهاروند با دستور مهدی تاج مبنی بر افزایش سهمیه خرید بازیکنان لیگ برتری مخالف است، زیرا هدف وی توزیع عادلانه بازیکنان برجسته میان 16 تیم لیگ برتر است. او نگران است که باشگاه‌های بزرگ به دلیل شرایط مالی بهتر و شهرت بالاتر خود، قادر به جذب بازیکنان شوند و این امر باعث نابرابری خواهد شد. همچنین مسئولان سازمان لیگ به مسأله سه سهمیه فیفا اشاره کرده‌اند و بر این باورند که پس از پایان پنجره نقل و انتقالات، این سه سهمیه برای باشگاه‌ها بازخواهد شد و آنها می‌توانند بازیکنانی که نتوانسته‌اند قراردادی ثبت کنند را به راحتی جذب کنند. این در حالی است که دیروز رئیس فدراسیون فوتبال همچنان از بحث و جدل در خصوص تصمیم‌گیری برای افزایش سهمیه‌ لیگ برتری خبر داده بود و هنوز از سوی ارکان فدراسیون فوتبال، چیزی قطعی نشده است. در این خصوص، سازمان لیگ باید تصمیم نهایی را بگیرد اما همچنان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ به قطعیتی در خصوص تغییر بحث سهمیه نقل و انتقالاتی نرسیده‌اند و شاید گذشت زمان در این رابطه، حواشی جدیدی را برای مجموعه فدراسیون فوتبال به وجود بیاورد. درست مانند پنجره نقل و انتقالاتی فصل گذشته که افزایش ناگهانی سقف بودجه باشگاه‌های حاضر در آسیا، موجب اختلاف نظر جدی بین تصمیم‌گیرندگان فوتبال کشور و برخی باشگاه‌ها شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های گزارش