در ۵ ماهه سال جاری و براساس آمار گمرک صورت گرفت؛

رشد ۴۵ درصدی صادرات محصولات شیلاتی

325
رشد 45 درصدی صادرات محصولات شیلاتی

اما در سال جاری نیز آمارهای گمرک  نشان می دهد که در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۱۱۸ هزار و ۸۲۹ تن محصولات شیلات به ارزش ۱۸۷ میلیون دلار صادر شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته ۸۲ هزار و ۴۰۰ تن محصول شیلاتی به ارزش ۱۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار صادر شده بود.

به گزارش ایران؛  کشاورزی و صنایع غذایی یکی از صنایعی بوده است که همزمان با تحریم ها علیه ایران توانسته به موفقیت های زیادی برسد و چه به لحاظ تولید چه به لحاظ صادرات رشد قابل توجهی را داشته باشد، به طوری که کشورمان در حال حاضر با افزایشی 10 میلیون تنی شاهد تولید 130 میلیون تن محصول کشاورزی است و از طرف دیگر صادرات محصولات کشاورزی و موادغذایی به بیش از 5 میلیارد دلار رسیده است.

تحقق ارزآوری 650 میلیون دلاری محصولات شیلاتی

به طوری که شاهد آن بودیم که همزمان با کاهش ارزآوری زعفران و نوسانات مختلف در بازار صادرات پسته(گاهی افزایش صادرات و گاهی کاهش آن) دو صنعت فرآورده های لبنی و محصولات شیلاتی خودنمایی کنند و آمارهای گمرک حاکی از آن باشد که صادرات محصولات شیلاتی به بیش از 650 میلیون دلار برسد.

این درحالی است که هدفگذاری صورت گرفته برای ارزآوری صادرات محصولات شیلاتی به اینگونه است که تا پایان این برنامه باید به صادرات یک میلیارد دلاری این محصولات نائل شویم.

به گونه ای که در سال گذشته شاهد آن بودیم که با صادرات ۲۱۰ هزار تن محصول شیلاتی به بیش از ۵۰ کشور هدف، رکورد ۶۵۰ میلیون دلاری صادرات آبزیان از لحاظ ارزشی شکسته شد.

هدفگذاری صادرات 300 هزار تنی آبزیان

سازمان شیلات نیز اعلام کرده که تحقق صادرات ۳۰۰ هزار تنی انواع آبزیان به ارزش حدود ۷۰۰ میلیون دلار تا پایان سال جاری را به عنوان هدف خود به جد پیگیری خواهد کرد.

ارزآوری 144 میلیون دلاری در 5 ماهه سال جاری

اما در سال جاری نیز آمارهای گمرک  نشان می دهد که در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۱۱۸ هزار و ۸۲۹ تن محصولات شیلات به ارزش ۱۸۷ میلیون دلار صادر شده، این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته 82 هزار و 400 تن محصول شیلاتی به ارزش 143 میلیون و 900 هزار دلار صادر شده بود.

به همین دلیل می توان گفت صادرات این محصولاتت در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی حدود 45 درصد و از لحاظ ارزشی بیش از 30 درصد رشد داشته است.

جزئیات صادرات آبزیان در سال جاری

در همین خصوص سیدحسین حسینی، معاون وزیر جهاد کشاورزی می گوید: در صدر فهرست اقلام اصلی صادراتی شیلات، به ترتیب ارزش انواع ماهیان دریایی ۴۰.۷ درصد، خوراک آماده آبزیان ۲۱.۴ درصد و میگو ۱۷.۱ درصد قرار دارند.

رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: صادرات انواع ماهیان دریایی در پنج ماهه نخست ۱۴۰۳ بیش از ۴۲ هزار و ۳۰۲ تن و به ارزش بیش از ۷۶.۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۵۹ درصد وزنی و بیش از ۶۶ درصد ارزشی، رشد داشته است.

او ادامه داد: صادرات خوراک آماده آبزیان از ۲۸ هزار و ۶۲۷ تن به ارزش ۲۳.۶ میلیون دلار در پنج ماهه سال گذشته، به ۴۷ هزار و ۷۵۴ تن به ارزش ۴۰ میلیون دلار در مدت مشابه امسال افزایش داشته که از نظر وزنی ۶۶.۸ درصد و از لحاظ ارزشی ۶۹.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

حسینی درباره روند صادرات خاویار، کپورماهیان و قزل‌آلا افزود: مطابق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات این گونه‌ها، همچنان از روندی صعودی نسبت به پنج ماهه سال ۱۴۰۲ برخوردار بوده است، به طوریکه در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳ مقدار صادرات خاویار به حدود ۲۳۲۸ کیلوگرم، کپورماهیان به ۹۶۵۱ تن و قزل‌آلا به ۵۷۱۱ تن رسیده است.

وی ادامه داد: مجموع واردات انواع نهاده‌های آبزی‌پروری و مواد اولیه صنایع شیلاتی در پنج ماهه نخست سال  ۲۱ هزار و ۸۳۲ تن معادل ۶۰.۹ میلیون دلار برآورد شده که سهم انواع تون ماهیان به عنوان اصلی‌ترین کالای شیلاتی وارداتی صنعت کنسرو به مقدار ۲۱ هزار و ۶۱ تن و به ارزش ۴۹.۶ میلیون دلار در ایام باد‌های موسمی (مونسون) و فصل عدم دریاروی صیادان ایرانی به آب‌های دور می‌رسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای سال ، مدیریت سازمان شیلات ایران در امر واردات و تامین مواد اولیه صنایع کنسروسازی در فصل مونسون، تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی کنسرو ماهی تون در طرح عید تا عید و همچنین ایجاد ثبات قیمت کنسرو تون برای مصرف کنندگان واقعی، اقشار کم‌درآمد و دانشجویان، با قیمت مناسب این محصول در بازار را اجرایی کرده است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار