معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد؛
بستری ۳ بیمار مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو در اردبیل
جامعه
106806

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از بیماریابی و بستری ۳ بیمار قطعی مبتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان اردبیل از ابتدای سال ۱۴۰۴ خبر داد.
ایران آنلاین: دکتر سعید صادقیه اهری امروز چهارشنبه چهارم تیر با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، تعداد ۴ بیمار محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماریابی و در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بستری شده اند که با انجام آزمایشات تخصصی، ابتلای قطعی ۳ بیمار مشخص گردیده است.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: در حال حاضر آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل توانایی انجام آزمایشات تخصصی در زمینه شناسایی این بیماری را دارد.
معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد: همشهریان عزیز ضمن خودداری از تماس مستقیم با دام، از خرید و استفاده از گوشت های بین راهی، کشتار خارج از کشتارگاه و قصابی های غیرمجاز خودداری نمایند.
وی با بیان اینکه گزش کنه، جزو یکی از راههای اصلی انتقال این بیماری در استان اردبیل است، تصریح کرد: اگر افراد پس از گزش کنه دچار علائم بدن درد، مشکلات گوارشی، خونریزی و علائم شبیه سرماخوردگی شدند سریعا به یکی از مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه و تماس با دام و یا سابقه گزش کنه را به پزشک یا همکار بهداشتی گزارش نمایند.
رئیس مرکز بهداشت استان بر ضرورت سالم سازی گوشتهای مشکوک به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) تاکید و اظهار کرد: لازم است گوشت مشکوک به مدت ۲۴ ساعت و بافتهای پرخون مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری شود تا پس از طی این زمان مذکور بتوان از گوشت سالم (از نظر بیماری CCHF) استفاده شود.
وی افزود: منجمد کردن گوشت تاثیری در سالم سازی آن از نظر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ندارد.
انتهای پیام/