معاون وزیر صمت خبر داد

واردات ۳۱ هزار دستگاه خودرو از ابتدای سال

تا سه سال آینده ۳۰ درصد تولیدات خودروسازان هیبریدی و برقی خواهد شد

اقتصاد

133396
واردات ۳۱ هزار دستگاه خودرو از ابتدای سال

«از ابتدای سال ۳۱ هزار خودروی وارداتی از گمرکات ترخیص شده و برای بیش از ۳۰هزار خودرو که ثبت سفارش انجام شده است. برای ۷۵ هزار خودروی وارداتی دیگر نیز درخواست ثبت سفارش شده است و با نظام تعرفه‌ای جدید تلاش شده تا قیمت خودروهای اقتصادی افزایش نیابد.» این گفته‌های سیدحامد عاملی، معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت است. او در یک نشست خبری آمار واردات خودرو اعلام کرده که نسبت به مورد مشابه سال قبل حدود ۳۹ درصد افزایش واردات داشته‌ایم.

سارا غضنفری_  دبیر گروه خودرو: واردات خودرو سواری در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ معادل تعداد ۲۲ هزار و ۲۵۳ دستگاه بوده است. در شش‌ماهه اول ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ‌تعداد ۸۷۴۷ خودرو بیشتر وارد شده است. پس در شش ماهه اول سال ۱۴۰۴ حدود ۳۹درصد رشد در واردات خودرو نسبت به مدت مشابه سال قبل صورت گرفته است.

منطق تعیین تعرفه ها
معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت درباره تعرفه واردات خودرو نیز می‌گوید: «در قانون بودجه امسال الزام شده بود که برای واردات خودرو منابعی اختصاص یابد و بخشی از منابع باید از تعرفه واردات همین خودروها تأمین می‌شد. در تعرفه‌های جدید برای خودروهای اقتصادی، تعرفه پایین در نظر گرفته شد تا با قیمت کمتری در بازار عرضه شوند. برای واردات خودروهای خاص، دولت تعرفه بالا تعیین کرد تا درآمدهای دولت محقق شود، تعرفه خودروهای مونتاژی هم بر اساس میزان ساخت داخل آنها تعیین شده است، خودروهای مونتاژی با عمق داخلی‌سازی کمتر از ۵۰ درصد، باید به سمت افزایش عمق داخلی‌سازی بروند.»

۳۰ درصد تولیدات داخلی باید برقی و هیبریدی شود
معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت با اشاره به تولید خودروهای هیبریدی و برقی می‌گوید: «به‌تازگی سند سوخت خودروسازان تدوین و ابلاغ شد که براساس آن برنامه‌ریزی شده تا طی سه سال آینده، ۳۰ درصد از سبد محصولات تولید داخل را خودروهای هیبریدی و برقی تشکیل دهند. خودروسازان باید هر سال در مصرف سوخت خودروهای تولیدی اصلاحاتی را داشته باشند و به سمت تولید خودروهای هیبریدی و برقی حرکت کنند.»

تغییر استاندارد آلایندگی خودرو
این روزها با توجه به افزایش وحشتناک آلودگی هوا؛ تمام حوزه‌ها دست به کار شده‌اند بلکه بتوانند معضل آلودگی هوا را تا حدودی کاهش دهند. نکته مهم نقش سوخت و خودروهای تولید داخل است. رئیس‌جمهوری به خودروسازان برای بهینه‌سازی موتور خودروهای تولیدی هشدار داده است. واردات خودرو با تمام اتفاقات و موانع به سختی در هر صورت در حال انجام است. روز گذشته نیز فرزانه انصاری، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در آیین نوزدهمین دوره جایزه ملی کیفیت، اعلام کرد: «در حوزه کیفیت و کاهش آلایندگی‌ها، مهم‌ترین بخش استانداردسازی است. در این راستا استانداردهای خوبی تهیه شده است، استاندارد خودروهایی که آلایندگی شدیدی دارند، تجدید نظر شده و آماده بهره‌برداری است.» او درباره آلودگی هوا نیز گفت: «باید همه نهادها با عزم ملی در راستای حل مشکل آلودگی هوا قدم بردارند، شانه خالی کردن قابل پذیرش نیست در همین راستا سازمان استاندارد تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا وظایفی را که دولت و قانون هوای پاک محول کرده است، انجام دهد.»

 

برش

حرف خودروسازان چیست؟
تمام این اقدامات در صنعت خودرو تأثیر دارد اما مهم‌ترین موضوع این است که در مورد خودروهای وارداتی تأخیر تحویل و خدمات پس از فروش این خودروها پیگیری شود. از سوی دیگر، در مورد تولید خودروهای برقی و هیبریدی رسیدگی به وعده تجهیز زیرساخت‌ها بسیار مهم است. تأمین برق، جایگاه شارژ و گستردگی این تجهیزات بسیار دارای اهمیت است. اگر پای حرف خودروسازان بنشینیم احتمالاً آنها هم حرفی برای گفتن در زمینه این موضوعات خواهند داشت که چرا کیفیت محصولات‌شان پایین آمده و استانداردهای لازم را پاس نمی‌کند. در زمینه واردات خودرو هم همچنان واردکنندگان خودرو با مشکل تخصیص ارز روبه رو هستند که باید رسیدگی شود. اگر واردات درست شود یعنی بازار و تولیدات به سمت رقابت و افزایش کیفیت پیش خواهد رفت.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد