اذعان یک اندیشکده امریکایی به پیروزی حزبالله در جنگ روانی با رژیم صهیونیستی
پیروز نبرد ذهنها
بینالملل
75031
گام اول عملیات مقاومت لبنان در انتقام ترور فؤاد شکر، بازتاب وسیعی در اندیشکدهها و رسانههای مطرح غربی داشت. اندیشکده امریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (FDD) در یادداشتی با اشاره به راهبرد کلان حزبالله از ابتدای جنگ تا انتقام چند مرحلهای ترور فؤاد شکر نوشت: تأخیر در اقدام تلافی جویانه حزب الله، ناشی از ضعف نسبی آن در برابر اسرائیل یا ترس از پاسخ تل آویو نبود. هنگامی که این گروه از روز ۸ اکتبر سال گذشته (یک روز بعد از عملیات طوفان الاقصی) حملاتش به اسرائیل را آغاز کرد، قصد داشت به «بخشی از نبرد» تبدیل شود. هدف از ایجاد این جبهه حمایتی که نصرالله در ۳ نوامبر ۲۰۲۳ به وضوح آن را بیان کرد، این بود که اسرائیل را از نظر نظامی، اقتصادی و اجتماعی درگیر جنگ در دو جبهه کند تا کارزار تل آویو در نوار غزه را فلج ساخته و اطمینان حاصل کند که مقاومت فلسطین در غزه پیروز میشود.
به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، این اندیشکده وابسته به لابی یهود در امریکا، با اشاره به انتقادات بینالمللی از جنایات رژیم صهیونیستی افزود: فرسایشی کردن این جنگ برای اسرائیل به حزبالله اجازه داد تا تعهدات محور مقاومت را با ملاحظات داخلی لبنان هماهنگ کند. فشار فزاینده بینالمللی بر اسرائیل نیز برای گشودن یک جبهه کامل، حزبالله را قادر ساخت تا سرعت این درگیری را کنترل کند و حسن نیت طرفداران فلسطینی خود را جلب کرده و در عین حال، اطمینان حاصل کند که جنگ مهار خواهد شد.
بازی دو سر برد حزب الله
دیوید داوود نویسنده صهیونیست این مقاله با تحلیلی وارونه، تلاشهای امریکا و سایر میانجیها برای آتشبس را فرصتی برای حزبالله خواند که تأخیر در حملاتش را توجیه کند؛ درحالی که تلاش ناگهانی امریکا و متحدانش برای آتشبس ادعایی، ایجاد سپری روانی برای جلوگیری از انتقام محتوم ایران، حزبالله و سایر اجزای محور مقاومت بود. او درخصوص اشتباه بودن پیشنهاد آتشبس در این مقطع مدعی شد: نصرالله اسرائیلیها را تهدید کرد که «اندکی شاد باشید و بخندید که خیلی خواهید گریست.» نصرالله در همین حال، هر گونه تأخیر در پاسخ را به عنوان بخشی از راهبرد مجازات تغییر داد که تاکتیک تبلیغاتی قدیمی حزبالله برای پاسخ به اسرائیل محسوب میشود. این گروه همچنین در مقطع مذاکرات آتش بس، از تأسیسات زیرزمینی موشکی خود (عماد ۴) رونمایی کرد که هدف آن تقویت وجهه خود نزد حامیانش بود. در واقع، به نظر میرسد که این جنگ روانی به هدف مطلوب خود رسیده است، زیرا حسابهای کاربری طرفدار حزبالله در شبکههای اجتماعی از این رونمایی خوشحال شدند.
در ادامه مقاله «بنیاد دفاع از دموکراسیها» ضمن اذعان به پیروزی حزبالله در مدیریت افکار عمومی، آمده است: «مذاکرات آتشبس قرار است از سر گرفته شود و اگر طرفهای موافق پایان جنگ موفق شوند، حزبالله میتواند ادعای پیروزی مضاعف کند. این گروه میتواند اعلام کند که جبهه پشتیبانیاش، صهیونیستهای منفور را قبل از دستیابی به اهداف اعلامی، وادار به صلح در برابر حماس کرد. علاوه بر این، حزبالله میتواند به خود ببالد که دهها هزار شهرک نشین را مجبور به فرار از خانههایشان کرده و برای اولین بار در تاریخ «اسرائیل»، یک منطقه امنیتی بالفعل در داخل خاک «اسرائیل» ایجاد کرده است؛ وضعیتی که تل آویو با قدرت نظامی خود نتوانست آن را تغییر دهد. طبق نوشته این اندیشکده نزدیک به طیف محافظه کار امریکا، حزبالله میتواند شهادت فرماندهانش را یک فداکاری اجتناب ناپذیر برای دستیابی به دو هدف پایان جنگ و تسریع نابودی اسرائیل بداند؛ بویژه هدف دوم که میتواند آن را به عنوان تسریع آزادسازی فلسطین از نهر تا بحر نشان دهد.»
هیچ نقطه از «اسرائیل» در امان نخواهد بود
همزمان با انتشار این مقاله، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که درصورت درگرفتن جنگی فراگیر میان رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان، هیچ نقطهای از اراضی اشغالی در امان نخواهد ماند. فایننشال تایمز در ابتدای تحلیل خود با اشاره به تفاوت زمان و شرایط نوشت: «ترور مقامات ارشد حزبالله و حماس به شدت گرفتن نگرانیها پیرامون وقوع جنگی تمامعیار بین حزبالله و اسرائیل دامن زده است. این جنگ، میان پیشرفتهترین نیروی نظامی «خاورمیانه» در برابر قدرتمندترین قوای نظامی غیردولتی جهان خواهد بود.» این نشریه انگلیسی در ادامه تحلیل خود، به قدرت گرفتن هرچه بیشتر حزبالله لبنان در سالهای اخیر پس از پایان یافتن جنگ ۳۳ روزه اذعان کرد و نوشت: «به گفته کارشناسان، حزبالله لبنان از ۴۰ هزار نیروی مبارز ماهر، زرادخانهای بسیار پیشرفتهتر از حماس برخوردار است و میتواند بسیار بهتر از حماس در مقابل اسرائیل ایستادگی کند.»
فایننشال تایمز به نقل از اندیشکده «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی» تخمین زد که حزبالله بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار پرتابه از جمله موشکهای هدایت شونده دقیق و پهپادهای مسلح و همچنین موشکهای ضد تانک و ضد هوایی دارد؛ بهطوری که میتواند سراسر اراضی اشغالی را آماج حملات خود قرار دهد و هیچ هدف راهبردی، شهر یا منطقهای امن نخواهد بود.
برش
پیامدهای ویرانگر جنگ بر اقتصاد رژیم صهیونیستی
روزنامه هاآرتص از تبعات منفی جنگ در نوار غزه بر اقتصاد رژیم صهیونیستی و تعطیلی شرکتهای تازهتأسیس آن پرده برداشت. این روزنامه نوشت: بسیاری از شرکتهای نوپا در اراضی اشغالی تعطیل شده یا فعالیت خود را مخصوصاً در ماههای اخیر کاهش دادهاند و سرمایهگذاران در اراضی اشغالی تصمیم به خروج گرفتهاند. هاآرتص بسته شدن شرکتهای «اسرائیلی» را به رابطه مستقیم با جنگ در نوار غزه نسبت داد و نوشت تعدادی از سرمایهگذاران بهدلیل شرایط امنیتی و عدم اطمینان اقتصادی و سیاسی از سرمایهگذاری منصرف شدهاند. هاآرتص در ادامه به ورشکستگی بسیاری از شرکتهای صهیونیستی بعد از عملیات طوفانالاقصی اشاره کرد. این روزنامه بهطور مثال نوشت، شرکت «اورکان» خط تولید محصولات بصری را بهطور کامل بست، اکثر کارگران را اخراج کرد و یک خدمه کوچک را برای انجام کارها روی سمعک باقی گذاشت.
خبرنگار: امیر فرشباف
انتهای پیام/