رشادتها و از خودگذشتگیهای زنان در حوزه مقاومت فراموش نمیشود
ایثار زنانه
جامعه
83353
تولد حضرت زهرا، دُره نادره هستی با عنوان روز زن و مادر در کشور ما گرامی داشته میشود. موضوع زن و مسائل مربوط به او در هر فرهنگ و جامعهای متفاوت است و نحوه برخورد با این موضوع هم در هرجامعه با دیگری فرق دارد در عین حال در جوامع امروزی آگاهی زنان تا حدی بالا رفته که به دنبال مطالبات و رفع تبیعض هستند.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، نرگس کریمی، فعال حوزه زنان و ایثارگری با تبریک روز زن و مادر با اشاره به اینکه میلاد حضرت فاطمه(س) تقدیمی از سوی خداوند به بشریت است، به «ایران» میگوید: حضرت زهرا(س) چشمه جوشان حیات است و در قرآن با عنوان کوثر از ایشان نام برده میشود. ایشان انسان کاملی است که در همه ابعاد رشد کرده است. همه ابعادی که برای یک زن متصور است در حضرت زهرا(س) متجلی شده است. او زمانی که از فدک دفاع میکند، با رسیدگی به مسائل مختلف به نیازمندان و محرومان کمک میکند. او زنی فرمانده و عقیله است. امیدواریم که زندگی ایشان بتواند توسط بسیاری از اندیشمندان حوزه فرهنگ معاصرسازی و بهتر به جامعه معرفی شود.
به گفته کریمی، در همه جوامع زنان نقش آفرینیهای خاصی در ارتباط با جامعه خود داشتند مثلاً در نهضتهای بزرگ جهانی و انبیا، نهضت مشروطه و دفاع مقدس حتی در جنگهای جهانی اول و دوم. آنچه با نگاه به تاریخ مورد توجه قرار میگیرد این است که از آنجایی که مورخان مرد هستند، زنان به حاشیه رانده شدهاند. در جامعه ما مشاهده میشود، زنان بسیار نقش آفرین هستند. فداکاریهای زنان در اعضای خانواده منحصر به فرد است. در تاریخ دفاع مقدس چهرههای زیادی از زنان مؤثر وجود دارد چون حماسههای زیادی توسط زنان پدید آمده است. زنان ما تصویری قوی از خود نشان دادند و صدمات جنگی زیادی را متحمل شدند تا تعادل خانواده را حفظ کنند و به عنوان رزمنده یا بازمانده از جنگ نقشهای زیادی را ایفا کردند اما متأسفانه به ایشان توجه زیادی نشده است و سؤال نمیشود که چه موقعیتی را بعد از جنگ داشتند و به آنها چه گذشته و چه میگذرد.
همیشه هر وقت با زن یا مادر شهید صحبت میشود از خود شهید پرسیده میشود، کمتر این سؤال پرسیده میشود که بر تو چه گذشته است؟
این فعال حوزه زنان و ایثارگری در ادامه میافزاید: هیچ موقع یک زنی که همسرش در جبهه بود، در نامه هایش به همسر رزمندهاش نمیگفت که برای بزرگ کردن فرزندانش چه سختیهایی متحمل میشود و چه رنجی برای گذران زندگی خانواده میکشد، در عوض همواره در حال روحیه دادن به همسرش بوده و بروز نمیداد که چه احساسی دارد. این زنان به لحاظ سنی بسیار سن پایینی داشتند اما در طول 8 سال دفاع مقدس تجارب زیسته زیادی دارند. از این زنان باید استفاده شود و از تجربه آنها باید برای تربیت نسل جدید استفاده شود.
خدمات ارزنده زنان در دوران جنگ بسیار زیاد است. صداها و حوادث و زوایای پنهان زندگی خانوادههای شهدا و ایثارگران بیش از پیش باید دیده شود. کریمی معتقد است که آسیبهای ناشی از آلام زنان و مادران شهدا و خانوادههای ایثارگران باید مورد پژوهش قرار گیرد. جنگ سرنوشت خوبی برای این افراد نداشته است. درنهایت زنان منادی صلح هستند و از نقش ایشان باید استفاده شود.
لزوم حمایت از زنان ایثارگر و زنان خانوادههای شهدا و ایثارگران
بر اساس آمارهای موجود شهدای زن 6428 نفر هستند که در بمبارانها شهید شدند و از این تعداد 500 نفر رزمنده داشتیم. 31 زن جانباز قطع نخاعی داشتیم که حدود 20 نفر زنده هستند و 5735 نفر نیز تعداد کل جانبازان زن هستند و تعدادی از این افراد بالای 25 درصد جانبازی دارند. ما اسرای زن هم داشتیم. خانم میرشکار، فاطمه ناهیدی و معصومه آباد از جمله معروفترین این افراد بودند که در زندانهای بعثی اسیر شده بودند. کریمی با بیان اینکه نگهداری از جانبازان قطع نخاعی بسیار سخت است، میافزاید: برای مردان آسایشگاه داریم ولی برای زنان نه. در سال، 1400 تنها 8 تخت به زنان جانباز اختصاص داده شد اما آسایشگاه مجهز خاص برای این افراد نداریم، کما اینکه نیاز به رسیدگی تخصصی دارند.
در روز زن باید به زنان جانبازان تبریک فراوانی گفت چرا که در طول دوران نگهداری همسرانشان آنها هم دچار مشکلات جسمی زیادی بویژه از ناحیه کمر و پا میشوند. هزینه پرستاری که به این افراد داده میشود چندان زیاد نیست و پس از فوت همسر این مبلغ کم میشود. با این همه بسیاری از دلسوزان این حوزه معتقدند باید به پاس قدردانی از این زنان این مبلغ کاهش پیدا نکند. زنان ایثارگر و زنانی که از جمله خانوادههای شهدا و ایثارگران هستند در جامعه ما آن چنان که باید دیده نمیشوند، با این همه شایسته است که توجه به این قشر مظلوم و نجیب بیشتر شود و در قانون جامع خدماترسانی ایثارگران بازنگری انجام شده تا نگاه ویژهای به این عزیزان شود تا با عدالت جنسیتی گرهای از مشکلات آنها باز شود. در نهایت حوزه زنان ایثارگر باید نیازسنجی شود و قوانین برای حمایت بیشتر بازنگری و بررسی شود.
مهسا قویقلب
خبرنگار
انتهای پیام/