مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش از ۵۷ هزار آسیب دیده سیلاب در جنوب این استان امدادرسانی شدند.
با شدت گرفتن بارشهای رگباری در ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی، بخشی از رودخانههای فصلی این استان طغیان کرده و با تخریب یک سد و تعدادی از بندهای خاکی قدیمی، شهرستانهای زیرکوه، بشرویه، سرایان و طبس درگیر سیلاب شدند.
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از ابتدای حادثه سیل اخیر در منطقه سیستان و بلوچستان اقدامات و خدمات موثری را به مردم این منطقه ارائه کرد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در برخی از حوزهها به لحاظ مدیریت بحران کمبودهایی وجود دارد در شورای اداری بمپور و ایرانشهر مطرح کردیم که نیاز است چند پایگاه امداد و نجات دیگر به دلیل پهناوری سیستان و بلوچستان در نقاط مختلف استان برپا شود و هلیکوپتر مستقر شود تا در شرایط بحرانی بتوان از آنها استفاده کرد و امکانات تنها در مرکز استان دپو نباشد.
پس از وقوع سیلابهای اخیر که استانهای جنوبی ایران را درگیر کرد، تمامی ارگانهای امدادی با تمام توان آماده کار شدند؛ با این حال، شدت بارشها به قدری بیسابقه بوده که در برخی موارد، امدادرسانی را با چالشهایی مواجه ساخته است. این شرایط نشاندهنده اهمیت آمادگی و توانایی سریع برای پاسخگویی به شرایط اضطراری بوده و دولت و سازمانهای مربوطه در تلاش هستند تا با بسیج منابع و تجهیزات لازم، به سرعت به حادثهدیدگان کمکرسانی کنند و از پیامدهای منفی سیل بکاهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در پی تلاش نیروهای عملیاتی، آب آشامیدنی شهر سیل زده کنارک پایدار شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از اعزام دو گروه آتشنشان تهرانی به همراه تجهیزات و خوردوهای مورد نیاز برای تخلیه آب و امدادرسانی در شهرهای سیل زده جنوب کشور خبر داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: آب ۱۴۲ روستا و ۶ شهر از مجموع روستاهای آسیبدیده شبکه ناشی از سیل سیستان و بلوچستان وارد مدار بهرهبرداری شد.
مدیرعامل شرکت توانیر از پایداری شبکه برق مناطق سیلزده استان سیستان و بلوچستان در پی تلاش بیوقفه گروههای عملیاتی صنعت برق خبر داد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خدماترسانی به مردم سیلزده با همیاری تمامی دستگاهها و نهادها در کنار هم و با استفاده از بالگردهای سپاه-ارتش و هلالاحمر در حال انجام است، گفت: محور «چابهار- نیکشهر» بازگشایی و برق اکثر روستاهای مناطق سیلزده وصل شده و اتصال فیبر نوری زرآباد هم برقرار شده است.
استاندار کرمان در محل رودخانه سورگاه شهرستان قلعهگنج، یکی از نقاطی که هر سال در سیلاب شاهد خسارت و دردسر بودیم، حضور میدانی پیدا کرد و گفت: با اقدامات یک سال اخیر و احداث سیلبند، دیگر اینجا تهدیدی برای ساکنان نیست.
محمد اصغری گفت: مردم از اتراق در اطراف رودخانهها چشمپوشی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اعلام کرد: در پی بارشهای اخیر و ورود زه آب دو تا سه درصد از ورودی تالاب بینالمللی گاوخونی به طور موقت آبگیری شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از روند خدمت رسانی به مردم سیل زده دشتیاری بازدید کرد.
بارندگیهای شدید در اسفندماه سالجاری، در ۱۱ شهرستان سیستان و بلوچستان جاری شد. شدت بارشها در بخش جنوبی این استان آنقدر زیاد بود که وزارت نیرو حجم آن را معادل ۲ و نیم سال، (۴۰۰ میلیمتر در ۲۰ روز) برآورد کرد.