مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بستههای اقدام برای مدیریت و رفع تنش آبی مناطق دارای ناترازی، متناسب با شرایط هر منطقه طراحی شده و در حال اجراست تا در مقطع اوج مصرف مشکلی برای تامین پایدار آب شرب و بهداشت شهروندان پیش نیاید.
کشور عزیز ایران در مسیر توسعه صنعتی، مسیر پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است و در طول سالهای اخیر با رویکرد و شعار حمایت از تولید، نگاه به این بخش به عنوان پیشران رشد اقتصادی تقویت شده است. هماکنون صنایع کشور در حوزههای مختلف از قبیل پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی، خودرو، لوازم خانگی و... بازار بزرگی را در اختیار داشته و نقش مهمی در توسعه پایدار کشور برعهده دارند.
رئیس جمهور تاکید کرد: هر طرحی در زمینه رفع ناترازی و مدیریت توزیع و مصرف باید مبتنی بر عدالت و تخصیص سهمیه به همه شهروندان ایرانی باشد.
معاون اماکن و فضاهای ورزشی سازمان ورزش شهرداری تهران از فعالیت مجموعههای آبی در ایام نوروز خبر داد.
رئیسجمهور: سال آینده در تهران با ناترازی شدید آب مواجه هستیم و اگر نتوانیم این مساله را مدیریت کنیم به مشکل برخواهیم خورد، نمیشود در تهران با تانکر آبرسانی کرد. با شکل توسعه فعلی تهران امکان زندگی وجود نخواهد داشت.
رئیسجمهور پزشکیان در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران: این چه شیوه آموزشی است که ۹۰ درصد آرزوهای محصلینش در آن طرف مرزهاست. اگر طوری آموزش بدهیم که دانشآموز و دانشجو به کشور، فرهنگ و منطقهاش دلبستگی داشته باشد، این طرز تفکر از بین خواهد رفت.
اگر سه مسأله «ناترازی»، «روابط خارجی» و «تنشهای اجتماعی» را به عنوان ابربحرانهای پیش روی اقتصاد ایران در نظر بگیریم، سؤال این است که با توجه به پیچیدگی و انباشت چالشها در این سه حوزه، کدام یک باید در اولویت باشد؟ مسعود نیلی، اقتصاددانی که تجربه حضور در دولت حسن روحانی را دارد و هماکنون در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تدریس است، مرداد ماه ۱۴۰۳ در نشستی تلاش کرد با دو اولویت «فوریترین» و «حیاتیترین» به این سؤال پاسخ دهد. اما پاسخ او در آغاز راه دولت چهاردهم بود و زمانی که این گفتوگو با او انجام شد، ۷ ماه از آن نشست گذشته بود. بنابراین نیلی در گفتوگوی تازه خود با سالنامه «ایران» به رهیافت جدیدی اشاره میکند که پس از این مدت زمان به دست آمده و شرایطی که حالا تغییر کرده است. او معتقد است که «سال ۱۴۰۴ میتواند تعیینکننده آینده کشور باشد» و دو سناریو برای این «آینده» ارائه میکند. او میگوید: «جوانان، زنان و اقشار مختلف جامعه، باید امید داشته باشند که اصلاحات اقتصادی به نفع آنهاست» چرا که از دیدگاه او «اگر جامعه احساس کند آیندهای روشن در انتظارش نیست، هرگونه سیاست اصلاحی با مقاومت مواجه خواهد شد و شکست خواهد خورد.» در واقع راهکاری که این اقتصاددان برای آینده ایران میبیند در گرو دو مسأله است: بهبود روابط خارجی و تقویت اعتماد عمومی.
معاون فنی و مهندسی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) میگوید با آغاز دولت پزشکیان هدفگذاری احداث ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صورت گرفت.
رئیسجمهور در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در صحن مجلی شورای اسلامی : نمی خواستم مازوتسوزی اتفاق بیفتد و برق مردم قطع شود، اما مجبور بودیم این کار و انجام دهیم چون اگر اتفاق نمیا فتاد باید زمستان گرمایش مردم قطع میشد، وقتی دولت را تحویل گرفتیم، ناترازی در آب و برق و گاز داشتیم. ما با یک جنگ تمام عیار طرف هستیم.
ناترازی بانکها یکی از مهمترین ناترازیهایی است که اقتصاد کشور ما در سالهای اخیر با آن دستبهگریبان بوده است، بنابراین اصلاح این وضعیت و رفع این ناترازی از اولویتهایی است که وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت چهاردهم در دستور کار دارد.
رئیس جمهور: این اتفاقات ناشی از ناترازیهایی بود که با آنها مواجه بودیم، تمام تلاش ما این است که قطعی ها دیگر تکرار نشود. به همین دلیل، اقدامات مداومی را برای رفع این مشکلات آغاز کردهایم.
روند کاهشی مطالبات بانک صادرات ایران در سال جاری رکوردی تاریخی را ثبت کرده است. وصول این مطالبات که سنوات گذشته و عمدتا از اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ شمسی از شعب خارج از کشور این بانک باقیمانده است، سرعت بیشتری به خود گرفت.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه باید میزان بهرهوری را در کشور افزایش دهیم، گفت: ایران، ایران ماست و عزت و سربلندی آن از آنِ ماست، باید درست مصرف کنیم، درست تصمیم بگیریم و درست خدمت کنیم؛ از بحرانهایی که دشمن برای ما ایجاد میکند با قدرت و سربلندی بیرون میآییم به شرطی که اراده کنیم و خود را باور داشته باشیم.
سرعت گرفتن روند توسعه نیروگاههای برقی جزیره قشم مردم و فعالان صنعتی این جزیره را امیدوار به کاهش خاموشیهای برق کرده است. در چند هفته گذشته خاموشیهای برق جزیره قشم باعث شده بود تا توليدکنندگان قشم با چالشهای در توليد مواجه شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن عذرخواهی از تولیدکنندگان گفت که ناترازی انرژی در سال جاری روزانه ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش صنعت کشور وارد کرده است.
اگرچه شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی در انتهای آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش جزئی مواجه شده، اما تداوم و شدت ناترازیها درحوزه انرژی باعث شده که تولید بنگاههای تولیدی در آخر پاییز با افت مواجه شود؛ چنانچه برآوردها از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان زیان صنایع ناشی از قطعی برق حکایت دارد و حالا گزارش تازهای که از پایش بخش حقیقی اقتصاد در پایان پاییز توسط مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شده، از صورتحساب سنگین ناترازیها برای صنایع بزرگ خبر میدهد.
واحدهای صنعتی و تولیدی به دلیل آنکه در سنوات گذشته در زیرساختهای تأمین برق و گاز، سرمایهگذاری مناسبی صورت نگرفته است؛ طی سالهای اخیر با چالشهایی مواجه شدند. این امر باعث شد که تولید نتواند در مدار درست و آنچه که انتظار میرود، حرکت کند.
در حالی که شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق بخشی از ناترازی برق را ناشی از فعالیت ماینرهای غیرمجاز عنوان میکند، فعالان صنعت استخراج رمزارز تاثیر این امر را ناچیز دانسته و عدم توسعه زیرساختها را عامل اصلی معرفی میکنند.
هیات امنای صندوق توسعه ملی مقرر کرد که راهکارهای اجرایی ایفای نقش صندوق توسعه ملی در رفع ناترازیهای انرژی و توسعه کشور به فوریت بررسی، تدوین و جهت تصویب به هیات امنا ارائه شود.
مهدی خاکی فیروز روزنامه نگار