در جریان سفر رسمی وزیر امور خارجه کشورمان به ایروان، ترجمه ارمنی کتاب «قدرت مذاکره»، از آثار دکتر سید عباس عراقچی، رونمایی شد.
سازمان پن آمریکا فهرست اولیه نامزدهای جوایز ادبی سال ۲۰۲۵ خود را در حوزههای داستان، شعر، مقاله، ترجمه و غیره اعلام کرد.
«محسن حاجی زینالعابدینی» فضای مجازی را هم فرصت و هم تهدیدی برای کتابخوانی میداند و میگوید: این فضا از یک سو کتاب را در دسترستر کرده اما از سوی دیگر با محتوای زودگذر و سطحی، عادت به مطالعه عمیق را کمرنگ کرده است.
«بخوانیم برای ایران» به عنوان شعار سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انتخاب شد.
هفتهای که گذشت سه رویداد مهم فرهنگی به کار خود پایان دادند؛ جایزه کتاب سال و جشنواره صنایع دستی فجر برگزیدگان خود را معرفی کردند و جوایز پایانی جشنواره هنرهای تجسمی اهدا شد.
مراسم رونمایی از کتاب «نیست»، جدیدترین اثر شاعر و نویسنده معاصر، فاضل نظری، با حمایت بانک صادرات ایران در پردیس سینمایی آزادی تهران برگزار شد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی تاکید کرد: حماسه آفرینیها در ادبیات برآمده از دفاع جانانه مقدس باید متجلی گشته و منادی مقاومت در پهنه عالم باشد.
دانستن سلیقه به روز کتابخوانها و کتابخوارها موضوع جذابی است. اینکه اهالی کتاب، مطالعه چه متونی را از هزارتوی موضوعات بازارکتاب انتخاب میکنند و لیست پرفروشهای بازار نشر را میسازند سوال ما ازکتابفروشیهای شلوغ این روزها بود.
پروفسور مایکل مان از سرآمدان جامعهشناسی تاریخی و استاد برجسته تحقیقات جامعهشناسی دانشگاه یوسیالای (UCLA) امریکاست که در دانشگاههایی چون آکسفورد، کمبریج، اسکس و اقتصاد لندن تدریس داشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، معتقد است، پیشبینی بازار کاغذ آسان نیست و توصیه میکند دولتمردان برای تخصیص ارز و واردات با تُجار هماهنگ باشند.
در دستهبندی «فلسفه و روانشناسی» که شامل کد دیویی صد تا ۲۰۰ است، در بازه زمانی دیماه ۱۴۰۳، تعداد ۲۸ عنوان کتاب در رده سنی کودک و نوجوان برای اولینبار چاپ شده است که ۹ عنوان از این آثار، تألیف بوده است.
مجید رضائیان پژوهشگر علوم ارتباطات با اشاره به استفاده نویسنده کتاب «اتاق خبر پلتفرمی» از منظر روششناسی پژوهش، گفت: روش تحقیقهای کمی و کیفی این کتاب درخشان است، زیرا از رفتار سطحی کپیبرداری به دور است.
کتاب «خلاف زمان»، تأملی فلسفی است درباره مواجهه با گذشته، زمان حال و تجربه ناگزیر حسرت. «خلاف زمان» با نقد نگاه نوستالژیزده و کلان روایتهای نوستالژیمحور، بستری فراهم میکند تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته تاریخ را از منظری جدید ببینیم، نوشتهای از «دیهگو گاروچو» که بهانه برپایی جلسهای برای نقد و بررسی این کتاب شده است و همچنین چگونگی مواجهه آدمی با گذشته را از طرقی نظیر خاطرهسازی، پناه بردن به نوستالژی و حتی تلاش برای فراموشی آن و البته وارونگی تاریخی را بررسی کرده است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر لزوم بازنگری رویدادهای فرهنگی گفت: بعد از برگزاری دورههای متعدد رویدادهای ادبی، باید در آنها بازنگری و روند اجرای آنها به روزرسانی شود، زیرا بخشی از آنها با یکدیگر همپوشانی دارند.
کتاب معاهدات ایران و ترکیه از دوران عثمانی تا کنون (از سال ۱۵۵۵ تا ۲۰۲۱) توسط اداره آرشیو دولتی ترکیه در استانبول چاپ و منتشر شد.
۱۳ عنوان از مجموعهکتابهای تالیفی «کی؟ چی؟ کجا؟» رونمایی شد، این مجموعه با هدف ترویج آگاهی فرهنگی و تقویت هویت ایرانی برای مخاطب نوجوان چاپ و منتشر شده است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ، ابراهیم حیدری را به مدیرعاملی خانه کتاب و ادبیات ایران منصوب کرد.
هفتمین دوره جایزه ادبی «ارغوان» با موضوع «چمدان» و با داوری چهرههای ادبی چون احمد پوری، حسین سناپور و لیلی گلستان، امروز (شنبه/ یکم دی ماه) فراخوان خود را منتشر کرد.
کتاب «ابنیه سنتی قم؛ دفتر اول خانههای دوره قاجار» تألیف علی اکبر غلامی تابش در قم رونمایی شد.
مترجم کتاب «سوراخ» با اشاره به اینکه جامعه به سمت مصرفگرایی هدایت میشود، ادامه داد: طبیعی است در چنین شرایطی حوزه کتاب کودک هم به سمت مصرفگرایی برود و کتابهایی که مانند «سوراخ» مفهومی هستند سخت جای خود را در بازار پیدا کنند.